fbpx

StjärnbetygRing 031-180 180 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Tesla laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Tesla, allt samlat här hos oss på elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Tesla hemma.

Tesla - Banar vägen för elektrifierade bilar

Elbilstillverkaren Tesla grundades år 2003 och har sedan dess bevisat för världen att elektriska bilar är både snabbare, bättre och roligare än klassiska bensinbilar. Med en elbil från Tesla får du ett mer miljövänligt fordon som du enkelt kan ladda med en laddbox i ditt privata hem. Tillverkaren ligger inte enbart bakom några av världens dyraste och mest exklusiva elbilar, utan har även tagit fram en mycket unik och bra uppsättning med olika energilösningar, t.ex. Solar Roof och Powerwall. Teslas elbilar är omåttligt populära, inte minst bland svenskarna. Och det är inte utan anledning, Flera av Teslas modeller är bland elbilarna med längst räckvidd.

Tesla är en riktig fena på att skapa högkvalitativa och eleganta elbilar som passar för alla behov. Genom att erbjuda anpassade bilar kan du själv skräddarsy ditt elfordon så att det passar dig och din vardag på bästa sätt. Här ligger fokus på att skapa renodlade elbilar och därför finns i dagsläget inga laddhybrider eller fordon med förbränningsmotor i utbudet. Istället hittar du Roadster som lanserades år 2008 och som blev ett bevis på Teslas banbrytande batteriteknik. Du hittar även Tesla Model S som i dagsläget utsetts till den bästa bilen i alla klasser såväl som Tesla Model X som är den snabbaste, säkraste och mest effektiva SUV som troligtvis skapats. Som om detta inte vore nog ligger Tesla även bakom Tesla Model Y såväl som Tesla Model 3. Dessutom är Tesla-modellerna de elbilar som har längst räckvidd på marknaden.

Hitta din laddbox till Tesla elbilar

Tesla erbjuder ett brett sortiment av laddboxar som du kan köpa till för att ladda din elbil i hemmet, men det finns inga krav på att du måste välja deras egna laddbox. Hos oss på elbilsvaruhuset.se kan du hitta prisvärda och mycket högkvalitativa laddboxar som är minst lika bra som Teslas egna. När du beställer en laddbox hos elbilsvaruhuset.se till din Tesla ser vi också till att sköta installationsprocessen samt hanteringen av Grön Teknik bidrag. Vid val av laddbox bör du se till att välja en som stödjer 3-fas laddning med en kilowatt på antingen 11 kW eller 22 kW. Vi rekommenderar också att alltid lägga till lastbalansering. Följande laddboxar har vi i vårt sortiment som uppfyller de kraven:

En av de främsta fördelarna med att välja en laddbox från ett annat varumärke till din Tesla är att du får en produkt som kan klara av det nordiska klimatet mycket bättre. Du får dessutom tillgång till en rad smarta funktioner som att din Tesla till exempel laddar när elpriserna är som lägst eller appar som gör att du kan styra laddningen på avstånd. För dig som vill jämföra laddboxarna innan du beställer föreslår vi att du läser vår guide Laddbox Bäst i test.

Snabb och effektiv laddning med rätt laddbox

Vi på elbilsvaruhuset.se vet hur viktigt det är för dig att kunna ladda din Tesla så snabbt och enkelt som möjligt. Oavsett om du har en Tesla Model S eller en Tesla Model 3 kan du hitta en laddbox som passar dina behov. Hur snabbt din Tesla kommer att laddas upp beror bland annat på vad det är för modell du har, men också vad det är för typ av laddbox du väljer. Antalet timmar som din Tesla behöver ladda för att gå från 0-100 % kan således variera. Hur det räknas ut är att man dividerar batterikapaciteten på bilen med antalet kW per timme som laddas. Här kan du läsa mer om kostnader för att ladda din elbil hemifrån.

Exempel:

Tesla Model 3 har en batterikapacitet på 60 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 60 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 114 kronor.

Batterikapacitet

60 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

60 kWh × 1,9 kr = 114 kr

Tesla laddning

Privat laddbox till din Tesla - det bästa alternativet

Tesla ligger i framkant när det kommer till att skapa lyxiga och miljövänliga bilar vilket också har bevisat sig stämma i praktiken. Har du investerat i en elbil från Tesla vill du naturligtvis få ut så mycket körglädje av den som möjligt. För att lyckas med detta gäller det att du har en bra och pålitlig laddbox som du kan använda i ditt privata hem.

Ett vanligt misstag när man bor i villa är att hoppa över att ha en egen laddbox för att istället använda Tesla Supercharger-stationer istället. Vid en direkt jämförelse i pris, har det visat sig att det är betydligt billigare för dig att ladda hemma.

Det billigaste och smidigaste alternativet när du laddar din elbil är med en laddbox hemma. Offentliga laddstationer är ofta dyrare men givetvis snabbare också.

Tesla laddning kabel

Elbilsvaruhuset.se tar hand om installation och Grön Teknik bidrag

Laddboxarna som elbilsvaruhuset.se erbjuder är både moderna och stilrena och kommer med smarta funktioner som gör användandet mycket enklare. Hos oss hittar du inte bara laddboxar som lämpar sig utmärkt till din Tesla Model S, Tesla Model Y, Tesla Model 3 eller Tesla X, utan du får även hjälp av kompetenta och behöriga tekniker som vet hur en installation ska gå till.

I samband med att du lägger en beställning av din Tesla laddbox bokas även en standardinstallation in. Du får en bekräftelse via SMS och mail med ett formulär du behöver besvara för att komma vidare i processen. Därefter blir du kontaktad av elektriker där ni över ett samtal går igenom installationen, eventuella frågor samt bokar tid för installation. Ditt val av bil och vårt utbud utbud av högkvalitativa laddboxar lägger tillsammans en bra grund för ett minskat koldioxidavtryck och en bättre framtid. 

Givetvis är hela ditt köp berättigat för Grön Teknik bidrag, alltså betalar du bara hälften av det faktiska priset. Detta gäller när du väljer att beställa både laddbox och installation vid samma köptillfälle, dina tillbehörsprodukter inkluderas såklart också, bra va!

Tesla laddning kabel

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets guide laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. Vanligtvis är Tesla’s elbilar utrustade med 11kW ombordladdare.

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till Tesla elbilar rekommenderar vi Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Tesla Model 4 längst räckvidd, hela 602km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Tesla ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regio