fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

Om Elbilsvaruhuset.se

Kvalitet till bästa möjliga pris. Vår ambition är att göra övergången till fossilfri körning så smidig som möjligt, för en framtid med utsläppsfria vägar.

Elbilsvaruhuset, så började det

Elbilsvaruhuset.se lanserades med visionen att underlätta omställningen till elektrisk körning för alla. Laddboxen ska inte behöva bli ett bekymmer, därför har vi tagit fram en process där du enkelt klickar hem de produkter du vill ha, leveransen sker direkt till din dörr och installationen utförs sedan av våra certifierade elektriker för maximal kundnytta och säkerhet.

Du ska inte behöva oroa dig för pris eller säker installation. Hos oss får du båda.

elbil i svensk natur
elbil i svensk natur

Framtiden är grön

Vi är övertygade om att framtiden är grön. Men vägen dit är inte spikrak och vi är långt ifrån framme. Elbilsvaruhuset.se finns med som en bit i pusslet för att skapa en hållbar morgondag. Vår ambition är att bli Sveriges främsta bolag inom elbilsladdning. 

Varje installerad laddbox är ett steg i ledet i utfasandet av fossila drivmedel. Det ska vara lätt att göra rätt och det ska vara skönt att leva grönt. Huvudord som genomsyrar verksamheten i alla led.

Det är inte svårare än så

För oss är det inga konstigheter, framtidens bilar drivs av elektricitet och vi finns där för att underlätta omställningen. Som tur är har vi redan målat upp en tydlig vision med tillhörande lösning, bra va!

Vår vision

Att underlätta omställningen till elektrisk körning för alla privatpersoner och tillhandahålla en enkel tjänst med marknadens mest prisvärda elbilsladdare…

Vår lösning

vi gör detta genom att skapa produkter till den stora massan, förenkla köpprocessen och tillhandahålla marknadens mest prisvärda laddare, samtidigt som vi håller en hög nivå avseende funktion och säkerhet, såväl som design.

Laddboxar för hela Sverige

installera laddbox hemma

Elbilsvaruhuset grundades i Stockholm, men det skulle inte dröja länge innan vi gjorde entré utanför huvudstadens gränser. Och vips så fanns vi i hela Sverige. Vår vision säger att Elbilsvaruhuset ska underlätta omställningen till elektrisk körning för alla, då är det ju en förutsättning att man kan leverera och installera hela vägen från norr till söder.

Nu har vi tagit nästa steg, bor du i Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du ta del av express installation och få din nya laddbox installerad inom 5 dagar. Nästa steg i att erbjuda världens enklaste tjänst för världens bästa elbilsladdning.

installera laddbox hemma
Kundsupport
Kundsupport

Bli en del av omställningen

Framtiden är nu, och vi arbetar ständigt för att hjälpa allt fler att ta klivet över till eldrift. Vi är ett ugnt och kreativt bolag med stora ambitioner som vill vara med och påverka övergången till ett elektrifierat samhälle, samt skapa en hållbar framtid genom att främja entreprenörskap.

Låter det spännande? Som bolag utvecklas vi ständigt och letar alltid efter drivna personer som kan hjälpa oss nå nya höjder.

Partners & medlemskap

Vi värdesätter trygghet över allt annat och jobbar kontinuerligt för att bygga vårt nätverk och säkerställa partnerskap med de bästa inom branschen.

Medlem av Klimatpakten

Klimatpakten är ett klimatnätverk för Stockholms stad, företag och organisationer, där vi samarbetar för minskad klimatpåverkan. Klimatpakten har 330 medlemmar från hela Stockholmsregionen.

Koppla Säkert

På Elbilsvaruhuset.se värdesätter vi kvalitet och trygghet. Därför är vi stolta över att vara en samarbetspartner till tjänsten Koppla Säkert, för att främja säkra elinstallationer.

WaterCircles

Ett av marknadens mest miljömedvetna försäkringsbolag, så kan WaterCircles Försäkring sammanfattas. Med ambitionen att leverera genuin, personlig service till sina kunder och visionen att vara det självklara valet för människor som värnar om miljön och hållbar konsumtion. Detta gör oss på Elbilsvaruhuset.se stolta att presentera vår senaste samarbetspartner.

Rebel

På samma sätt som Rebel strävar efter att göra det enklare och billigare att vara svensk elkund, strävar elbilsvaruhuset.se efter att göra det så enkelt som möjligt för kunderna vad gäller köp och installation av elbilsladdare. Därtill jobbar både Rebel och elbilsvaruhuset.se aktivt med att konstant kunna erbjuda kunderna bästa pris till såväl tjänster som produkter.

Enkelrum

Enkelrum grundades år 2005 med ambitionen att göra det så enkelt som möjligt för sina kunder att bygga framförallt fritidshus. Det finns ett stort fokus på hållbarhet, design och detaljer, vilket företaget har blivit känt för hos kunderna.

Våra värderingar

Förenkla

Förenkla

Vårt uppdrag är att göra hela köpprocessen för dig så enkel som möjligt. Genom att förenkla installationsprocessen och administrera Grön Teknik bidraget gör vi din kundresa så smärtfri som möjlig.

Transparanta

Transparenta

Vi vill att det ska vara enkelt och tydligt för dig som kund. Därför gör vi allt för att förmedla full transparens till dig som kund så att du känner dig trygg med vad du betalar för.

Kunniga

Kunniga

Kunskap ger trygghet! Vi delar med oss av vår kunskap och erfarenhet så att du kan känna dig trygg genom hela processen. Vår kompetens driver oss framåt.

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +500 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

  • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
  • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
  • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.