fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
5 anledningar varför du ska återvinna med Bower

5 anledningar varför du ska återvinna med Bower

Bower Elbilsvaruhuset.se i samarbete

Bli en del av miljörevolutionen med den smidiga Bower-appen. Bower belönar helt enkelt dig som återvinner dina förpackningar. I det nya samarbetet mellan Elbilsvaruhuset och Bower kan du nu spara på ditt köp hos oss genom att registrera dina återvunna förpackningar! Här hittar du 5 anledningar till varför du borde använda Bower.

Återvinn och bli belönad – Bower

Du tänkte väl ändå slänga ditt skräp? Kan du väl lika gärna passa på att bli belönad på köpet. Allt med en streckkod går att återvinna med Bower-appen. Fram med kameran, scanna streckkoden och samla poäng när du sorterar vid återvinningsstationen. Varför borde du bli en av Bowers 500 000+ användare och hjälpa planeten (och plånboken)?

 1. Spara naturresurser när du återvinner
 2. Spara energi genom återvinning
 3. Skapa arbetstillfällen i en ny bransch
 4. Spara pengar med Bower
 5. Betala mindre för din laddbox

Samarbetet mellan Elbilsvaruhuset.se och Bower är klockrent, visionen om en hållbar framtid genomsyrar båda företagen. Vi frågade Matin Davoodi, Partner Engagement Manager på Bower om hans tankar om samarbetet.

Matin Davoodi Bower Elbilsvaruhuset.se

“Bower gör det enkelt att arbeta med hållbarhet och letar alltid efter partnerskap som delar samma mål och värderingar. Att samarbeta med Elbilsvaruhuset var därför en självklarhet.”

Matin Davoodi, Partner Engagement Lead på Bower

1. Spara naturresurser när du återvinner

Du kanske känner att rubriken talar för sig själv. Men genom att återvinna material som papper, plast och metall, sparar vi på jordens begränsade naturresurser och minskar behovet av att utvinna nya material från naturen.

Batteriet står idag för majoriteten av elbilens utsläpp. Men redan nu går det att återvinna omkring 60% av batteriet, en siffra som väntas växta de närmsta åren. Ett använt elbilsbatteri får ofta ett så kallat ”second life” och får med andra ord nya användningsområden i industrin eller hemmet bland annat.

2. Spara energi genom återvinning

Inte nog med att det är snällare mot planeten att vara sparsam med naturresurserna. Återvinning av exempelvis förpackningar kräver oftast mindre energi än att framställa helt nya från råvaran. Genom att återvinna sparar vi därför energi och minskar koldioxidutsläppen.

När du exempelvis återvinner en konservburk kan du spara hela 75% jämfört med energin som krävs för nyproduktion från järnmalm. Den näst vanligaste metallen i bilkarosser är aluminium, där kan vi spara hela 95% av den energi som annars hade gått åt till att framställda nytt aluminium.

3. Skapa jobbtillfällen i en ny bransch

I takt med att vårt återvinnande ökar behövs arbetskraft som ger vårt skräp ett nästa liv. I takt med den tekniska utvecklingen behöver metoderna för återvinning utvecklas, exempelvis forskas det fortfarande på hur vi kan öka återvinningsprocenten på elbilsbatterier. Arbetstillfällena som återvinningen skapar kan ha en positiv effekt på ekonomin i lokalsamhället.

4. Spara pengar med Bower

Självklart ska du belönas för din insats som klimathjälte, det tycker både Elbilsvaruhuset och Bower. Ladda ner Bower-appen och börja scanna ditt skräp och samla poäng. För att få ut dina poäng trippar du helt enkelt ner till din närmsta återvinningsstation och sorterar förpackningarna. Glöm inte att berätta för appen när du sorterar.

Poängen du tjänar när du sorterar kan du konvertera till pengar eller använda för att få unika erbjudanden hos flera välkända företag. Bland annat kan du använda dina poäng hos elbilsvaruhuset.se

5. Betala mindre för din laddbox

Det låter väl fantastiskt? Att fylla sorteringshinkarna är svårt att undkomma. Så när du ändå är igång och förbrukar kan du ju passa på att samla poäng hos Bower. Poäng som du såklart kan använda på ditt nästa köp hos elbilsvaruhuset.se! Med 10 poäng kan du enkelt klicka hem en rabattkupong på 500kr. Så vad väntar du på? Börja scanna ditt skräp redan idag och spara pengar på din framtida laddstation från Elbilsvaruhuset.se.

Ett samarbete för en grönare morgondag

Samarbete mellan Bower och Elbilsvaruhuset.se

Omställningen till ett hållbart samhälle går i accelererande takt. Som en del i omställningen finns både Elbilsvaruhuset.se och Bower. Två företag med tydliga visioner om en grönare morgondag, ett samarbete sinsemellan för att skynda på utvecklingen var en självklarhet.

Är du redo att börja samla poäng på din sopsortering? Bower-appen finns redo för både iPhone och Android redan idag.

Elektrifierade vägar med Elbilsvaruhuset

Redo att bli en del av omställningen? Eller är du redan det? Oavsett vad förtjänar du och din bil smart, effektiv och framförallt säker laddning. Med en smart laddbox får du möjligheten att ladda billigt och på dina villkor. På Elbilsvaruhuset.se finns vi med från start till mål, från köp till första laddning. Våra experter väntar på dig, bara ett samtal bort. Elektrifiera din vardag, med en laddbox från Elbilsvaruhuset.

hugo 500a
Hugo Flygare Content Manager
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.