fbpx

StjärnbetygRing 031-180 180 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
Billigaste elbilarna att privatleasa, just nu!

Billigaste elbilarna att privatleasa, just nu!

privatleasea hyundai kona

Suktar du efter elbil? Du är inte ensam, men för många är dem utom räckhåll tack vare de höga priserna. Då är det ju tur att privatleasing finns, men vad betyder det och vilka är de billigaste elbilarna att privatleasa idag? Istället för att betala flera hundra tusen i en betalning kan du istället betala en betydligt mindre månadsavgift till leasingföretaget. Om det är leasingvägen du vill gå har du tagit det första steget, men vilken bil ska du välja? I den här artikeln listar vi dem 10 billigaste, mest prisvärda elbilarna du kan leasa idag!

Snabbkurs i privatleasing

Troligtvis har du hört talas om fenomenet tidigare, kanske har du redan stenkoll. Men för dig som känner dig främmande, vad betyder det att leasa en personbil? Kort och gott är privatleasing ett alternativ till att köpa bil. Istället för att betala en engångssumma i utbyte mot en bil får du hyra bilen över en längre period mot en månadskostnad. När du ingår ett avtal är du bunden till det, längden är ofta 3 år. Så en tumregel är att läsa igenom leasingavtalet noggrant innan du signerar det.

Vilken är den billigaste elbilen att privatleasa?

Billigaste elbilen att privatleasa har vi valt Hyundai Kona Electric. Med imponerande körsträcka, modern teknik och låga månads- och underhållningskostnader, är Hyundai Kona Electric det idealiska valet för den som letar efter en prisvärd elbil.

Modell Pris/månad Kaross
Hyundai KONA fr. 3 495 kr SUV
MG ZS EV fr. 3 950 kr SUV
BMW i3 fr. 3 995 kr Halvkombi
Peugeot E-208 fr. 6 299 kr Halvkombi
Mini Cooper SE fr. 6 345 kr Halvkombi
Peugeot E-2008 fr. 6 499 kr SUV
Kia Niro EV fr. 6 995 kr Crossover
Volkswagen ID.3 fr. 7 030 kr Halvkombi
Nissan Ariya fr. 7 495 kr SUV
MG 5 fr. 7 695 kr Kombi
Volkswagen ID.4 fr. 7 765 kr SUV
Renault Megane E-TECH fr. 7 899 kr Halvkombi
Fiat 500e fr. 7 995 kr Halvkombi
Volkswagen ID.5 fr. 8 269 kr SUV

Kia Niro EV – Crossover

Pris från 6 995 kr/mån

Kia Niro EV - Crossover
Foto: Kia

Kia Niro är inte på något sätt den billigaste elbilen att leasa, inte ens bland dem 10 billigaste. Men, det är den billigaste crossovern du kan privatleasa i dagsläget. En crossover, eller Crossover Utility Vehicle (CUV), skiljer sig inte mycket från en SUV. Ofta är den något mindre och lättare. Niro, den stilrena elbilen har tidigare hyllats av Teknikens Värld och Vi Bilägare. Kia Niro EV snabbladdas på 54 minuter via frontgrillen och tar dig upp till 455 km på ren el. Så här långt i år är Kia Niro EV Sveriges mest sålda elbil, enligt Mobility Sweden.

Läs mer om Kia laddboxar

Hyundai KONA – SUV

Pris från 3 495 kr/mån

Hyundai KONA - SUV
Foto: Hyundai

Hyundai KONA, den billigaste SUV bilen tillgänglig för privatleasing. Då var vi där igen, vad betyder egentligen en SUV, rent explicit Sport Utility Vehicle. Men det är fortfarande relativt intetsägande, stadsjeep är en mer lättsmält översättning. Med funktioner från ett terrängfordon kombinerat med komforten av en vanlig personbil. Batteripaketet Standard Range ger dig upp till 305 km räckvidd, men hela 484 km med Long Range Performance. Kort och gott levererar bilen vad den utlovar, till ett väldigt bra pris.

Läs mer om Hyundai laddboxar

MG 5 – Kombi

Pris från 7 695 kr/mån

MG 5 Kombi
Foto: MG

Den näst billigaste elbilen att privatleasa just nu, men den billigaste kombin. Kombi är en välkänd karossmodell och många har sannolikt lätt att föreställa sig formerna. Förenklat är kombin en sedan med förlängt tak och nedfällbart baksäte. På ren svenska översätts kombi till stationsvagn eller lite mer högtidligt herrgårdsvagn. Precis som dem flesta kombibilar bjuder MG 5 EV på generöst maximalt bagageutrymme, med nedfällda säten, på 1 367 liter. Snabbladdning till 80 procent går på strax över 40 minuter och erbjuder en räckvidd på upp till 310 km.

Läs mer om MG laddboxar

BMW i3 – Halvkombi

Pris från 3 995 kr/mån

BMW i3 är den billigaste halvkombin att leasa 2023
Foto: BMW

BMW i3 är en banbrytande elbil som har förändrat vårt synsätt på eldrivna fordon sedan den lanserades 2013. Trots att bilen inte längre kan beställas som ny, fortsätter den att glädja bilförare med sin smidighet, effektiva laddeffekt och ljudlösa revolution. Dessutom är den ett uttryck för en personlig och självklar livsstil med sitt distinkta yttre och loungeinspirerade interiör, tillverkad av hållbara material som gamla PET-flaskor och överblivet olivbladsextrakt. BMW i3 är faktiskt den billigaste halvkombin du kan privatleasa, vilket gör den till ett utmärkt val för den som vill köra en miljövänlig bil till ett förmånligt pris. Dessutom har BMW i3 en imponerande snabbladdningskapacitet och kan ladda upp till 100 km räckvidd på bara 18 minuter, enligt BMW. Sammanfattningsvis är BMW i3 en utmärkt elbilval för den som letar efter en miljövänlig, smidig och personlig körupplevelse.

Läs mer om BMW laddboxar

Elbil + laddbox = sant

Svårare än så är det inte, precis som vi behöver mat för att överleva behöver elbilen ström för att köra. Det lättaste, billigaste, bästa sättet att ladda elbilen är med en smart laddbox från Zaptec Go. Laddboxen ger dig säkrare, smartare och snabbare laddning jämfört med laddning direkt ur väggen. I dagsläget räcker det att du betalar halva priset när du köper både installation och laddbox från samma part, tack vare det generösa Grön teknik bidraget. På elbilsvaruhuset.se hittar du en heltäckande lösning från första musklicket till första laddningen.

hugo 500a
Hugo Flygare Content Manager
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.