fbpx

Volkswagen laddboxar

Hos oss hittar du de laddboxar och tillbehör som passar din Volkswagen bäst. Allt på elbilsvaruhuset.se smart, enkelt, smidigt.

Ladda din Volkswagen hemma.

Volkswagen - Bästa laddningsbox till din Volkswagen elbil

Det sägs att framtiden är elektrisk och det är något som många biltillverkare låter oss bli varse om. Att välja klimatsmarta alternativ har aldrig varit lika populärt som det är idag och med en elbil från Volkswagen kan du vara säker på en så optimal körupplevelse som möjligt. Volkswagen är kända för att skapa innovativa, intelligenta och inte minst hållbara elbilar för alla typer av behov.

Oavsett vad det är för typ av livsstil du har finns det alltid en Volkswagen elbil eller laddhybrid som passar dig. Bilarna är framtagna för att lämpa sig lika bra till vardagskörning som när du behöver åka längre sträckor. För att du ska kunna använda din Volkswagen elbil gäller det dock att du har tillgång till en smart och modern elbilsladdare. Här nedan listar vi några populära Volkswagen laddboxar som lämpar sig för bland annat Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.4 GTX och Passat Sportscombi GTE.

Hitta smarta laddboxar till din Volkswagen

Investerar du i en elbil eller laddhybrid från Volkswagen har du gjort ett mycket bra val för både miljö och plånbok. I utbudet av renodlade elbilar hittar du bland annat Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.4 GTX, Volkswagen ID.5, Volkswagen ID.Buzz och Volkswagen ID.5 GTX med dubbla motorer och fyrhjulsdrift. Volkswagen har även ett mycket stort utbud av laddhybrider, där modeller som Touareg R PHEV, Passat Sportscombi GTE, Golf GTE, Tiguan eHybrid och Arteon Shooting Brake eHybrid har blivit mycket populära.

Oavsett om du väljer en renodlad elbil från Volkswagen eller om du föredrar en laddhybrid kan vi på elbilsvaruhuset.se hjälpa dig med både installation såväl som valet av din Volkswagen laddbox.

När du handlar din Volkswagen laddbox från elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att få en välfungerande och trygg laddning varje gång. Våra laddboxar kommer från ledande tillverkare som sätter hållbarhet i fokus, samtidigt som våra elektriker hjälper dig med installationen. Naturligtvis kan du nyttja Grön Teknik bidrag när du köper din Volkswagen laddbox från oss.

Ladda Volkswagen hemma - vad kostar det?

Det enklaste och snabbaste sättet för dig att ladda din Volkswagen är genom en laddbox i ditt eget hem. Hos oss hittar du laddboxar som fästs direkt på väggen, men du kan även använda dig av laddstolpar för större flexibilitet och möjlighet att fästa laddboxen där just du önskar.

En mycket vanlig fundering är hur mycket det kostar att ladda en Volkswagen, men priset beror bland annat på vad det är för elavtal du har och vart i landet du bor. Priserna kan också skilja sig väldigt mycket beroende på om du väljer att ladda i din privata laddbox eller om du laddar på en offentlig laddstation.

För att räkna ut kostnaderna kan du enkelt multiplicera elkostnaden med bilens batterikapacitet. Har du ett elpris på 1.5 kr/kWh och kör en Volkswagen ID.3 Pro med en batterikapacitet på 58.0 kWh blir kostnaden för laddning 87 kr.

Volkswagen ID 3 Laddar

Professionell installation för maximal trygghet

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta laddboxar för alla typer av Volkswagen elbilar och laddhybrider och det är bara du som bestämmer vilken som passar dig bäst. Vi kan naturligtvis finnas där för dig i beslutsprocessen, för att säkerställa att du gör ett val som du verkligen blir nöjd med. Att välja en Volkswagen är ett mycket bra alternativ för dig som söker en kostnadseffektiv bil som är bekväm att köra. Volkswagen är även kända för skapa populära och trygga familjebilar där alla får tillräckligt mycket utrymme.

När det är dags att installera din Volkswagen laddbox är det viktigt att du tar hjälp av en professionell fackman. När du köper din laddbox vis oss ser vi till att ta hand om hela installationen och monteringen åt dig. Ett vanligt missförstånd är att elbilar kan laddas i vägguttag. Visst är det i praktiken möjligt, men elbilar och laddhybrider drar mycket ström och kan överbelasta ditt elnät. Det, i sin tur, kan leda till strömavbrott eller överhettning. Med en laddbox hemma eller i ditt garage kan du känna dig trygg när bilen laddas – dag som natt.

Elbilar och laddhybrider från Volkswagen

Volkswagen har verkligen visat att de vet vad som krävs för att skapa pålitliga, snygga och praktiska laddningsbara bilar. Den första renodlade elbil som rullade ut på vägen var den mycket kompakta och smarta ID.3, som än idag är en stor favorit. Det skulle dock inte ta lång tid innan ID.3 ficjk sällskap av ID.4, samt ID.4 GTX som är en fyrhjulsdriven version av originalet. Den allra senaste medlemmen i Volkswagens elbils-familj är ID.buzz, en folkabuss för dig med en större familj.

Volkswagen är inte bara fenor på elbilar, utan har även ett stort sortiment av snygga laddhybrider. En laddhybrid är ett bra alternativ för dig som inte vill gå över till eldrivna lösningar helt och hållet, utan som fortfarande ser fördelar med förbränningsmotor. Med Volkswagens laddhybrider får du det bästa från två världar och kan fortfarande minska kostnader såväl som miljöpåverkan.

Ladda Volkswagen - Hur lång tid tar det?

Hur lång tid det kommer att ta för dig att ladda din Volkswagen beror bland annat på vilken kapacitet batteriet har, men även temperatur, väder och laddeffekt har stor betydelse. Om vi ger ett exempel på den populära Volkswagen ID.3 kan vi se att en laddbox med effekt 7.4 kW ger ca 9 timmars laddning om du vill ladda från 0-100 %. Väljer du däremot en laddbox med effekt på 11 kW tar det endast 4,5 timmar.

Laddbox på 3,7 kW

ca. 13 timmar

Laddbox på 7,4 kW

ca. 9 timmar

Laddbox på 11 kW

ca. 4,5 timmar

Grön Teknik bidrag för din laddbox

Att ladda på publika laddstationer är både omständligt och dyrt. Genom att ha en laddbox till din Volkswagen hemma kan du själv bestämma när bilen ska laddas, hur mycket den ska laddas och vilket elavtal som du vill använda dig av. För att sänka dina kostnader för köp och installation kan du använda dig av Grön Teknik bidraget. Grön Teknik bidraget säkerställer att du får en reducering på hela 50 % av din totala kostnad. Naturligtvis kan du använda dig av detta bidrag när du köper laddbox och installation från oss på elbilsvaruhuset. Vi ser även till att sköta hela ansökan åt dig, så att du kan lägga din tid och ditt fokus på din nya bil istället.

Volkswagen Tiguan eHybrid Laddar
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.