fbpx

StjärnbetygRing 031-180 180 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
Installera laddboxar på företaget

Installera laddboxar
på företaget

Vi på elbilsvaruhuset hjälper dig och ditt företag installera laddboxar och förse era anställda med laddmöjligheter.

Vi hjälper er hela vägen från projektering, val av laddboxarinstallation samt betallösnigar i hela Sverige för alla företag.

Installera laddboxar
på företaget

Vi på elbilsvaruhuset hjälper dig och ditt företag installera laddboxar och förse era anställda med laddmöjligheter.

Vi hjälper er hela vägen från projektering, val av elbilsladdareinstallation samt 
betallösnigar i hela Sverige för alla företag.

Få offert på laddlösning

Vi säkerställer att ni får offert på er laddlösning direkt. Besvara frågorna här så kontaktar vi er inom kort och diskuterar alla eventuella frågor, samt tar fram ett prisförslag för installationen.

Få en offert på elbilsladdare för ert företag!

Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig inom 1-3 arbetsdagar.

Erbjud laddstolpe vid företagsparkeringen – med bidrag

När det blivit dags att installera laddboxar eller laddstolpar till företagets parkering finns det en hel del du bör veta. Allt från val av laddbox till bidragsansökan. Men du kan behålla lugnet, vi hjälper dig hela vägen till färdiginstallerade laddstolpar.

Istället för Grön Teknik bidraget som betalas ut till privatpersoner via Skatteverket heter bidraget som företag får ta del av Ladda bilen och sköts av Naturvårdsverket. Bidraget är så generöst att det täcker upp till 50% av kostnaderna för att köpa och installera laddstolpar till företaget, maximalt 15 000 kr per laddpunkt. Viktigt att veta är att bidraget inte betalas ut om laddboxarna är avsedda för allmänheten. Ansökan måste komma från er som företag, men vi finns givetvis med och hjälper dig genom processen.

Laddstolpe - komplett lösning för företag

Laddbox

Välj din laddbox

Med Sveriges bredaste sortiment skräddarsyr vi en optimerad laddlösningen.

Installation

Installation

Installerar i hela Sverige. Rikstäckande nätverk av certifierade installatörer.

project planning 560

Projektering

Skräddarsydda laddlösningar där vi kommer ut och projekterar på plats.

betallosning 560

Betallösning

Skräddarsydda betalningslösningar för bostadsrättsföreningen och samfälligheten.

Bidgragsansökan

Bidgragsansökan

50% i bidrag från Naturvårdsverket. Support i bidgragsansökningsprovessen.

Service & support

Service & support

Administratörsportal/Kundportal. Tillgängliga direkt i chatten eller på telefon.

foretag2a

Guide: Ladda elbil i företag

Vi har tagit fram en guide för dig som vill få bättre förståelse för processen kring att på elbilsladdare installerade i ett företag. I guiden hittar du bl.a varför det kan vara bra för företaget att erbjuda laddpunkter, processen för att få dem installerade och hur bidraget fungerar.

Man laddar elbil på företagsparkering

Laddplatsen för arbetsplatsen

Utvecklingen pekar mot en framtid med en elektrifierad personbilsflotta. I takt med att fler väljer att ta klivet över till eldrift är det en förutsättning att laddnätverket också byggs ut, där spelar parkeringen på företaget en viktig roll.

Elbilsvaruhuset erbjuder kompletta lösningar för företag, med ett brett sortiment av marknadens populäraste laddboxar och laddstolpar med möjlighet att installera i hela landet. Självklart är våra lösningar inte bara säkra och smarta, utan självklart skalbara.

Man laddar elbil på företagsparkering
Laddbox till företag
Laddbox till elbil för företag

Hur mycket kostar laddstolpe och elbilsladdare för företag?

Inte helt överraskande finns det inget enkelt svar. Utan kostnaden bestäms bland annat av val av elbilsladdare eller laddstolpe, hur möjligheterna ser ut på installationsplatsen och hur många laddpunkter som ska installeras. Informationen nedan kan fungera som en fingervisning, viktigt att notera är att exempelpriserna är utan bidrag.

Hur bestäms priset?

Som vi nämnde tidigare finns det två avgörande faktorer, nämligen val av elbilsladdare och installationsplats.

BRF laddbox installation

Laddstolpar på företaget – rätt i tiden

Att erbjuda parkeringsplats till anställda är inte tillräckligt länge till. I takt med att biltillverkarna ställer om sin produktion mot eldrift behöver majoriteten av Sveriges parkeringar uppgraderas. Inom snar framtid kommer anställda förvänta sig möjligheten att ladda elbilen under arbetsdagen. Märker ni redan idag att allt fler anställda kör elbilar eller ser ni en trend att fler väljer elbil som tjänstebil? Vi på Elbilsvaruhuset finns här för att göra era parkeringsplatser framtidssäkrade. Med våra laddlösningar kan ni vänta er:

BRF laddbox installation

Vem betalar för laddningen i företaget?

Självklart har du flera alternativ att välja på, som med det mesta. Vad som dock är viktigt är det finns en förutbestämd plan för hur betalningen ska gå till. Här nedan ser du två vanliga betalningsmodeller.

zaptec go installation 600A

Företaget bekostar anställdas hemmaladdning

Tillgängliga laddpunkter vid kontoret är en del av lösningen, men merparten av laddningen görs i anslutningen till hemmet. Vill ni som företag bekosta installation och elförbrukning för laddningen era anställda gör hemifrån kan vi på Elbilsvaruhuset hjälpa er. Vi ser till att laddboxarna kommer på plats. Om du vill veta mer om hur vi kan ta fram en smart lösning för ditt företag är du varmt välkommen att kontakta oss.

zaptec go installation 1000A
BRF easee laddboxar

Viktigt att tänka på innan du installerar laddpunkterna

Dessvärre inte är det inte bara fritt fram att installera laddstolpar som du behagar. Utan det finns några punkter du måste se över innan installationerna drar igång.

Vi på elbilsvaruhuset finns givetvis tillgängliga och hjälper dig mer än gärna genom hela processen.

brf easee laddboxar 693b

Installera laddstolpe på företaget - Processen

Vi har förfinat processen så den ska bli så smidig som möjligt för företag. Allting sammanfattat i dessa enkla steg.

Besvara formulär

För att komma igång besvarar du ett enkelt formulär så vi får tillgång till nödvändig information för att ta processen vidare.

Samtal

Därefter bokar vi upp en tid för ett samtal där vi gemensamt går igenom processen och diskuterar alla eventuella frågor.

Offert

Därefter tar vi fram ett prisförslag för installationen och går igenom det mer er.

Ansökan om bidrag

För att få tillgång till bidraget behöver förfrågan komma från företaget. Denna ansökan skickas in till Naturvårdsverket, vi finns med för eventuella frågor men ansökan måste komma från er.

Installation

Slutligen sker installationen enligt överenskommelse på önskad plats. Installationen överses av oss och utförs av certifierade elektriker.

Guide - Ansök om bidrag för laddboxar till företag

Det statliga bidraget Ladda bilen betalas ut av Naturvårdsverket till bland annat företag som vill erbjuda elbilsladdning till sina anställda. Bidraget betalas ut som ett engångsbelopp och kan som mest täcka 50% av kostnaderna kopplade till inköp och installation av laddplatserna. Du kan högst få 15 000 kr i bidrag per laddpunkt.

Så här ansöker du

Bra att veta om bidraget

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

Det finns inget enkelt svar, utan det beror helt på förutsättningarna. Dock går det att säga på ett ungefär vad det kan landa på. Siffrorna nedan är räknade på helt utan bidrag.

En vanlig* elbilsladdare monterad på vägg kostar någonstans mellan 13 000 och 26 000 kr.

En vanlig* elbilsladdare installerad på laddstolpe kostar någonstans mellan 17 000 och 30 000 kr.

*Med ett uttag

Det finns två huvudsakliga alternativ, antingen står företaget för elkostnaden från laddningen eller så debiteras den anställde. Ska den anställde stå för kostnaden finns det två huvudsakliga alternativ, betala direkt vid laddning alternativt avdrag på lönen.

Företag har rätt att söka bidraget Ladda bilen via Naturvårdsverket.

För att få ta del av bidraget får laddboxarna inte vara avsedda för allmänheten. Bidraget täcker upp till 50% av de totala kostnaderna kopplade till inköp och installation av laddpunkterna. Dock finns ett maxtak på 15 000 kr i bidrag per laddstation.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.