fbpx

StjärnbetygRing 031-180 180 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Volkswagen laddboxar

Hos oss hittar du de laddboxar och tillbehör som passar din Volkswagen bäst. Allt på elbilsvaruhuset.se smart, enkelt, smidigt.

Ladda din Volkswagen hemma.

Volkswagen - Bästa laddningsbox till din Volkswagen elbil

Det sägs att framtiden är elektrisk och det är något som många biltillverkare låter oss bli varse om. Att välja klimatsmarta alternativ har aldrig varit lika populärt som det är idag och med en elbil från Volkswagen kan du vara säker på en så optimal körupplevelse som möjligt. Volkswagen är kända för att skapa innovativa, intelligenta och inte minst hållbara elbilar för alla behov. Volkswagen har faktiskt tagit täten när det kommer till popularitet i Sverige de senaste åren, Volkswagen Id.4 är faktiskt den mest sålda elbilen.

Oavsett vad det är för typ av livsstil du har finns det alltid en Volkswagen elbil eller laddhybrid som passar dig. Bilarna är framtagna för att lämpa sig lika bra till vardagskörning som när du behöver åka längre sträckor. För att du ska kunna använda din Volkswagen elbil gäller det dock att du har tillgång till en smart och modern elbilsladdare. Här nedan listar vi några populära Volkswagen laddboxar som lämpar sig för bland annat Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.4 GTX och Passat Sportscombi GTE.

Hitta smarta laddboxar till din Volkswagen

Investerar du i en elbil eller laddhybrid från Volkswagen har du gjort ett mycket bra val för både miljö och plånbok. I utbudet av renodlade elbilar hittar du bland annat Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.4 GTX, Volkswagen ID.5, Volkswagen ID.Buzz och Volkswagen ID.5 GTX med dubbla motorer och fyrhjulsdrift. Volkswagen har även ett mycket stort utbud av laddhybrider, där modeller som Touareg R PHEV, Passat Sportscombi GTE, Golf GTE, Tiguan eHybrid och Arteon Shooting Brake eHybrid har blivit mycket populära.

Oavsett om du väljer en renodlad elbil från Volkswagen eller om du föredrar en laddhybrid kan vi på elbilsvaruhuset.se hjälpa dig med både installation såväl som valet av din Volkswagen laddbox. Vill du läsa mer om, och jämföra vår laddboxar innan du bestämmer dig rekommenderar vi guiden Laddbox bäst i test.

När du handlar din Volkswagen laddbox från elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att få en välfungerande och trygg laddning varje gång. Våra laddboxar kommer från ledande tillverkare som sätter hållbarhet i fokus, samtidigt som våra elektriker hjälper dig med installationen. Naturligtvis kan du nyttja Grön Teknik bidrag när du köper din Volkswagen laddbox från oss.

Ladda Volkswagen hemma - vad kostar det?

Det enklaste och snabbaste sättet för dig att ladda din Volkswagen är genom en laddbox i ditt eget hem. Hos oss hittar du laddboxar som fästs direkt på väggen, men du kan även använda dig av laddstolpar för större flexibilitet och möjlighet att fästa laddboxen där just du önskar.

En mycket vanlig fundering är hur mycket det kostar att ladda en Volkswagen, men priset beror bland annat på vad det är för elavtal du har och vart i landet du bor. Priserna kan också skilja sig väldigt mycket beroende på om du väljer att ladda i din privata laddbox eller om du laddar på en offentlig laddstation.

För att räkna ut kostnaderna kan du enkelt multiplicera elkostnaden med bilens batterikapacitet. Har du ett elpris på 1.5 kr/kWh och kör en Volkswagen ID.3 Pro med en batterikapacitet på 58.0 kWh blir kostnaden för laddning 87 kr.

Volkswagen ID 3 Laddar

Professionell installation för maximal trygghet

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta laddboxar för alla typer av Volkswagen elbilar och laddhybrider och det är bara du som bestämmer vilken som passar dig bäst. Vi kan naturligtvis finnas där för dig i beslutsprocessen, för att säkerställa att du gör ett val som du verkligen blir nöjd med. Att välja en Volkswagen är ett mycket bra alternativ för dig som söker en kostnadseffektiv bil som är bekväm att köra. Volkswagen är även kända för skapa populära och trygga familjebilar där alla får tillräckligt mycket utrymme.

När det är dags att installera din Volkswagen laddbox är det viktigt att du tar hjälp av en professionell fackman. När du köper din laddbox vis oss ser vi till att ta hand om hela installationen och monteringen åt dig. Ett vanligt missförstånd är att elbilar kan laddas i vägguttag. Visst är det i praktiken möjligt, men elbilar och laddhybrider drar mycket ström och kan överbelasta ditt elnät. Det, i sin tur, kan leda till strömavbrott eller överhettning. Med en laddbox hemma eller i ditt garage kan du känna dig trygg när bilen laddas – dag som natt.

Elbilar och laddhybrider från Volkswagen

Volkswagen har verkligen visat att de vet vad som krävs för att skapa pålitliga, snygga och praktiska laddningsbara bilar. Den första renodlade elbil som rullade ut på vägen var den mycket kompakta och smarta ID.3, som än idag är en stor favorit. Det skulle dock inte ta lång tid innan ID.3 ficjk sällskap av ID.4, samt ID.4 GTX som är en fyrhjulsdriven version av originalet. Den allra senaste medlemmen i Volkswagens elbils-familj är ID.buzz, en folkabuss för dig med en större familj.

Volkswagen är inte bara fenor på elbilar, utan har även ett stort sortiment av snygga laddhybrider. En laddhybrid är ett bra alternativ för dig som inte vill gå över till eldrivna lösningar helt och hållet, utan som fortfarande ser fördelar med förbränningsmotor. Med Volkswagens laddhybrider får du det bästa från två världar och kan fortfarande minska kostnader såväl som miljöpåverkan.

Volkswagen ID5 GTX Bro

Ladda Volkswagen - Hur lång tid tar det?

Hur lång tid det kommer att ta för dig att ladda din Volkswagen beror bland annat på vilken kapacitet batteriet har, men även temperatur, väder och laddeffekt har stor betydelse. Om vi ger ett exempel på den populära Volkswagen ID.3 kan vi se att en laddbox med effekt 7.4 kW ger ca 9 timmars laddning om du vill ladda från 0-100 %. Väljer du däremot en laddbox med effekt på 11 kW tar det endast 4,5 timmar.

Laddbox på 3,7 kW

ca. 13 timmar

Laddbox på 7,4 kW

ca. 9 timmar

Laddbox på 11 kW

ca. 4,5 timmar

Grön Teknik bidrag för din laddbox

Att ladda på publika laddstationer är både omständligt och dyrt. Genom att ha en laddbox till din Volkswagen hemma kan du själv bestämma när bilen ska laddas, hur mycket den ska laddas och vilket elavtal som du vill använda dig av. För att sänka dina kostnader för köp och installation kan du använda dig av Grön Teknik bidraget. Grön Teknik bidraget säkerställer att du får en reducering på hela 50 % av din totala kostnad. Naturligtvis kan du använda dig av detta bidrag när du köper laddbox och installation från oss på elbilsvaruhuset. Vi ser även till att sköta hela ansökan åt dig, så att du kan lägga din tid och ditt fokus på din nya bil istället.

Volkswagen Tiguan eHybrid Laddar

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. 

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en eldriven Volkswagen rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Volkswagen ID.3 Pro S längst räckvidd, hela 540km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Volkswagen ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

  • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
  • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +500 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet