fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

Elbilsladdare till Företag

Kör era nya tjänstebilar på el eller ser ni en växande efterfrågan på elbilsladdning från era anställda? I så fall finns vi här med lösningen i hand! Vi guidar er genom hela processen och ser till att ni får den bästa och smartaste laddlösningen utifrån era behov. Vad väntar ni på?

Erbjud elbilsladdare vid företagsparkeringen – med bidrag

När det blivit dags att installera laddboxar eller stolpar till företagets parkering finns det en hel del du bör veta. Från val av laddbox till bidragsansökan, men du kan behålla lugnet, vi hjälper dig hela vägen till färdiginstallerade laddboxar.

Istället för Grön Teknik bidraget som betalas ut till privatpersoner via Skatteverket heter bidraget som företag får ta del av Ladda bilen och sköts av Naturvårdsverket. Bidraget är så generöst att det täcker upp till 50% av kostnaderna för att köpa och installera laddboxar till företaget, maximalt 15 000 kr per laddpunkt. Viktigt att veta är att bidraget inte betalas ut om laddboxarna är avsedda för allmänheten. Ansökan måste komma från er som företag, men vi finns givetvis med och hjälper dig genom processen.

Elbilsladdning - komplett lösning för företag

Laddbox

Välj din laddbox

Med Sveriges bredaste sortiment skräddarsyr vi en optimerad laddlösningen.

Installation

Installation

Installerar i hela Sverige. Rikstäckande nätverk av certifierade installatörer.

project planning 560

Projektering

Skräddarsydda laddlösningar där vi kommer ut och projekterar på plats.

betallosning 560

Betallösning

Skräddarsydda betalningslösningar för bostadsrättsföreningen och samfälligheten.

Bidgragsansökan

Bidgragsansökan

50% i bidrag från Naturvårdsverket. Support i bidgragsansökningsprovessen.

Service & support

Service & support

Administratörsportal/Kundportal. Tillgängliga direkt i chatten eller på telefon.

Man laddar elbil på företagsparkering

Laddplatsen för arbetsplatsen

Utvecklingen pekar mot en framtid med en elektrifierad personbilsflotta. I takt med att fler väljer att ta klivet över till eldrift är det en förutsättning att laddnätverket också byggs ut, där spelar parkeringen på företaget en viktig roll.

Elbilsvaruhuset erbjuder kompletta lösningar för företag, med ett brett sortiment av marknadens populäraste laddboxar med möjlighet att installera i hela landet. Självklart är våra lösningar inte bara säkra och smarta, utan självklart skalbara.

Man laddar elbil på företagsparkering
Laddbox till företag
Laddbox till elbil för företag

Hur mycket kostar laddboxar för företag?

Inte helt överraskande finns det inget enkelt svar. Utan kostanden bestäms bland annat av val av laddbox, hur möjligheterna ser ut på installationsplatsen och hur många laddpunkter som ska installeras. Informationen nedan kan fungera som en fingervisning, viktigt att notera är att exempelpriserna är utan bidrag.

Hur bestäms priset?

Som vi nämnde tidigare finns det två avgörande faktorer, nämligen val av elbilsladdare och installationsplats.

BRF laddbox installation

Laddplatser på företaget – rätt i tiden

Att erbjuda parkeringsplats till anställda är inte tillräckligt länge till. I takt med att biltillverkarna ställer om sin produktion mot eldrift behöver majoriteten av Sveriges parkeringar uppgraderas. Inom snar framtid kommer anställda förvänta sig möjligheten att ladda elbilen under arbetsdagen. Märker ni redan idag att allt fler anställda kör elbilar eller ser ni en trend att fler väljer elbil som tjänstebil? Vi på elbilsvaruhuset.se finns här för att göra era parkeringsplatser framtidssäkrade. Med våra laddlösningar kan ni vänta er:

BRF laddbox installation

Vem betalar för laddningen i företaget?

