fbpx

Porsche laddboxar

På Elbilsvaruhuset.se har vi samlat laddboxar och tillbehör för din Porsche, allt under samma tak.

Ladda din Porsche hemma.

Porsche - Vi hjälper dig att hitta din laddbox

Finns det någon biltillverkare som verkligen har lyckats producera många högkvalitativa och högpresterande elbilar är det Porsche. En laddningsbar Porsche är ett bra val för dig som söker en riktigt snabb bil med ett sportigt utseende och som samtidigt vill ha en bil med en lång räckvidd. Även laddningstiderna för Porsche är bättre än många andra elbilar, vilket innebär att du kan “tanka” din bil mycket snabbare och ständigt vara redo för nya äventyr.

För att du ska kunna tanka din Porsche på bästa sätt krävs en riktigt bra Porsche laddbox. Hos elbilsvaruhuset.se hittar du ett flertal högkvalitativa och välfungerande laddboxar som passar till din bil, oavsett om det är en renodlad elbil eller en laddhybrid du har i garaget. Porsche ligger bakom ett flertal elbilar som har tagit världen med storm, där bland annat Taycan, Taycan 4 Cross Turismo, Taycan Sport Turismo, Taycan 4S, Taycan 4S Cross Turismo, Taycan 4S Sport Turismo, Taycan GTS, Taycan GTS Sport Turismo, Taycan Turbo, Taycan Turbo Cross Turismo, Taycan Turbo Sport Turismo och Taycan Turbo S är en del av utbudet. Från biltillverkaren hittar du även laddhybriderna Porsche Cayenne och Porsche Panamera – med både batteri såväl som förbränningsmotor.

Smarta laddboxar till din Porsche

När du ska köpa en Porsche laddbox är det viktigt att du väljer en som verkligen passar och som ger dig så effektiv laddning som möjligt. Hos elbilsvaruhuset.se kan du välja mellan ett flertal modeller som lämpar sig utmärkt för ändamålet.

Hos elbilsvaruhuset.se hittar du inte bara en Porsche laddbox som passar dig, utan du får även tillgång till ett stort utbud av olika laddkablar såväl som laddstolpar och mycket mer.

Porsche laddboxar och laddningstid

Exempel:

Det är inte ovanligt att vilja veta hur lång tid det kommer att ta att ladda din Porsche, men laddningstiden varierar mycket beroende på vilken laddbox och batterikapacitet som din bilmodell har. Att ladda hemma tar i många fall längre tid än att ladda på en allmän station, men samtidigt sparar du in mycket tid och pengar på att ha tillgång till en egen laddbox istället. Laddningstiderna nedan är beräknade på Taycan-modellen och på en laddning från 0-100 %.

Laddbox på 3,6 kW

25,28 timmar

Laddbox på 11 kW

7,58 timmar

Laddbox på 22 kW

7,58 timmar

Behöver du bara en kortare laddning som ger dig en räckvidd på 100 km kan du ladda på endast 1:51 timmar förutsatt att du har en laddbox på 22kW.

Porsche Cayenne Charging At Home

Låt oss sköta installationen

Du vill naturligtvis att din laddbox ska installeras på ett fackmannamässigt sätt och det är något som vi kan hjälpa dig med. När du köper en laddbox till din Porsche från oss ser vi till att koppla ihop dig med en behörig installatör. Med våra elektriker kan du vara säker på att installation och montering sker enligt konstens alla regler, samtidigt som du får möjlighet att nyttja Grön Teknik bidraget för lägre kostnader. Våra laddboxar till Porsche kan monteras på husvägg såväl som på en praktisk laddstolpe beroende på dina behov.

Hos elbilsvaruhuset.se är det dina behov som kommer att stå i fokus. Vi hjälper dig att hitta en laddbox som passar din bil och sköter allt administrativt gällande Grön Teknik bidraget. Tack vare våra nära samarbeten med pålitliga aktörer på marknaden kan vi säkerställa att du får den bästa servicen från början till slut och en laddbox till din Porsche som verkligen levererar.

Porsche Panamera vid havet, svart

Smarta laddboxar med enkel installation

Audi erbjuder ett mycket brett sortiment av laddhybrider och elbilar. I dagsläget finns tolv olika laddhybrider och sex elbilar i utbudet, några exempel är Audi Q7 TFSI e, Audi Avant TFSI e, Audi A8 TFSI e och RS e-tron GT, men även e-tron Sportback, Audi Q4 Sportback e-tron och Audi Q4 e-tron.

När du köper din laddbox hos oss på elbilsvaruhuset.se får du inte bara en laddbox som är effektiv och enkelt att använda sig av, utan du får även hjälp med installation såväl som Grön Teknik bidrag. Vi hjälper dig hela vägen till en fulladdad bil!

Porsche Panamera vid havet, svart
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.