fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Mercedes laddboxar

Vi har samlat laddboxar och tillbehör för din Mercedes på en och samma plats, Elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Mercedes hemma.

Mercedes - Hitta din laddbox här

Oavsett vad det är för typ av livsstil du har kan du hitta en Mercedes-Benz som passar dig. I deras stora utbud av laddhybrider och renodlade elbilar hittar du bland annat familjevänliga personbilar, men du hittar även sportigare suvar. Med en laddningsbar bil från Mercedes får du 100 % e-mobilitet och en mycket bekväm och tystlåten körning. Du får också en mycket optimal gasrespons, samtidigt som du kan köra med 100 % rent samvete.

Under 2022 har Mercedes beslutat att gå “all in” när det kommer till elbilar. Varumärket vision är att genom mycket stora investeringar kunna bidra till en brytpunkt för den laddningsbara bilen. Mellan år 2022 och fram till 2030 planeras en investering på hela 410 miljarder kronor för att kunna utveckla och tillverka allt fler elbilar i alla segment. Är du intresserad av en elbil eller laddhybrid från Mercedes rekommenderar vi att du även investerar i en riktigt bra Mercedes laddbox från elbilsvaruhuset.se, så att du kan ladda din bil lite enklare, billigare och smidigare.

För dig som vill jämföra dina alternativ innan du gör ditt val rekommenderar vi Elbilsvaruhusets stora guide Laddbox Bäst i test.

Nya och moderna elbilar inom varje segment

Är det något som Mercedes är riktigt duktiga på så är det att skapa moderna, trygga och riktigt smarta bilar. Målet är att ta fram elbilar inom alla segment som de erbjuder idag, innan år 2030. I dagsläget finns det både renodlade elbilar och laddhybrider i Mercedes sortiment. Tittar vi på de renodlade elbilarna hittar vi bland annat modeller som Mercedes EQA, Mercedes EQB, Mercedes EQC och Mercedes EQE, samt Mercedes EQS och Mercedes EQV.

Tycker det att det känns för överväldigande att övergå till eldrift helt och hållet kan du istället välja en av de många laddhybrider som Mercedes erbjuder. Med en laddhybrid kan du använda både förbränningsmotor såväl som eldrift för att ta dig framåt. I dagsläget hittar du modellerna Mercedes-Benz A-Klass Halvkombi, Mercedes-Benz A-Klass Sedan och Mercedes-Benz B-Klass Sports Tourer.

Mercedes elbilar är bland marknadens absoluta bästa, framförallt när det kommer till elektrisk räckvidd. Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd, där Mercedes tar höga placeringar.

Välj rätt laddbox till din Mercedes

Ska du köpa en Mercedes laddbox för att kunna ladda bilen hemma vill vi gärna vara med dig på resan. När du ska välja laddbox är det mycket viktigt att du satsar på en högkvalitativ box som kommer från en populär och ledande tillverkare. På så sätt kan du vara säker på att laddboxen verkligen håller en hög standard och att den är utrustad med allt du behöver, t.ex. Typ-2 uttag, lastbalansering eller dubbla ladduttag. På elbilsvaruhuset.se hittar du många fina laddboxar som lämpar sig utmärkt för din laddningsbara Mercedes och får naturligtvis hjälp med installationen i samband med köp.

Alla laddboxar ska installeras av en professionell och behörig fackman. När du köper din Mercedes laddbox från elbilsvaruhuset.se ser vi till att hjälpa dig med installationens alla delar. I samband med köp ser vi till att koppla ihop dig med en av våra elektriker som kommer ut och monterar och installerar laddboxen på önskad plats. Har du inte tillgång till en vägg kan du med fördel använda dig av en av våra laddstolpar för att montera laddboxen där du vill ha den, t.ex. på parkeringsplatsen.

Ladda Mercedes - hur lång tid tar det?

När du har investerat i en dyr laddningsbar Mercedes vill du säkerligen veta hur lång tid det kommer ta att ladda den. Tiden för laddning kommer dock att variera beroende på vilken laddeffekt du har, vilken kapacitet bilens batteri har, skicket på bilen, samt utomhustemperaturen. Att ladda hemma med en egen laddbox är inget krav, men det är tveklöst den enklaste och billigaste lösningen. Läs mer om kostnad att ladda en elbil

Laddningstiden varierar således beroende på laddboxens effekt och bilens batterikapacitet. Har du en laddbox med effekt på 22 kW  eller 11 kW kommer det att ta ca 6 timmar att gå från 0-100 %. Har du däremot en laddbox med en effekt på 7,4 kW tar laddningen närmre 9 timmar. Räkneexemplet är baserat på laddning av Mercedes EQA med en batterikapacitet på 66,5 kWh.

Laddbox på 7,4 kW

ca. 9 timmar

Laddbox på 11 kW

ca. 6 timmar

Laddbox på 22 kW

ca. 6 timmar

Mercedes Benz EQS 3

Vi hjälper dig med Grön teknik bidrag

Mercedes är helt klart en biltillverkare som alltid varit mycket populär och uppskattad. Att de nu fokuserar helt på elbilar är något som ökar efterfrågan allt mer. När du ska köpa en laddbox till din Mercedes kan vi se till att hjälpa dig med installation och med Grön Teknik bidrag i samband med ditt köp. I vår kunskapsbank kan du hitta många fler frågor och svar.

Med Grön Teknik bidraget blir det möjligt för dig att sänka dina kostnader med 50 %. Det förutsätter dock att du köper både laddbox och installationen från oss här på elbilsvaruhuset.se. Vi tar naturligtvis hand om hela ansökan åt dig, medan du lutar dig tillbaka och tänker på annat. Vi ser även till att du får komma i kontakt med våra certifierade installatörer för att boka in installationen på en dag som passar dig.

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. 

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en eldriven Mercedes rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Mercedes EQS Sedan längst räckvidd, hela 763km på en laddning enligt WLTP. Det är den elbilen med längst räckvidd på marknaden 2022/23.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd 2022.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Mercedes ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.