fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Volvo laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Volvo  Recharge och Volvo plug in hybrid, allt samlat här hos oss på elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Volvo hemma.

Volvo - laddningsbara bilar och laddning

Oavsett om du äger en elbil eller laddhybrid från Volvo eller om du planerar att köpa en kommer du att behöva en laddbox. Med en laddbox hemma kan du se till att ladda din bil på ett tryggt och säkert sätt. Volvo erbjuder ett flertal olika elbilar såväl som laddhybrider som är kompatibla med våra moderna och smidiga laddboxar. Här kan du läsa om skillnaderna om hybrider och elbilar.

Det är inte alltid lätt att veta vilken laddbox som passar till vilken bil, speciellt om du inte har använt en laddbox, laddhybrid eller elbil tidigare. Här behöver du bland annat titta på hur många bilar du har, om det är en laddhybrid eller elbil och därmed hur många kW som bilen egentligen kräver och vilken belastning som ditt elnät kan hantera. 

Ladda Volvo enkelt i ditt hem

För att vara säker på att din bil laddas på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt bör du välja en laddbox som är lämpar sig för din bil. Alla Volvos elbilar har Typ 2 kablar, vilket är standard i Europa och ger dig en större valmöjlighet mellan olika laddboxar på marknaden. Nedan listar vi sex laddboxar som passar särskilt bra till Volvos C40 Recharge och XC40 Recharge, två renodlade elbilsmodeller. Vill du lära mer om laddboxarna? Läs vår jämförelse mellan laddboxarna.

Viktigt att belysa är att många försäkringsbolag idag kräver att elbilsägare i allmänhet behöver ha en egen laddstation hemma för att försäkringsvillkoren ska gälla. Med det sagt blir laddboxar för hemmabruk mycket mer fördelaktiga i den aspekten, men också mer priseffektiva än om du skulle använda publika laddningsstationer. Dessutom slipper du leta upp en publik laddstation och betala dyra pengar i parkeringsavgifter. Med en laddbox hemma kan du ladda din bil när du behöver det och alltid vara redo att bege dig ut på vägarna.

Volvo XC40
volvo xc 40 recharge 600a

Moderna elbilar och laddhybrider från Volvo

När det kommer till elbilar och laddhybrider ligger Volvo faktiskt i framkant. Deras två elbilar kallas för C40 Recharge och XC40 Recharge. Volvo erbjuder även ett flertal olika laddhybrider, där en elmotor kombineras med en förbränningsmotor för att erbjuda det bästa av två världar. Skulle det vara de klassiska Volvobilarna som intresserar dig mest finns bland annat V90, XC90 och V60 som laddhybrider.

Volvos moderna laddbara bilar är omåttligt populära i Sverige och är bland de mest sålda elbilarna, och enligt oss bland de bästa laddhybriderna och bästa elbilarna.

volvo laddbox 600b

Vi hjälper dig att hitta din laddbox till Volvo

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta högkvalitativa och prisvärda laddboxar som lämpar sig för alla laddningsbara Volvo-modeller, vilket innefattar men är inte begränsat till:

Volvo elbil
volvo laddning 1000C

Varför välja elbil från Volvo?

volvo laddning 600a

Att elbilar och laddhybrider har blivit riktigt populära går inte att förneka. Bara 2021 motsvarade andelen nyregistrerade elbilar hela 50% av marknaden. Idag satsar både privatpersoner såväl som företag på eldrivna fordon vilket minskar driftkostnaderna och dessutom gör skillnad för miljön.

Volvos renodlade elbilar, C40 Recharge och XC40 Recharge, är ett bra val för dig som söker en kraftfull och tyst bil som inte ger ifrån sig några skadliga avgaser. Den eldrivna Volvon laddas enkelt med ström från en av våra kvalitativa och moderna laddboxar som du med fördel kan installera direkt på väggen eller med hjälp av en laddstolpe. Volvos elbilar använder sig av en så kallad bromskraftåtervinning, vilket gör att batteriet kan ladda upp i samband med körning.

Utöver klassiska elbilar har Volvo också ett brett utbud av laddhybrider. Med en laddhybrid får du en mycket optimal kombination av den elektriska motorn och förbränningsmotorn. Volvos laddhybrider gör det möjligt för dig att växla mellan Pure Electric-läget som gör körningen miljövänlig och hybridläget som underlättar när du vill köra längre sträckor. I fallet med laddhybrider behöver du inte en lika stark laddbox i antal kW, och därför lämpar sig bland annat Lektri.co laddbox och Charge Amps Halo bättre.

Energisnål laddning med rätt laddbox

Det finns flera saker som är avgörande för hur mycket det kommer kosta dig att ladda din Volvo. Det första du behöver besvara är om du kör elbil eller hyrbidbil, samt om du behöver laddkapacitet för en eller två bilar. Vidare kommer valet av laddbox att vara betydande, eftersom laddboxar varierar i pris beroende på vilka egenskaper de har och vilken tillverkare de kommer från. Här finns det även andra faktorer som kommer påverka priset. Laddar du din Volvo hemma med en egen laddbox kommer du att kunna betala mindre än om du använder dig av en publik laddstation.

Det finns sätt som gör att du snabbt kan ta reda på hur mycket laddningen av din Volvo kommer att kosta dig. Det enklaste och snabbaste sättet är att multiplicera batterikapaciteten med det rådande elpriset (per kW) i ditt elavtal. På så sätt kan du snabbt och enkelt få reda på vilket Volvo laddbox pris du kan vänta dig. Vi listar ett exempel med Volvo XC40 Recharge nedan.

Exempel:

Volvo XC40 Recharge har en batterikapacitet på 78 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 78 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 148,2 kronor.

Batterikapacitet

78 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

78 kWh × 1,9 kr = 148,2 kr

Laddbox installation

Prisvärda laddboxar och professionell installation

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta moderna, snygga och prisvärda laddboxar som är redo att användas direkt efter slutinstallation. Vi erbjuder modeller från olika tillverkare och som kommer i olika prisklasser – så att du kan hitta en som passar dig så bra som möjligt. Har du svårt att veta vilken laddbox till Volvo-modell du bör investera i är du alltid välkommen att höra av dig, så guidar vi dig rätt!

För att din laddbox ska fungera på bästa sätt behöver du hjälp av en certifierad elektriker i samband med installationen. Det är någon som vi på elbilsvaruhuset.se erbjuder tillsammans med våra samarbetspartners. När du väljer att köpa din laddbox hos elbilsvaruhuset.se med installation blir du berättigad för ditt avdrag på 50%. Vid köp av laddbox via elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att installation och montering utförs på ett fackmannamässigt korrekt sätt. Se till att höra av dig om du behöver få vägledning och rådgivning när det är dags att välja en laddbox till din Volvo!

Installation

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. Vanligtvis är Volvo’s renodlade elbilar utrustade med 11kW ombordladdare.

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en Volvo rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Volvo EX90 Twin längst räckvidd, hela 585km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Volvo ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.