fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Volvo laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Volvo  Recharge och Volvo plug in hybrid, allt samlat här hos oss på elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Volvo hemma.

Volvo - laddningsbara bilar och laddning

Oavsett om du äger en elbil eller laddhybrid från Volvo eller om du planerar att köpa en kommer du att behöva en laddbox. Med en laddbox hemma kan du se till att ladda din bil på ett tryggt och säkert sätt. Volvo erbjuder ett flertal olika elbilar såväl som laddhybrider som är kompatibla med våra moderna och smidiga laddboxar. Här kan du läsa om skillnaderna om hybrider och elbilar.

Det är inte alltid lätt att veta vilken laddbox som passar till vilken bil, speciellt om du inte har använt en laddbox, laddhybrid eller elbil tidigare. Här behöver du bland annat titta på hur många bilar du har, om det är en laddhybrid eller elbil och därmed hur många kW som bilen egentligen kräver och vilken belastning som ditt elnät kan hantera. 

Ladda Volvo enkelt i ditt hem

För att vara säker på att din bil laddas på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt bör du välja en laddbox som är lämpar sig för din bil. Alla Volvos elbilar har Typ 2 kablar, vilket är standard i Europa och ger dig en större valmöjlighet mellan olika laddboxar på marknaden. Nedan listar vi sex laddboxar som passar särskilt bra till Volvos C40 Recharge och XC40 Recharge, två renodlade elbilsmodeller. Vill du lära mer om laddboxarna? Läs vår jämförelse mellan laddboxarna.

Viktigt att belysa är att många försäkringsbolag idag kräver att elbilsägare i allmänhet behöver ha en egen laddstation hemma för att försäkringsvillkoren ska gälla. Med det sagt blir laddboxar för hemmabruk mycket mer fördelaktiga i den aspekten, men också mer priseffektiva än om du skulle använda publika laddningsstationer. Dessutom slipper du leta upp en publik laddstation och betala dyra pengar i parkeringsavgifter. Med en laddbox hemma kan du ladda din bil när du behöver det och alltid vara redo att bege dig ut på vägarna.

Volvo XC40
volvo xc 40 recharge 600a

Moderna elbilar och laddhybrider från Volvo

När det kommer till elbilar och laddhybrider ligger Volvo faktiskt i framkant. Deras två elbilar kallas för C40 Recharge och XC40 Recharge. Volvo erbjuder även ett flertal olika laddhybrider, där en elmotor kombineras med en förbränningsmotor för att erbjuda det bästa av två världar. Skulle det vara de klassiska Volvobilarna som intresserar dig mest finns bland annat V90, XC90 och V60 som laddhybrider.

Volvos moderna laddbara bilar är omåttligt populära i Sverige och är bland de mest sålda elbilarna, och enligt oss bland de bästa laddhybriderna och bästa elbilarna.

volvo laddbox 600b

Vi hjälper dig att hitta din laddbox till Volvo

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta högkvalitativa och prisvärda laddboxar som lämpar sig för alla laddningsbara Volvo-modeller, vilket innefattar men är inte begränsat till:

Volvo elbil
volvo laddning 1000C

Varför välja elbil från Volvo?

volvo laddning 600a

Att elbilar och laddhybrider har blivit riktigt populära går inte att förneka. Bara 2021 motsvarade andelen nyregistrerade elbilar hela 50% av marknaden. Idag satsar både privatpersoner såväl som företag på eldrivna fordon vilket minskar driftkostnaderna och dessutom gör skillnad för miljön.

Volvos renodlade elbilar, C40 Recharge och XC40 Recharge, är ett bra val för dig som söker en kraftfull och tyst bil som inte ger ifrån sig några skadliga avgaser. Den eldrivna Volvon laddas enkelt med ström från en av våra kvalitativa och moderna laddboxar som du med fördel kan installera direkt på väggen eller med hjälp av en laddstolpe. Volvos elbilar använder sig av en så kallad bromskraftåtervinning, vilket gör att batteriet kan ladda upp i samband med körning.

Utöver klassiska elbilar har Volvo också ett brett utbud av laddhybrider. Med en laddhybrid får du en mycket optimal kombination av den elektriska motorn och förbränningsmotorn. Volvos laddhybrider gör det möjligt för dig att växla mellan Pure Electric-läget som gör körningen miljövänlig och hybridläget som underlättar när du vill köra längre sträckor. I fallet med laddhybrider behöver du inte en lika stark laddbox i antal kW, och därför lämpar sig bland annat Lektri.co laddbox och Charge Amps Halo bättre.

Energisnål laddning med rätt laddbox

Det finns flera saker som är avgörande för hur mycket det kommer kosta dig att ladda din Volvo. Det första du behöver besvara är om du kör elbil eller hyrbidbil, samt om du behöver laddkapacitet för en eller två bilar. Vidare kommer valet av laddbox att vara betydande, eftersom laddboxar varierar i pris beroende på vilka egenskaper de har och vilken tillverkare de kommer från. Här finns det även andra faktorer som kommer påverka priset. Laddar du din Volvo hemma med en egen laddbox kommer du att kunna betala mindre än om du använder dig av en publik laddstation.

Det finns sätt som gör att du snabbt kan ta reda på hur mycket laddningen av din Volvo kommer att kosta dig. Det enklaste och snabbaste sättet är att multiplicera batterikapaciteten med det rådande elpriset (per kW) i ditt elavtal. På så sätt kan du snabbt och enkelt få reda på vilket Volvo laddbox pris du kan vänta dig. Vi listar ett exempel med Volvo XC40 Recharge nedan.

Exempel:

Volvo XC40 Recharge har en batterikapacitet på 78 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 78 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 148,2 kronor.

Batterikapacitet

78 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

78 kWh × 1,9 kr = 148,2 kr

Laddbox installation

Prisvärda laddboxar och professionell installation

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta moderna, snygga och prisvärda laddboxar som är redo att användas direkt efter slutinstallation. Vi erbjuder modeller från olika tillverkare och som kommer i olika prisklasser – så att du kan hitta en som passar dig så bra som möjligt. Har du svårt att veta vilken laddbox till Volvo-modell du bör investera i är du alltid välkommen att höra av dig, så guidar vi dig rätt!

För att din laddbox ska fungera på bästa sätt behöver du hjälp av en certifierad elektriker i samband med installationen. Det är någon som vi på elbilsvaruhuset.se erbjuder tillsammans med våra samarbetspartners. När du väljer att köpa din laddbox hos elbilsvaruhuset.se med installation blir du berättigad för ditt avdrag på 50%. Vid köp av laddbox via elbilsvaruhuset.se kan du vara säker på att installation och montering utförs på ett fackmannamässigt korrekt sätt. Se till att höra av dig om du behöver få vägledning och rådgivning när det är dags att välja en laddbox till din Volvo!

Installation

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. Vanligtvis är Volvo’s renodlade elbilar utrustade med 11kW ombordladdare.

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en Volvo rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Volvo EX90 Twin längst räckvidd, hela 585km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Volvo ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

  • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
  • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +500 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager