fbpx

StjärnbetygRing 031-180 180 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
Laddstationer för publik och semipublik laddning

Laddstationer för publik och semipublik laddning

Elbilsvaruhuset tillhandahåller både AC och DC laddare för publik och semipublik laddning. Våra experter ser till att skräddarsy den lösning som passar era behov och förutsättningar bäst.

Laddstationer för publik och semipublik laddning

Elbilsvaruhuset tillhandahåller både AC och DC laddare för publik och semipublik laddning. Våra experter ser till att skräddarsy den lösning som passar era behov och förutsättningar bäst.

Elbilsladdare för alla behov

Elbilsvaruhuset tillhandahåller laddare från några av världens mest erfarna tillverkare av snabbladdare inom fordonsladdning. Vi säkerställer att ni får rätt hårdvara till era projekt och vilka typer av laddare som passar bäst. Våra experter hjälper er att välja rätt efter just era behov.

DC – publik laddning

AC – semipublik laddning

AC – laddbox publik

ABB Terra 360

DC-laddare, en hållbar investering

ABB Terra 360

AC-laddning vs. DC-laddning, Vad är Skillnaden?

För den nyfikna elbilisten är den initiala förvirringen kring AC-laddning och DC-laddning vanlig. AC, eller växelström, representerar den typiska strömmen i hemmauttag. Den rör sig i en rytm, kostnadseffektivt över längre sträckor och är det du finner i ditt vardagliga vägguttag.

Å andra sidan är DC, eller likström, kraften bakom snabbladdning. Genom användning av kraftfulla likriktare ger DC-laddning omedelbar hög effekt, möjliggörande för snabbare laddning jämfört med AC.

Medan AC-laddare levererar upp till 22 kW och passar för hemmabruk, levererar DC-laddare mellan 50-100 kW, och ibland upp till 350 kW, vilket gör dem optimala för snabbladdning. Trots påståenden om batteripåverkan har studier visat små skillnader i kapacitetsförlust mellan AC och DC, vilket stärker båda som hållbara och praktiska val för elbilslivsstilen.

DC laddare installation

Installation av DC-laddare

Installationen av DC-laddare är en avgörande process som kräver precision och teknisk kompetens. Vi fokuserar alltid på säkerhet och effektivitet genom varje steg. Från noggrann projektering av anläggningens förutsättningar till placering av laddaren, övervakar vi varje moment noggrant.

Vår certifierade installationsteam ser till att laddaren är säkert inkopplad och redo för användning. Vi avslutar inte arbetet förrän både resultatet och din komfort är i fokus. Med dedikation till hållbarhet och säkerhet gör vi DC-laddarens installation sömlös för att stödja din övergång till grönare, eldriven rörlighet.

DC laddare installation

Service & Underhåll för snabbladdare

Vår Service & Underhållstjänst för DC-laddare garanterar att din laddningsinfrastruktur alltid är i optimalt skick.

Med en dedikerad och erfaren teknikergrupp erbjuder vi omfattande service, inklusive regelbundna inspektioner, övervakning och snabb problemlösning. Vi strävar efter att minimera driftstopp och säkerställa långsiktig pålitlighet för din laddare. Genom att låta oss hantera övervakning och underhåll kan du fokusera på ditt företags kärnverksamhet med tryggheten att din laddningsinfrastruktur är i säkra händer.

Vår servicetillgänglighet ger dig lugn och försäkrar en smidig och effektiv laddningsupplevelse för dina användare.

klimat klivet 1000A

Klimatklivet – Bidrag för dc-laddare

Utforska fördelarna med Klimatklivet och dess ekonomiska stöd för DC-laddare, vilket gör det möjligt för företag, kommuner och organisationer att investera i gröna laddningsalternativ. Klimatklivet, ett investeringsstöd från Naturvårdsverket, täcker upp till 70 procent av kostnaderna för DC-laddning. Ansökningen genomförs noggrant för att säkerställa att du får det stöd du behöver för din gröna satsning. Med vår expertis stödjer vi dig genom processen, från ansökan till implementering, vilket ger dig möjlighet att dra nytta av ekonomiskt stöd och främja övergången till mer hållbara laddningsalternativ för en grönare framtid.

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

En DC-laddare, eller snabbladdare, är en laddningsstation speciellt utformad för elbilar. Till skillnad från AC-laddning använder DC-laddare likström för snabbare och mer effektiv laddning. Dessa stationer är strategiskt placerade längs vägar och på platser där snabb påfyllning är avgörande för långväga resor.

Laddningshastigheten varierar, men DC-laddare kan leverera betydligt högre effekt, ofta upp till flera hundra kilowatt. Det möjliggör en snabbare påfyllning jämfört med vanlig växelströmsladdning. Vissa laddare kan leverera en effekt på upp till 360 kW , vilket kan ladda en snabbt laddande elbil full på cirka 15 minuter. Det är inte alla snabbladdare som kan det och inte alla bilar som kan ta emot den effekten heller.

Inte alla fordon stöder DC-laddning. Det beror på fordonets tekniska kapacitet och om det är utrustat med en lämplig laddningsport för snabbladdning.

Underhållsfrekvensen varierar, men regelbundna inspektioner och snabb problemlösning är nödvändiga för att säkerställa pålitlig drift och förlängd livslängd. En noggrann underhållsplan är avgörande för att minimera driftstopp och maximera prestanda.

Ja, det finns gratis laddstolpar på vissa platser där laddningsoperatörer eller företag erbjuder kostnadsfri laddning som en del av deras tjänster eller marknadsföringsstrategier. Vissa offentliga platser, företag eller kommuner kan också erbjuda gratis laddning som en del av sin miljöpolicy eller incitament för att främja användningen av elbilar. Det är dock viktigt att notera att gratis laddstolpar kan vara begränsade till specifika tider eller platser, och att det kan finnas andra kostnader eller krav som är associerade med användningen av dem.

Ja, det är vanligt att kunna betala med kort på publika laddstationer. De flesta laddstationer accepterar vanligtvis kreditkort och betalkort som betalningsmetod. Du kan också oftast använda mobila betalningsappar eller förbetalda laddkort beroende på laddningsstationens operatör.

Kostnaden för elen på laddstationer varierar beroende på laddningsoperatören och laddningsstationens plats. Vanligtvis debiteras du per kWh (kilowattimme) för den mängd energi du använder under laddningen. Priset per kWh kan variera från några kronor till flera kronor beroende på laddningsoperatör och plats. Vissa laddningsstationer kan också ta ut en fast avgift för att ansluta till laddstationen.

Kostnaden för den använda elektriciteten i laddstolparna betalas vanligtvis av den som använder laddstolpen. Det kan vara fordonsägaren, företaget där laddstolpen är installerad eller en tredje part beroende på avtalet eller laddningsinfrastrukturen. I vissa fall kan laddningsstationer erbjuda gratis eller inkluderad laddning som en del av kundservice eller andra incitament.

Nej, det är inte alltid nödvändigt att ha ett laddkort för att ladda en elbil. Många laddningsstationer accepterar betalning med kreditkort, appar eller RFID-taggar istället.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic