fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

Polestar laddboxar

Hos oss hittar du laddboxar och tillbehör som passar din Polestar perfekt. Allt under samma tak här på elbilsvaruhuset.se. 

Ladda din Polestar hemma.

Polestar - Ladda din bil med rätt laddbox

När du ska välja en Polestar laddbox har du två alternativ, köpa direkt från Polestar eller välja en högkvalitativ och säker laddbox från elbilsvaruhuset.se. Alla laddningsbara bilar från varumärket är utrustade med det klassiska typ 2 uttaget, vilket gör det möjligt för dig att välja mellan många fina och välfungerande alternativ.

Den första laddningsbara bil som Polestar tillverkade var Polestar 1. Denna bil presenterades först i oktober år 2017 och tillverkades då i Kina. Här har man använt sig av Volvos klassiska SPA-plattform för att kunna skapa en sportig laddhybrid med en VEA-motor på framhjulen. Till bakaxeln valde man istället två stycken elmotorer, vilket gör Polestar 1 till en mycket eftertraktad och optimal laddhybrid för den som inte vill köra en renodlad elbil. Den första versionen av Polestar 2 presenterades år 2019 och började sedan tillverkas år 2020. Den här modellen passar bra för dig som söker en renodlad elbil med en räckvidd på 500 kilometer och 408 hästkrafter. Hösten 2022 väntas även Polestar 3 komma ut på marknaden, vilket blir ytterligare en renodlad SUV med hög prestanda.

Bilarna från Polestar är omåttligt populära bland svenskarna, här kan du läsa om de mest sålda elbilarna, var placerar sig Polestar? 2023 kommer nästa tillskott till Polestar-flottan, här kan du läsa om 20 nya elbilar 2023.

Polestar laddbox för enklare laddning i hemmet

På elbilsvaruhuset.se hittar du laddboxar från välkända tillverkare som lämpar sig utmärkt för din Polestar 1 och Polestar 2. Att ladda en Polestar hemma är något som idag är väldigt enkelt och det beror på det stora utbudet av smidiga och lättanvända laddboxar. Här nedan listar vi flera Polestar laddboxar som du kan använda dig av.

För dig som vill grotta ner dig och jämföra de olika laddboxarna rekommenderar vi att du läser Elbilsvaruhusets stora guide Laddbox Bäst i test.

Oavsett vilken laddbox från elbilsvaruhuset.se du väljer kan du vara säker på att du får en trygg och praktisk laddstation. Våra laddboxar kan enkelt monteras på husväggen eller i garaget, men lämpar sig precis lika bra för laddstolpar för större flexibilitet. Naturligtvis får du alltid hjälp med installation när du väljer att använda dig av oss, samt Grön Teknik bidrag för lägre kostnader.

Laddningstid för Polestar elbilar och laddhybrider

Det är mycket enklare för dig att kunna ladda din bil i en Polestar laddbox hemma än att du ska behöva söka dig till en publik laddstation. Det blir dessutom mycket billigare, eftersom priset är baserat på det elavtal du har i din bostad. Det enklaste sättet för dig att räkna ut kostnaderna för laddning är genom att multiplicera batterikapaciteten med elpriset (per kWh). Observera att du inte kommer kunna räkna ut priset i förhand om du väljer att ladda din bil vid en allmän laddstation, eftersom elpriset kan variera kraftigt.

Nu är det dock inte priset vi ska dyka djupare i, utan hur lång tid det tar att ladda din Polestar. En av faktorerna som är avgörande för laddningstiden är vilken styrka din Polestar laddbox har. Exemplet vi har räknat på nedan är baserat på en Polestar 2 med long range Dual motor och en laddning på 0-100%.

Laddbox på 3,7kW

24 timmar

Laddbox på 11kW

8 timmar

Laddbox på 22kW

ca. 3 - 4 timmar

Vit Polestar 2 Bredvid Blå Vägg

Vi hjälper dig med installation och montering

En laddbox till Polestar är inget du får installera på egen hand och det är här vi på elbilsvaruhuset.se kommer in i bilden. Hos oss kan du inte bara hitta riktigt högkvalitativa och moderna laddboxar till din elbil eller laddhybrid, utan du kan även få hjälp med montering och installation. Tack vare vårt fina och välfungerande samarbete med certifierade elektriker ser vi till att du får komma i kontakt med en installatör i samband med ditt köp. Du väljer själv om du vill montera laddboxen på husväggen eller om du även vill köpa till en laddstolpe.

Väljer du både Polestar laddbox och installation från oss kan du även använda dig av Grön Teknik bidraget. Detta bidrag är framtaget för att främja elbilsanvändandet, vilket i sin tur bidrar till en mycket bättre miljö. Bidraget sänker dina kostnader för laddbox och installation med 50 % och gäller när du vill installera laddbox hemma. Vi sköter all hantering av bidraget åt sig, så att du slipper hantera ansökningar och kan fokusera på din Polestar istället.

Polestar 2 Charge

Fördelar med att ladda Polestar hemma

Kör du en elbil eller laddhybrid finns det många fördelar med att ladda hemma. Detta gäller lite extra mycket för dig som har en Polestar laddningsbar bil. Polestar erbjuder inga egna laddboxar eller publika laddstationer i dagsläget, men har ett nära samarbete med företaget Mer. Nackdelen med att använda dessa är att du behöver ha ett medlemskap för att kunna använda dig av de Mer laddningsstationer som finns, samt ett Plugsurfing laddkort. Det blir naturligtvis extra mycket pyssel för något som hade kunnat gå mycket smidigare.

När du laddar din Polestar hemma kan laddningstiden förvisso bli längre, men du får samtidigt möjlighet att ladda när själv du behöver och känner för det. Det gör det möjligt för dig att alltid ha en fulladdad bil när du behöver. Beroende på vilken laddbox och vilken modell av Polestar du har kan du också minska laddningstiden genom att välja en högre kWh.

Vill du veta hur du kan automatisera ditt elsparande med Zaptec Go? Då rekommenderar vi att du läser “Laddboxen som gör det enkelt att spara pengar”.

Polestar 2 Charge
Polestar 1 Elbil Kör Utomhus

Vi hjälper dig hitta rätt laddbox

Har du svårt att veta vilken Polestar laddbox som passar dig bäst är du alltid välkommen att höra av dig till oss! Vi på elbilsvaruhuset.se har stor erfarenhet och kunskap inom många olika elbilsmodeller och vet precis vilken laddbox som kommer att passa din bil. När du ändå har oss på tråden kan vi berätta mer om hur Grön Teknik bidraget fungerar eller hur våra installatörer går tillväga när det är dags för montering och installation av din valda laddbox.

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. 

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en Polestar rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Polestar 2 Long Range Single Motor längst räckvidd, upp till 540km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Polestar ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.