fbpx
SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Installera laddbox hemma - Så går det till!

Enkelt, tryggt och snabbt. Vi hjälper dig hela vägen till installerad laddbox. Se vår korta video som förklarar hur det går till.

Installera laddbox hemma - Så går det till!

Enkelt, tryggt och snabbt. Vi hjälper dig hela vägen till installerad laddbox. Se vår korta video som förklarar hur det går till.

Våra produkter

Vi har Sveriges bredaste utbud när det kommer till laddboxar och tillbehör. Du kan du jämföra och hitta rätt laddbox för bil med bara några klick.

Standardinstallation – Vad ingår?

När du beställer elbilsladdare med installation ingår en “standardinstallation” i priset du betalar. Denna kostnad täcker majoriteten av alla våra installationer men i och med att förutsättningarna på plats kan skilja sig markant mellan olika hem så kan det ibland krävs tilläggsarbete. Längre ner finner du därför prislistan får våra tilläggstjänster.

OBS! Du behöver alltid acceptera offert för potentiella tilläggskostnader och inget som vi fakturerar utan ditt godkännande.

Uppgradering 22kW

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

Förutsättningar för Standardinstallation

Vi driftsätter laddboxen och uppkoppling mot hemmets WiFi alt. 3G/4G/GSM. Du som kund ansvarar för att signalstyrkan på hemmets WiFi är tillräckligt stark för att kunna konfigurera enheterna. Om signalstyrkan är för svag kan det resultera i att vi inte kan koppla upp laddboxen mot nätverket i samband med installation. Detta kan du som kund enkelt göra i efterhand efter att signalstyrkan på hemmets WiFi har förbättrats vid laddstationen.

En förutsättning för att en standardinstallation ska kunna genomföras är att det finns 4 stycken lediga modulplatser i din elcentral. Saknas plats så kan installatören bygga ut centralen med en extra kapsling. Det sker då som ett tilläggsarbete som faktureras enligt prislista nedan.

Om du önskar installera en laddbox på stolpe så ansvarar du som kund att stolpe är nergrävd och förberedd för installation innan installatör kommer ut på plats. Om du önskar installera en laddbox vid ett hus som inte är i direkt anslutning till huset där elcentralen finns, skall detta förberedas innan vi kommer ut. Du som kund är då ansvarig för att gräva ner slang (rek 30cm under jord). Om dessa förberedelser inte har gjorts innan vi kommer hem till dig kommer du debiteras en utkörningsavgift enligt prislistan nedan och vi får återkomma när plats har förberetts.

Är du osäker kring vad som måste förberedas så är vår personal experter och kan svara på de flesta frågor. Skicka ett mail till oss på hej@elbilsvaruhuset.se eller ring oss på 08-502 360 61 .

Prislista för tillägg vid installation av laddboxen

Alla hem har inte samma förutsättningar och ibland kan det därför krävas tillägg i samband med installationen. Vi har därför tagit fram en prislista där du kan uppskatta vad just din installation kommer hamna på i slutpris. Du kan alltid höra av dig till oss om du vill ha tydlig guidning.

Tillägg Pris
(Innan Avdrag)
Ditt pris
(Efter avdrag)
Uppgradering - 22 kW-installation 2 200 kr 1 100 kr
Kabel
Kabel per meter över 10m (5G2,5) 398 kr 200 kr
Kabel per meter över 10m (5G6) 437 kr 225 kr
Kabel per meter över 10m (5G2,5+2X1 VIT) (ink. kommunikationskabel) 482 kr 248 kr
Nätverkskabel per meter (CAT6) 171 kr 88 kr
Kabelskydd per meter 340 kr 175 kr
Håltagning (gips, trä eller plåt) per hål 579 kr 298 kr
Håltagning (betong & max 25 cm) per hål 676 kr 348 kr
Håltagning betong (max 50 cm) per hål 773 kr 398 kr
Markförläggning av kabel i befintligt rör 49 kr 25 kr
Milersättning (Vid resa längre än 40km enkelväg)* 63 kr
Jordfelsbrytare typ A 1 841 kr 948 kr
PSA 3x16A 2 035 kr 1 048 kr
PSA 3x20A 2 132 kr 1 098 kr
PSA 3x25A 2 229 kr 1 148 kr
PSA 3x32A 2 520 kr 1 298 kr
Övriga arbeten
Tillkommande arbetstimme (utöver 4h) 1 359 kr 700 kr
Bomkörning* 3 000 kr
Installation vägguttag till wifi repeater (1 m från elcentral alt. i kombination med existerande vägguttag) 1 748 kr 900 kr
Express-installation (Inom 5 arbetsdagar vid order lagd innan 07:00 samma dag. Enbart Stockholm, Göteborg & Malmö) 5 000 kr 2 500 kr

