fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

Volkswagen laddboxar

Hos oss hittar du de laddboxar och tillbehör som passar din Volkswagen bäst. Allt på elbilsvaruhuset.se smart, enkelt, smidigt.

Ladda din Volkswagen hemma.

Volkswagen - Bästa laddningsbox till din Volkswagen elbil

Det sägs att framtiden är elektrisk och det är något som många biltillverkare låter oss bli varse om. Att välja klimatsmarta alternativ har aldrig varit lika populärt som det är idag och med en elbil från Volkswagen kan du vara säker på en så optimal körupplevelse som möjligt. Volkswagen är kända för att skapa innovativa, intelligenta och inte minst hållbara elbilar för alla behov. Volkswagen har faktiskt tagit täten när det kommer till popularitet i Sverige de senaste åren, Volkswagen Id.4 är faktiskt den mest sålda elbilen.

Oavsett vad det är för typ av livsstil du har finns det alltid en Volkswagen elbil eller laddhybrid som passar dig. Bilarna är framtagna för att lämpa sig lika bra till vardagskörning som när du behöver åka längre sträckor. För att du ska kunna använda din Volkswagen elbil gäller det dock att du har tillgång till en smart och modern elbilsladdare. Här nedan listar vi några populära Volkswagen laddboxar som lämpar sig för bland annat Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.4 GTX och Passat Sportscombi GTE.

Hitta smarta laddboxar till din Volkswagen

Investerar du i en elbil eller laddhybrid från Volkswagen har du gjort ett mycket bra val för både miljö och plånbok. I utbudet av renodlade elbilar hittar du bland annat Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.4 GTX, Volkswagen ID.5, Volkswagen ID.Buzz och Volkswagen ID.5 GTX med dubbla motorer och fyrhjulsdrift. Volkswagen har även ett mycket stort utbud av laddhybrider, där modeller som Touareg R PHEV, Passat Sportscombi GTE, Golf GTE, Tiguan eHybrid och Arteon Shooting Brake eHybrid har blivit mycket populära.

Oavsett om du väljer en renodlad elbil från Volkswagen eller om du föredrar en laddhybrid kan vi på elbilsvaruhuset.se hjälpa dig med både installation såväl som valet av din Volkswagen laddbox. Vill du läsa mer om, och jämföra vår laddboxar innan du bestämmer dig rekommenderar vi guiden Laddbox bäst i test.

När du handlar din Volkswagen laddbox från elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att få en välfungerande och trygg laddning varje gång. Våra laddboxar kommer från ledande tillverkare som sätter hållbarhet i fokus, samtidigt som våra elektriker hjälper dig med installationen. Naturligtvis kan du nyttja Grön Teknik bidrag när du köper din Volkswagen laddbox från oss.

Ladda Volkswagen hemma - vad kostar det?

Det enklaste och snabbaste sättet för dig att ladda din Volkswagen är genom en laddbox i ditt eget hem. Hos oss hittar du laddboxar som fästs direkt på väggen, men du kan även använda dig av laddstolpar för större flexibilitet och möjlighet att fästa laddboxen där just du önskar.

En mycket vanlig fundering är hur mycket det kostar att ladda en Volkswagen, men priset beror bland annat på vad det är för elavtal du har och vart i landet du bor. Priserna kan också skilja sig väldigt mycket beroende på om du väljer att ladda i din privata laddbox eller om du laddar på en offentlig laddstation.

För att räkna ut kostnaderna kan du enkelt multiplicera elkostnaden med bilens batterikapacitet. Har du ett elpris på 1.5 kr/kWh och kör en Volkswagen ID.3 Pro med en batterikapacitet på 58.0 kWh blir kostnaden för laddning 87 kr.

Volkswagen ID 3 Laddar

Professionell installation för maximal trygghet

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta laddboxar för alla typer av Volkswagen elbilar och laddhybrider och det är bara du som bestämmer vilken som passar dig bäst. Vi kan naturligtvis finnas där för dig i beslutsprocessen, för att säkerställa att du gör ett val som du verkligen blir nöjd med. Att välja en Volkswagen är ett mycket bra alternativ för dig som söker en kostnadseffektiv bil som är bekväm att köra. Volkswagen är även kända för skapa populära och trygga familjebilar där alla får tillräckligt mycket utrymme.

När det är dags att installera din Volkswagen laddbox är det viktigt att du tar hjälp av en professionell fackman. När du köper din laddbox vis oss ser vi till att ta hand om hela installationen och monteringen åt dig. Ett vanligt missförstånd är att elbilar kan laddas i vägguttag. Visst är det i praktiken möjligt, men elbilar och laddhybrider drar mycket ström och kan överbelasta ditt elnät. Det, i sin tur, kan leda till strömavbrott eller överhettning. Med en laddbox hemma eller i ditt garage kan du känna dig trygg när bilen laddas – dag som natt.

Elbilar och laddhybrider från Volkswagen

Volkswagen har verkligen visat att de vet vad som krävs för att skapa pålitliga, snygga och praktiska laddningsbara bilar. Den första renodlade elbil som rullade ut på vägen var den mycket kompakta och smarta ID.3, som än idag är en stor favorit. Det skulle dock inte ta lång tid innan ID.3 ficjk sällskap av ID.4, samt ID.4 GTX som är en fyrhjulsdriven version av originalet. Den allra senaste medlemmen i Volkswagens elbils-familj är ID.buzz, en folkabuss för dig med en större familj.

Volkswagen är inte bara fenor på elbilar, utan har även ett stort sortiment av snygga laddhybrider. En laddhybrid är ett bra alternativ för dig som inte vill gå över till eldrivna lösningar helt och hållet, utan som fortfarande ser fördelar med förbränningsmotor. Med Volkswagens laddhybrider får du det bästa från två världar och kan fortfarande minska kostnader såväl som miljöpåverkan.

Volkswagen ID5 GTX Bro

Ladda Volkswagen - Hur lång tid tar det?

Hur lång tid det kommer att ta för dig att ladda din Volkswagen beror bland annat på vilken kapacitet batteriet har, men även temperatur, väder och laddeffekt har stor betydelse. Om vi ger ett exempel på den populära Volkswagen ID.3 kan vi se att en laddbox med effekt 7.4 kW ger ca 9 timmars laddning om du vill ladda från 0-100 %. Väljer du däremot en laddbox med effekt på 11 kW tar det endast 4,5 timmar.

Laddbox på 3,7 kW

ca. 13 timmar

Laddbox på 7,4 kW

ca. 9 timmar

Laddbox på 11 kW

ca. 4,5 timmar

Grön Teknik bidrag för din laddbox

Att ladda på publika laddstationer är både omständligt och dyrt. Genom att ha en laddbox till din Volkswagen hemma kan du själv bestämma när bilen ska laddas, hur mycket den ska laddas och vilket elavtal som du vill använda dig av. För att sänka dina kostnader för köp och installation kan du använda dig av Grön Teknik bidraget. Grön Teknik bidraget säkerställer att du får en reducering på hela 50 % av din totala kostnad. Naturligtvis kan du använda dig av detta bidrag när du köper laddbox och installation från oss på elbilsvaruhuset. Vi ser även till att sköta hela ansökan åt dig, så att du kan lägga din tid och ditt fokus på din nya bil istället.

Volkswagen Tiguan eHybrid Laddar

Vanliga frågor om Volkswagen laddboxar

Väntar du på, eller kör du redan en eldriven Volkswagen? Alla elbilar behöver laddas, här nedan svarar vi på några vanligt förekommande frågor om elbilsladdning till din Volkswagen.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. 

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en eldriven Volkswagen rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Volkswagen ID.3 Pro S längst räckvidd, hela 540km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Volkswagen ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +500 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

  • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
  • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
  • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.