fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

HemNyheter & artiklar /

Elbilsbatteri – Hur tar du bäst hand om ditt elbilsbatteri

Elbilsbatteri – Hur tar du bäst hand om ditt elbilsbatteri

Allt du behöver veta om elbilsbatterier

Allt fler väljer att ta klivet från den traditionella bensinmotorn till den moderna elbilen. Men hur fungerar egentligen elbilsbatterier? Det kan vara gynnsamt för både miljö och plånbok att ha koll på hur man bäst tar hand om batteriet i sin elbil då det ofta är den komponent som slits mest. I den här artikeln guidar vi dig till de bästa tipsen för att förlänga livslängden på ditt batteri och reder ut eventuella frågor som kan uppstå kring hur elbilsbatterier fungerar.

Elbilsbatteriets uppbyggnad

Batterierna som används i elbilar är så kallade litiumjonbatterier, till skillnad från traditionella alkaliska AA-batterier du hittar i ficklampan eller fjärrkontrollen. Inte helt förvånande är innehållet i ett elbilsbatteri betydligt mer komplext än ett vanligt AA-batteri. Batterierna är nämligen inte bara ett enda batteri utan flera stycken kopplade till varandra. Batterierna i de flesta elbilar är fyrkantigt och uppbyggda av hundratals olika battericeller. De olika battericellerna är seriekopplade sinsemellan för att få upp en hög spänning. För att driva elmotorn så krävs en mycket hög kraft. Läs mer på batteriföreningen för att fördjupa dig i elbilsbatteriernas uppbyggnad.

teknik som ska visa elbilsbatteri och en volvo på bilväg

Hur länge håller ett elbilsbatteri?

Livslängden på ett elbilsbatteri kan givetvis variera. Litiumjonbatteriet som finns i elbilar kan lagra mycket energi och har därför en hög energitäthet och en lång livslängd. Trots att elbilsbatteriet har lång livslängd jämfört med andra batterier slits även detta. Faktorer som kan påverka batteriet negativt är exempelvis hög värme eller hur man laddar batteriet. Vi som bor i ett land med kallare klimat har en fördel gentemot dem som bor på varmare breddgrader, då elbilsbatteriers livslängd påverkas desto varmare klimatet är. Något annat att tänka på är att snabbladdning ger större slitage än långsam laddning. Elbilar och elhybriders batteri slits även allmänt vid uppladdning och när det sedan töms, vid körning.

Att ett batteri slits är omöjligt att undgå, men i takt med teknikens framfart har det framtagits nya batterier som har längre livslängd än äldre varianter. Batteriernas livslängd idag beräknas vara över 8 år. Biltillverkarna garanterar oftast 8 år till kunder, men nya studier visar på att batterierna oftast håller längre än så. I vissa fall tillkommer även garantier från tillverkaren som kan användas om batteriet skulle sluta fungera innan garantin löpt ut.

Hur långt kommer du med ett fulladdat batteri? På den frågan finns det inget entydigt svar, utan det beror inte minst på vilken elbil du kör, vilket år den producerades, hur du använder den, i vilket klimat den används och mycket mer. En sak är säker, utvecklingen går ständigt framåt och elbilarna blir allt effektivare och tar dig längre. För 2022 har vi redan jämfört elbilarna med längst räckvidd, där kan du även hitta mer information om långkörarmodellerna.

Vad kan du själv göra för att ta hand om ditt elbilsbatteri?

Undvik snabbladdning 
Att planera sin laddning kan göra mycket för elbilsbatteriets livslängd. Som tidigare nämnt tar elbilsbatteriet större skada av snabbladdning än långsammare laddning. Det är därför att rekommendera att ladda bilen vid tillfällen då den kan stå lite längre, exempelvis på hemmaplan. Vid snabbare laddning ökar temperaturen vilket sliter på batteriet. För enstaka fall är det ingen större skillnad mellan snabb- och långsam laddning, men i längden blir batteriets slitage större av snabbladdning jämfört med hemmaladdning.

Temperaturen är viktig
För skonsammare laddning föredras rumstemperatur och det är även bra med en generellt jämnare temperatur. Batterierna blir som mest effektiva i temperaturer mellan 20-40 grader. En del bilar har inbyggd så kallad batteritemperaturhantering. Det hjälper till att reglera batteriets temperatur så att batteriet når fullkapacitet genom att alltid ha optimal temperatur. Som nämnt tidigare trivs elbilsbatterier inte i för varmt klimat, men för kalla förhållande kan också skada batteriet. Vid kallare förhållanden tar det ofta längre tid att ladda elbilsbatteriet, detta beror helt enkelt på att den kalla temperaturen gör att reaktionerna i batteriet sker långsammare. 

Ladda hemma reglerat
Att ladda hemma med en laddbox är ett bra alternativ, så ofta man har möjlighet. När man laddar hemma kan man även själv reglera batteriets laddning. Då kan man välja att elbilsbatteriet endast ska laddas till exempelvis 80% istället för 100%, vilket är mycket mer skonsamt. Litiumbatterierna mår bäst när de inte laddas till sin fulla kapacitet. Elbilsbatteriernas optimala laddningsgrad är mellan 20-80%. 

Låt inte batterierna laddas ur helt och hållet
Batteriets kapacitet blir bättre om batteriet inte laddas ur helt och håller allt för ofta. Slitaget är ytterst litet men blir märkbart efter år av laddning. 

Använd laddat batteri direkt
När man laddat sitt elbilsbatteri gynnas batteriet av att man inte låter det stå med hög spänning för länge, då det sliter. Det mest skonsamma du kan göra är att planera din laddning så nära inpå avfärd som möjligt. 

Ladda med rätt produkt för din elbil
De flesta laddboxar är kompatibla med de flesta elbilarna, men det skadar inte att välja produkter som lämpar sig för specifikt din elbilsladdning. Det gäller allt från val av laddbox och laddkabel till laddningsplats.

Vad kostar det att byta ett elbilsbatteri?

hyundai ioniq 5 bakifrån och ett blått betalkort

Kostnaden för byte eller köp av elbilsbatteri varierar givetsvis och beror mycket på vilken bil man har. Det kan därför vara en god idé att vara skonsam mot sitt elbilsbatteri för att förlänga livslängden på det och slippa byta ut det. Det är svårt att få ut ett generellt pris för ett nytt batteri eftersom kostanden skiljer sig rejält mellan olika modeller och storlekar. I vissa fall går det att byta ut enstaka battericeller men för ett helt nytt batteri kan kostnaden hamna runt 100 000 kronor. 

Här är några exempel på kostnad för att byta ut elbilsbatteri, värt att tillägga är att detta är väldigt osäkra siffror och bör mest fungera som en fingervisning.

Modell Kostnad för byte av elbilsbatteri
Nissan Leaf 34 000 kr – 70 000 kr
Tesla Model S 120 000 kr – 200 000 kr
Renault Zoe 36 000 kr
BMW i3 76 000 kr

Ditt elbilsbatteri förtjänar förstklassig laddning

Elbilsbatteriet är en komplex historia och det är svårt att alltid göra det bästa för batteriets livslängd. Som du redan läst vid det här laget finns det absolut en handfull vardagsknep du kan nyttja för att spara in på batteriets slitage. En enkel hjälp på vägen är att installera en kvalitativ laddbox, lämpad för just dina behov. På elbilsvaruhuset.se hittar du den hjälp du behöver, med svar på alla frågor från laddbox till lastbalansering. Vill du kunna börja ladda hemifrån inom några få veckor? Hör av dig till oss så ser vi till att du får den bästa laddningen för dig och din elbil. 

lisa copywriter
Lisa Persson Copywriter
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Börjessons Bil Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Laddar hemma med zaptec go
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Börjessons Bil Wallboxpaket

Wallbox paket vit
Wallbox Pulsar Plus
Wallbox Pulsar Plus är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +555 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Börjessons Bil Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

  • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
  • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
  • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

SÅ GÅR DET TILL
Installerad elbilsladdare hemma hos dig
Laddbox ikon

Välj din laddbox

Du beställer en elbilsladdare med installation på vår hemsida.

Bekräftelse & formulär

Du får en orderbekräftelse på din mail med installationsformulär.

Samtal ikon

Samtal med elektriker

Du blir kontaktad av en installatör och bestämmer tid för installation.

Installation ikon

Installation

En elektriker kommer hem till dig för installation på uttalad tid.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Laddbox snabbköp