Självklart har du flera alternativ att välja på, som med det mesta. Vad som dock är viktigt är det finns en förutbestämd plan för hur betalningen ska gå till. Här nedan ser du två vanliga betalningsmodeller.

zaptec go installation 600A

Företaget bekostar anställdas hemmaladdning

Tillgängliga laddpunkter vid kontoret är en del av lösningen, men merparten av laddningen görs i anslutningen till hemmet. Vill ni som företag bekosta installation och elförbrukning för laddningen era anställda gör hemifrån kan vi på elbilsvaruhuset hjälpa er. Vi ser till att laddboxarna kommer på plats. Om du vill du veta mer om hur vi kan ta fram en smart lösning för ditt företag är du varmt välkommen att kontakta oss.

zaptec go installation 1000A
BRF easee laddboxar

Viktigt att tänka på innan du installerar laddpunkterna

Dessvärre inte är det inte bara fritt fram att installera laddboxar som du behagar. Utan det finns några punkter du måste se över innan installationerna drar igång.

Vi på elbilsvaruhuset.se finns givetvis tillgängliga och hjälper dig mer än gärna genom hela processen.

brf easee laddboxar 693b

Installera elbilsladdare på företaget - Processen

Vi har förfinat processen så den ska bli så smidig som möjligt för bostads- och hyresrättsföreningar. Allting sammanfattat i dessa enkla steg.

Besvara formulär

För att komma igång besvarar du ett enkelt formulär så vi får tillgång till nödvändig information för att ta processen vidare.

Samtal

Därefter bokar vi upp en tid för ett samtal där vi gemensamt går igenom processen och diskuterar alla eventuella frågor.

Offert

Därefter tar vi fram ett prisförslag för installationen och går igenom det mer er.

Ansökan om bidrag

För att få tillgång till bidraget behöver förfrågan komma från företaget. Denna ansökan skickas in till Naturvårdsverket, vi finns med för eventuella frågor men ansökan måste komma från er.

Installation

Slutligen sker installationen enligt överenskommelse på önskad plats. Installationen överses av oss och utförs av certifierade elektriker.

Guide - Ansök om bidrag för laddboxar till företag

Det statliga bidraget Ladda bilen betalas ut av Naturvårdsverket till bland annat företag som vill erbjuda elbilsladdning till sina anställda. Bidraget betalas ut som ett engångsbelopp och kan som mest täcka 50% av kostnaderna kopplade till inköp och installation av laddplatserna. Du kan högst få 15 000 kr i bidrag per laddpunkt.

Så här ansöker du

Bra att veta om bidraget

Frågor och svar om elbilsladdning för företag

Att installera laddboxar till din företagsparkering är inte helt överraskande mer komplicerat än att göra det på uppfarten hemma som privatperson. Därför är det fullt naturligt om du har fler frågor och funderingar, här följer några vanliga frågor och svar om elbilsladdning för företag.

Det finns inget enkelt svar, utan det beror helt på förutsättningarna. Dock går det att säga på ett ungefär vad det kan landa på. Siffrorna nedan är räknade på helt utan bidrag.

 

En vanlig* elbilsladdare monterad på vägg kostar någonstans mellan 13 000 och 26 000 kr.

En vanlig* elbilsladdare installerad på laddstolpe kostar någonstans mellan 17 000 och 30 000 kr.

 

*Med ett uttag

Det finns två huvudsakliga alternativ, antingen står företaget för elkostnaden från laddningen eller så debiteras den anställde. Ska den anställde stå för kostnaden finns det två huvudsakliga alternativ, betala direkt vid laddning alternativt avdrag på lönen.

Företag har rätt att söka bidraget Ladda bilen via Naturvårdsverket.

För att få ta del av bidraget får laddboxarna inte vara avsedda för allmänheten. Bidraget täcker upp till 50% av de totala kostnaderna kopplade till inköp och installation av laddpunkterna. Dock finns ett maxtak på 15 000 kr i bidrag per laddstation.

Börjessons Bil Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Laddar hemma med zaptec go
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Börjessons Bil Wallboxpaket

Wallbox paket vit
Wallbox Pulsar Plus
Wallbox Pulsar Plus är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +555 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Börjessons Bil Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

  • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
  • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
  • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

SÅ GÅR DET TILL
Installerad elbilsladdare hemma hos dig
Laddbox ikon

Välj din laddbox

Du beställer en elbilsladdare med installation på vår hemsida.

Bekräftelse & formulär

Du får en orderbekräftelse på din mail med installationsformulär.

Samtal ikon

Samtal med elektriker

Du blir kontaktad av en installatör och bestämmer tid för installation.

Installation ikon

Installation

En elektriker kommer hem till dig för installation på uttalad tid.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Laddbox snabbköp