fbpx

Installation

Det ställs höga krav för att det inte skall bli fel när man skall ladda en elbil – vi har behöriga elektriker som är experter på elbilsladdning och som hjälper dig att ta fram skräddarsydda lösningar.

Installationer i samarbete med

Done services
Skåpbil

Installationer i samarbete med

Done services

Tack vare vårt samarbete med Done. har det aldrig varit lättare att montera laddbox hemma på ett tryggt och säkert sätt. Done. erbjuder ett mycket brett nätverk av kompetenta och certifierade elinstallatörer som säkerställer att du får en kvalitetssäkrad och fackmannamässigt utförd installation av laddbox när du köper elbilsladdare från oss.

Hur fungerar det?

I samband med att du beställer en elbilsladdare får du med standardinstallation i din beställning. Efter att du har lagt din order (oftast inom 24h) får du en sms-, samt mailbekräftelse när du blivit ihopkopplad med en elektriker. Därefter blir du kontaktad för att gå igenom eventuella frågor som kan vara bra att veta inför installationen. Det kan handla om material eller arbete som krävs utöver själva standardinstallationen, samt för att boka in en tid för att installera laddbox hemma hos dig.

Kommunikation hanteras via Done.-appen som du hittar i App Store och Google Play. Enklare kan det inte bli!

Professionella elinstallatörer

Professionella elinstallatörer

Kunniga

Tryggt och säkert

Professionella elinstallatörer

Professionella elinstallatörer

Kunniga

Tryggt och säkert

Så går det till – 4 steg

Vi har tagit fram en unik “one-stop shop” modell som passar dig som vill installera laddbox hemma och som gör din vardag mycket enklare.

Beställ laddbox

Du lägger en beställning på våra prisvärda och högkvalitativa laddboxar, med inkluderad standardinstallation.

Videosamtal med elektriker

Efter beställning får du en SMS- & mailbekräftelse när du blivit ihopkopplad med en elektriker.

Installation

Boxen skickas till angiven leveransadress och en elektriker kommer hem till dig för installation på uttalad tid.

Betalning & Miljöbidrag

Avdraget för Grön Teknik bidrag görs direkt på fakturan som du får efter genomförd installation.

Trygg installation utförd av en certifierad elektriker

Certifierad elektriker

Trygg installation utförd av en certifierad elektriker

Done. har ett brett nätverk av noggrant utvalda elektriker som alla har genomgått en gedigen kvalitetssäkring för din trygghets skull.

När du kommer i kontakt med en elektriker från Done. kan du vara säker på att de är certifierade enligt Elsäkerhetsverket, har en aktiv ansvarsförsäkring och bevisad hög kundnöjdhet.

Med ett genomsnittligt kundbetyg på 4.9/5 är vi säkra på att din elektriker från Done. kan utföra jobbet på dina villkor!

Certifierad elektriker

Standardinstallation – Vad ingår?

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

*Alla komponenter håller Europa-standard.

Är du osäker på något vad gäller din installation av laddbox?

Kvinna som köper laddningsbox

Är du osäker på något vad gäller din installation av laddbox?

Har du frågor eller funderingar inför ditt köp av laddbox eller installation är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder kostnadsfria videosamtal med vår samarbetspartner Done., där certifierade elektriker besvarar dina frågor. Done. ser över dina förutsättningar för installationen och skickar ut en offert vid behov, t.ex. för eventuella extrakostnader. Allt sker via appen och du får naturligtvis godkänna priset innan arbetet påbörjas.

Anpassad installation krävs vid exempelvis:

  • Montering av laddbox på putsad fasad
  • Uppsäkring av elcentral eller utbyggnad/flytt av elcentral
  • Gräv-, schakt- och återställningsarbete av mark
  • Hjälpmedel som t.ex. lift och ställning
  • Uppdaterade relationshandlingar och ritningar

Tillräcklig signalstyrka för uppkoppling mot 3G/4G/GSM måste finnas på installationsplatsen

Inför din installation

För att du ska få de bästa förutsättningarna och förbereda för installation av laddbox på bästa sätt kan du göra följande:

Prislista för tillägg vid installation av laddboxen

Alla hem har inte samma förutsättningar och ibland kan det därför krävas tillägg i samband med installationen. Vi tagit fram en prislista där du kan uppskatta vad just din installation kommer hamna på i slutpris. Om så önskas kan du alltid få kostnadsfri rådgivning från en av våra elektriker för att fastslå ett pris innan installation. Det gör det möjligt för dig att få ett fast pris och samtidigt kunna bolla tankar och idéer. Hos Done. hittar du professionella och behöriga installatörer som är duktiga på att ta fram skräddarsydda lösningar för dina behov.

Elarbeten Pris
Uppsäkring 16-25A 1 600 kr
Kabel per meter inkl. förläggning EQLQ 5G2,5 250 kr
Kabel per meter inkl. förläggning Aceflex 5G6 300 kr
Håltagning betongvägg max 20mm 450 kr per hål
Håltagning i trä/gips/lättbetong/leca/tegel 423 kr per hål
Markförläggning av kabel i befintligt rör som har dragtråd 29 kr per meter
Kapsling (inomhus 4 modulers) för tillkommande säkring för laddbox 1 188 kr styck
Kabelskydd på vägg 199 kr per meter

Vanligaste frågor

Vi matchar dig med en installatör inom 24 timmar, men oftast går det mycket snabbare än så. Vid matchning får du ett bekräftelse sms med en nedladdningslänk till Done.-appen. Självklart kan du redan innan du får smset ladda ner Done. i Appstore/Google Play. Du loggar in med det telefonnummer du angav vid bokning och hittar ditt projekt på startsidan.

När du matchats med en installatör klickar du dig in på ditt projekt för att se mer information om din installatör samt kan vid behov kontakta installatören via appens chatt.

Kort efter matchning skickar installatören en offert till dig via appen. Självklart får du ett sms när offerten är redo. Installatören kan behöva se bilder alternativt genomföra ett kort videosamtal innan offert skickas. Det för att säkerställa att de villkor som täcks in av standardinstallationen gäller i ditt hem.

När du kikat igenom offerten, godkänner du den smidigt med ett enkelt knapptryck. Du måste godkänna offerten för att arbetet ska utföras. Därefter kommer du och installatören överens om tid och dag, och din laddbox sitter snart på plats.

Betalning sker efter utförd installationen via faktura utställd av installatören.

Väntetiden varierar mellan olika städer och beroende av säsong, men i regel kan installationen utföras inom 2 veckor. Monteringsdatum fastställs efter godkänd offert mellan dig och installatören i Done.-appens chatt. 

För att kunna erbjuda korta väntetider, hög service och noggrant utförda installationer har Elbilsvaruhuset ingått samarbete med hantverksappen Done. Vi kopplar ihop dig med en installatör i ditt närområde, för att hålla nere väntetid och resväg. Därför kan vi inte på förhand säga exakt vem som kommer utföra din installation – men vi kan garantera dig en kvalitetskontrollerad elektriker, certifierad av Elsäkerhetsverket och med goda omdömen från tidigare kunder i bagaget.  Alla anslutna installatörer har klarat vår 9-stegs kontroll med bravur. Under kvalitetskontrollen säkerställer vi bland annat att installatören har giltig ansvarsförsäkring, är certifierad av Elsäkerhetsverket, administrerar rotavdrag åt dig som kund, rekommenderas av sina tidigare kunder och utöver att leverera ett kvalitativt hantverk dessutom är duktig på att kommunicera på ett tydligt och effektivt sätt. Allt för att din installation ska gå så smidigt och smärtfritt som möjligt.

Avbokning innan godkänd

Om du inte godkänt offert avbokar du enkelt genom att klicka på knappen “Stäng projekt” på projektsidan i Done.-appen.

Avbokning vid godkänd offert

Har du godkänt din offert och vill avboka, använder du knappen “Stäng projekt” på projektsidan samt meddelar installatören om avbokningen via appens chatt.

Vid avbokning två arbetsdagar innan avsedd tid utgår en administrativ avgift om 1 000 kr (inkl. moms).

Om hantverkaren inte når dig 30 min innan avsedd tid via appen, på telefonnummer som angivits vid bokning, eller på alternativt telefonnummer som kompletterats med i chatten, utgår en administrativ avgift likvärdig två arbetstimmar (à 600 kr efter ROT).

Om avbokning sker samma dag som avsedd tid för arbetet alternativt under helgdag i anslutning till avsedd tid, utgår en avgift likvärdig två arbetstimmar (à 600 kr efter ROT).

Om din installation inte uppfyller kraven för en standardinstallation kan priset behöva justeras enligt prislistan för tillägg som du hittar längre upp på sidan. Oroa dig inte, självklart får du en offert som du har möjlighet att se över innan betalning görs!

Vi garanterar att alla Done.-anslutna installatörer är behöriga att utföra installationer av våra laddboxar. Vi säkerställer detta genom kravet att alla anslutna installatörer måste vara certifierade av Elsäkerhetsverket och ha tidigare erfarenhet från laddboxinstallationer.