*Ej berättigade för Grön Teknik bidrag

Prislista för övriga tillägg vid installation av laddboxen

Tillägg Pris
Höjning av huvudsäkring 20A 1 200 kr
Höjning av huvudsäkring 25A 1 250 kr
Höjning av huvudsäkring 35A 1 300 kr
Kapsling inomhus 1 000 kr
Kapsling utomhus 1 200 kr

På vilken effekt kan jag ladda min elbil?

Nedan kan du se vilken effekt du kan få från en laddbox beroende på din huvudsäkring i huset. Notera att detta är den maximala effekten du kan få ut och inte den garanterade eller konstanta effekten.

Utan lastbalansering

Husets huvudsäkring Laddboxens säkring Maxladdningseffekt 1-fas Maxladdningseffekt 3-fas
35 A 32 A 7,4 kW 22 kW
25 A 20 A 4,6 kW 14 kW
20 A 16 A 3,7 kW 11 kW
16 A 10 A 2,3 kW 6,9 kW

Med lastbalansering

Husets huvudsäkring Laddboxens säkring Maxladdningseffekt 1-fas Maxladdningseffekt 3-fas
35 A 32 A 7,4 kW 22 kW
25 A 25 A 5,7 kW 17 kW
20 A 20 A 4,6 kW 14 kW
16 A 16 A 3,7 kW 11 kW

På vilken effekt kan jag ladda min elbil?

Huvudsäkring

Vilken storlek du har på din huvudsäkring ser du enklast genom att skruva ur proppen och se vilken färg det är på bottenplattan. Det finns olika färger på säkringarna som innebär olika säkringsstorlekar och elnätsabonnemang.

För att se färgen behöver du skruva ur proppen.

Huvudsäkring

Fördelar med laddbox hemma

Att ladda elbilen eller laddhybriden är något du kan göra på de allra flesta håll och kanter i Sverige, men för att du ska vara säker på att bilen alltid har tillräckligt med batteri kan en egen laddstation hemma vara lösningen. Som tidigare nämnt är det fullt möjligt att ladda bilen i ett eluttag, men eftersom vägguttag inte kan klara av hög belastning under en längre tid ökar risken för brand. Vägguttag har dessutom inte dedikerade säkringar, vilket innebär att tiden för laddningen kan bli väldigt oförutsägbar. Här nedan kan du läsa om de främsta fördelarna med att ha en egen laddbox i garaget, på fasaden eller i närheten av din parkeringsplats.

Du får en mycket säkrare laddning eftersom en laddbox kan ladda på ett tryggare sätt. Laddboxen minskar risken för eventuella fel och ser dessutom till att stoppa laddningen i tid.

Du har möjlighet att tidsstyra laddningen så att du kan ladda bilen under natten eller annan tid när elen är som billigast.

Laddboxen gör det möjligt för dig att utnyttja hela laddkapaciteten som bilen har. Med en laddbox kan du se till att ladda hela 10 gånger snabbare.

Allt fler väljer idag att köpa elbil och genom att installera en laddbox hemma kan du öka värdet på din fastighet.

