fbpx

Mercedes laddboxar

Vi har samlat laddboxar och tillbehör för din Mercedes på en och samma plats, Elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Mercedes hemma.

Mercedes - Hitta din laddbox här

Oavsett vad det är för typ av livsstil du har kan du hitta en Mercedes-Benz som passar dig. I deras stora utbud av laddhybrider och renodlade elbilar hittar du bland annat familjevänliga personbilar, men du hittar även sportigare suvar. Med en laddningsbar bil från Mercedes får du 100 % e-mobilitet och en mycket bekväm och tystlåten körning. Du får också en mycket optimal gasrespons, samtidigt som du kan köra med 100 % rent samvete.

Under 2022 har Mercedes beslutat att gå “all in” när det kommer till elbilar. Varumärket vision är att genom mycket stora investeringar kunna bidra till en brytpunkt för den laddningsbara bilen. Mellan år 2022 och fram till 2030 planeras en investering på hela 410 miljarder kronor för att kunna utveckla och tillverka allt fler elbilar i alla segment. Är du intresserad av en elbil eller laddhybrid från Mercedes rekommenderar vi att du även investerar i en riktigt bra Mercedes laddbox från elbilsvaruhuset.se, så att du kan ladda din bil lite enklare, billigare och smidigare.

Nya och moderna elbilar inom varje segment

Är det något som Mercedes är riktigt duktiga på så är det att skapa moderna, trygga och riktigt smarta bilar. Målet är att ta fram elbilar inom alla segment som de erbjuder idag, innan år 2030. I dagsläget finns det både renodlade elbilar och laddhybrider i Mercedes sortiment. Tittar vi på de renodlade elbilarna hittar vi bland annat modeller som Mercedes EQA, Mercedes EQB, Mercedes EQC och Mercedes EQE, samt Mercedes EQS och Mercedes EQV.

Tycker det att det känns för överväldigande att övergå till eldrift helt och hållet kan du istället välja en av de många laddhybrider som Mercedes erbjuder. Med en laddhybrid kan du använda både förbränningsmotor såväl som eldrift för att ta dig framåt. I dagsläget hittar du modellerna Mercedes-Benz A-Klass Halvkombi, Mercedes-Benz A-Klass Sedan och Mercedes-Benz B-Klass Sports Tourer.

Välj rätt laddbox till din Mercedes

Ska du köpa en Mercedes laddbox för att kunna ladda bilen hemma vill vi gärna vara med dig på resan. När du ska välja laddbox är det mycket viktigt att du satsar på en högkvalitativ box som kommer från en populär och ledande tillverkare. På så sätt kan du vara säker på att laddboxen verkligen håller en hög standard och att den är utrustad med allt du behöver, t.ex. Typ-2 uttag, lastbalansering eller dubbla ladduttag. På elbilsvaruhuset.se hittar du många fina laddboxar som lämpar sig utmärkt för din laddningsbara Mercedes och får naturligtvis hjälp med installationen i samband med köp.

Alla laddboxar ska installeras av en professionell och behörig fackman. När du köper din Mercedes laddbox från elbilsvaruhuset.se ser vi till att hjälpa dig med installationens alla delar. I samband med köp ser vi till att koppla ihop dig med en av våra elektriker som kommer ut och monterar och installerar laddboxen på önskad plats. Har du inte tillgång till en vägg kan du med fördel använda dig av en av våra laddstolpar för att montera laddboxen där du vill ha den, t.ex. på parkeringsplatsen.

Ladda Mercedes - hur lång tid tar det?

När du har investerat i en dyr laddningsbar Mercedes vill du säkerligen veta hur lång tid det kommer ta att ladda den. Tiden för laddning kommer dock att variera beroende på vilken laddeffekt du har, vilken kapacitet bilens batteri har, skicket på bilen, samt utomhustemperaturen. Att ladda hemma med en egen laddbox är inget krav, men det är tveklöst den enklaste och billigaste lösningen.

Laddningstiden varierar således beroende på laddboxens effekt och bilens batterikapacitet. Har du en laddbox med effekt på 22 kW  eller 11 kW kommer det att ta ca 6 timmar att gå från 0-100 %. Har du däremot en laddbox med en effekt på 7,4 kW tar laddningen närmre 9 timmar. Räkneexemplet är baserat på laddning av Mercedes EQA med en batterikapacitet på 66,5 kWh.

Laddbox på 7,4 kW

ca. 9 timmar

Laddbox på 11 kW

ca. 6 timmar

Laddbox på 22 kW

ca. 6 timmar

Vi hjälper dig med Grön teknik bidrag

Mercedes är helt klart en biltillverkare som alltid varit mycket populär och uppskattad. Att de nu fokuserar helt på elbilar är något som ökar efterfrågan allt mer. När du ska köpa en laddbox till din Mercedes kan vi se till att hjälpa dig med installation och med Grön Teknik bidrag i samband med ditt köp. I vår kunskapsbank kan du hitta många fler frågor och svar.

Med Grön Teknik bidraget blir det möjligt för dig att sänka dina kostnader med 50 %. Det förutsätter dock att du köper både laddbox och installationen från oss här på elbilsvaruhuset.se. Vi tar naturligtvis hand om hela ansökan åt dig, medan du lutar dig tillbaka och tänker på annat. Vi ser även till att du får komma i kontakt med våra certifierade installatörer för att boka in installationen på en dag som passar dig.

Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.