fbpx

MINI laddboxar

Vi har samlat de mest populära laddboxarna och tillbehören för din MINI till marknadens bästa priser. Allt på elbilsvaruhuset.se

Ladda din MINI hemma.

MINI Cooper - elbilar och elbilsladdning

Är du intresserad av en lite mindre laddningsbar bil med mycket kraft? Då är en elbil från MINI Cooper ett bra alternativ. MINI Cooper ligger bakom två mycket populära och uppskattade laddningsbara bilar, där MINI Cooper SE är en renodlad elbil och MINI Countryman Plug-in Hybrid är en laddhybrid med batteri och förbränningsmotor.

Det finns många saker som utmärker MINI Coopers laddningsbara bilar. Här har man sett till att tämja på elektriciteten till max, för att på så sätt skapa en körupplevelse som är så bekväm, hållbar och spännande som möjligt. Bilarna har också utrustats med en precisionsteknik som vänder upp och ner på allt du trodde du visste om laddhybrider. Här får du en optimal balans mellan effektivitet såväl som kraft och kan således få det bästa av båda världar.

MINI Cooper laddbox hos elbilsvaruhuset.se

Ska du köpa en MINI Cooper gör du rätt i att komplettera bilen med en MINI Cooper laddbox från elbilsvaruhuset.se. Vi erbjuder smarta, säkra och högkvalitativa laddboxar som kan monteras på laddstolpe såväl som på din husvägg eller i ditt garage. Både elbilen såväl som laddhybriden har ett typ 2 uttag som är standard och med en ombordskapacitet på 11 kW.

När du köper din MINI laddbox från elbilsvaruhuset.se är du garanterad en välfungerande och trygg laddning varje gång.  Våra laddboxar kommer från ledande tillverkare som sätter hållbarhet i fokus, samtidigt som våra elektriker hjälper dig med installationen. Naturligtvis kan du nyttja Grön Teknik bidrag när du köper din MINI laddbox från oss.

Laddkablar och laddstationer till din MINI Cooper

MINI Cooper har ett typ 2 uttag och det gör att du kan välja från ett stort utbud av olika laddboxar. Hos elbilsvaruhuset.se hittar du inte bara en laddbox som passar din MINI Cooper, utan du får också tillgång till många olika kablar och andra tillbehör som du kan använda dig av för att optimera din laddning. Alla produkter från elbilsvaruhuset.se håller en mycket hög kvalitet och tillverkas av kända varumärken. Du kan alltså vara säker på att laddboxen levererar!

Mini Cooper SE Countryman skärgård

Installation av erfarna elektriker

När du köper din MINI Cooper laddbox från oss ser vi alltid till att hjälpa dig med installationen. På så sätt slipper du leta upp installatörer från andra företag och kan samtidigt använda dig av Grön Teknik Bidraget. I samband med ditt köp av din laddbox parar vi ihop dig med en installatör som hjälper dig att få igång laddboxen och samtidigt montera den på en plats där du önskar. Att installera en laddbox på egen hand är något du inte får göra, men med oss vår du ett garanterat fackmannamässigt resultat varje gång.

Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.