Vad är express installation?

installera laddbox hemma

Med express installation får du din nya laddbox installerad på rekordtid. Bor du i Stockholm, Göteborg eller Malmö har du möjlighet att välja express installation och få din laddbox på plats inom 5 dagar.

Du kan fortfarande vänta dig allt vad standardinstallationen erbjuder, bara på en bråkdel av tiden. Detta tack vare vårt fantastiska erfarna elektrikernätverk som gör express installation från möjlighet till verklighet.

installera laddbox hemma
Professionella elinstallatörer

Professionella elinstallatörer

Kunniga

Tryggt och säkert

Professionella elinstallatörer
Professionella elinstallatörer

Professionella elinstallatörer

Kunniga
Kunniga

Tryggt och säkert

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

Efter du lagt beställning får du bekräftelse över både SMS och mail. Med bekräftelsen följer ett formulär du behöver fylla i för att komma vidare i processen. När du fyllt i dina svar i formuläret kommer du bli kontaktad av elektriker.

Du har sedan ett samtal med elektrikern där ni går igenom hur installationen kommer gå till. Slutligen kommer ni överens om tid och datum för installationen.

Skulle det tillkomma tilläggskostnader för installationen kommer elektrikern informera dig om detta. På elbilsvaruhuset.se under fliken Installation framgår det vad som ingår i en standardinstallation.

Betalning sker i samband med beställning. Skulle det tillkomma några kostnader vid installationen kommer din elektriker informera dig om detta. På elbilsvaruhuset.se under fliken Installation framgår det vad som ingår i en standardinstallation.

Väntetiden varierar mellan olika städer och beroende av säsong, men i regel kan installationen utföras inom 2-4 veckor. Monteringsdatum fastställs efter samtal mellan dig och installatören efter beställningen är lagd.

För att kunna erbjuda korta väntetider, hög service och noggrant utförda installationer har elbilsvaruhuset.se ingått samarbete med kvalificerade elektriker. Vi kopplar ihop dig med en installatör i ditt närområde för att hålla nere väntetid och resväg. Därför kan vi inte på förhand säga exakt vem som kommer utföra din installation – men vi kan garantera dig en kvalitetskontrollerad elektriker, certifierad av Elsäkerhetsverket och med goda omdömen från tidigare kunder i bagaget. Alla anslutna installatörer har klarat vår 9-stegs kontroll med bravur. Under kvalitetskontrollen säkerställer vi bland annat att installatören har giltig ansvarsförsäkring, är certifierad av Elsäkerhetsverket, administrerar rotavdrag åt dig som kund, rekommenderas av sina tidigare kunder och utöver att leverera ett kvalitativt hantverk dessutom är duktig på att kommunicera på ett tydligt och effektivt sätt. Allt för att din installation ska gå så smidigt och smärtfritt som möjligt.

Vill du avboka din installation hör du av dig direkt till oss på elbilsvaruhuset.se.
Vi meddelar installatören.

Vid avbokning två arbetsdagar innan avsedd tid utgår en administrativ avgift om 1 000 kr (inkl. moms).

Om din installation inte uppfyller kraven för en standardinstallation kan priset behöva justeras enligt prislistan för tillägg som du hittar på sidan Installation på elbilsvaruhuset.se

Vi garanterar att alla våra installatörer är behöriga att utföra installationer av våra laddboxar. Vi säkerställer detta genom kravet att alla anslutna installatörer måste vara certifierade av Elsäkerhetsverket och ha tidigare erfarenhet från laddboxinstallationer.

Priset för en laddbox inklusive installation kan variera beroende på flera faktorer, såsom typ av laddbox, hur lätt installationsprocessen är och eventuella extra kostnader som exempelvis markarbeten. Generellt sett kan kostnaden för en laddbox och installation landa någonstans mellan flera tusen till tiotusentals kronor. För en mer exakt uppskattning är det bäst att kontakta en behörig installatör som kan utföra en inspektion och ge dig en offert baserat på behov och förutsättningar. Se mer om installationen här.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering