fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

Polestar laddboxar

Hos oss hittar du laddboxar och tillbehör som passar din Polestar perfekt. Allt under samma tak här på elbilsvaruhuset.se. 

Ladda din Polestar hemma.

Polestar - Ladda din bil med rätt laddbox

När du ska välja en Polestar laddbox har du två alternativ, köpa direkt från Polestar eller välja en högkvalitativ och säker laddbox från elbilsvaruhuset.se. Alla laddningsbara bilar från varumärket är utrustade med det klassiska typ 2 uttaget, vilket gör det möjligt för dig att välja mellan många fina och välfungerande alternativ.

Den första laddningsbara bil som Polestar tillverkade var Polestar 1. Denna bil presenterades först i oktober år 2017 och tillverkades då i Kina. Här har man använt sig av Volvos klassiska SPA-plattform för att kunna skapa en sportig laddhybrid med en VEA-motor på framhjulen. Till bakaxeln valde man istället två stycken elmotorer, vilket gör Polestar 1 till en mycket eftertraktad och optimal laddhybrid för den som inte vill köra en renodlad elbil. Den första versionen av Polestar 2 presenterades år 2019 och började sedan tillverkas år 2020. Den här modellen passar bra för dig som söker en renodlad elbil med en räckvidd på 500 kilometer och 408 hästkrafter. Hösten 2022 väntas även Polestar 3 komma ut på marknaden, vilket blir ytterligare en renodlad SUV med hög prestanda.

Bilarna från Polestar är omåttligt populära bland svenskarna, här kan du läsa om de mest sålda elbilarna, var placerar sig Polestar? 2023 kommer nästa tillskott till Polestar-flottan, här kan du läsa om 20 nya elbilar 2023.

Polestar laddbox för enklare laddning i hemmet

På elbilsvaruhuset.se hittar du laddboxar från välkända tillverkare som lämpar sig utmärkt för din Polestar 1 och Polestar 2. Att ladda en Polestar hemma är något som idag är väldigt enkelt och det beror på det stora utbudet av smidiga och lättanvända laddboxar. Här nedan listar vi flera Polestar laddboxar som du kan använda dig av.

För dig som vill grotta ner dig och jämföra de olika laddboxarna rekommenderar vi att du läser Elbilsvaruhusets stora guide Laddbox Bäst i test.

Oavsett vilken laddbox från elbilsvaruhuset.se du väljer kan du vara säker på att du får en trygg och praktisk laddstation. Våra laddboxar kan enkelt monteras på husväggen eller i garaget, men lämpar sig precis lika bra för laddstolpar för större flexibilitet. Naturligtvis får du alltid hjälp med installation när du väljer att använda dig av oss, samt Grön Teknik bidrag för lägre kostnader.

Laddningstid för Polestar elbilar och laddhybrider

Det är mycket enklare för dig att kunna ladda din bil i en Polestar laddbox hemma än att du ska behöva söka dig till en publik laddstation. Det blir dessutom mycket billigare, eftersom priset är baserat på det elavtal du har i din bostad. Det enklaste sättet för dig att räkna ut kostnaderna för laddning är genom att multiplicera batterikapaciteten med elpriset (per kWh). Observera att du inte kommer kunna räkna ut priset i förhand om du väljer att ladda din bil vid en allmän laddstation, eftersom elpriset kan variera kraftigt.

Nu är det dock inte priset vi ska dyka djupare i, utan hur lång tid det tar att ladda din Polestar. En av faktorerna som är avgörande för laddningstiden är vilken styrka din Polestar laddbox har. Exemplet vi har räknat på nedan är baserat på en Polestar 2 med long range Dual motor och en laddning på 0-100%.

Laddbox på 3,7kW

24 timmar

Laddbox på 11kW

8 timmar

Laddbox på 22kW

ca. 3 - 4 timmar

Vit Polestar 2 Bredvid Blå Vägg

Vi hjälper dig med installation och montering

En laddbox till Polestar är inget du får installera på egen hand och det är här vi på elbilsvaruhuset.se kommer in i bilden. Hos oss kan du inte bara hitta riktigt högkvalitativa och moderna laddboxar till din elbil eller laddhybrid, utan du kan även få hjälp med montering och installation. Tack vare vårt fina och välfungerande samarbete med certifierade elektriker ser vi till att du får komma i kontakt med en installatör i samband med ditt köp. Du väljer själv om du vill montera laddboxen på husväggen eller om du även vill köpa till en laddstolpe.

Väljer du både Polestar laddbox och installation från oss kan du även använda dig av Grön Teknik bidraget. Detta bidrag är framtaget för att främja elbilsanvändandet, vilket i sin tur bidrar till en mycket bättre miljö. Bidraget sänker dina kostnader för laddbox och installation med 50 % och gäller när du vill installera laddbox hemma. Vi sköter all hantering av bidraget åt sig, så att du slipper hantera ansökningar och kan fokusera på din Polestar istället.

Polestar 2 Charge

Fördelar med att ladda Polestar hemma

Kör du en elbil eller laddhybrid finns det många fördelar med att ladda hemma. Detta gäller lite extra mycket för dig som har en Polestar laddningsbar bil. Polestar erbjuder inga egna laddboxar eller publika laddstationer i dagsläget, men har ett nära samarbete med företaget Mer. Nackdelen med att använda dessa är att du behöver ha ett medlemskap för att kunna använda dig av de Mer laddningsstationer som finns, samt ett Plugsurfing laddkort. Det blir naturligtvis extra mycket pyssel för något som hade kunnat gå mycket smidigare.

När du laddar din Polestar hemma kan laddningstiden förvisso bli längre, men du får samtidigt möjlighet att ladda när själv du behöver och känner för det. Det gör det möjligt för dig att alltid ha en fulladdad bil när du behöver. Beroende på vilken laddbox och vilken modell av Polestar du har kan du också minska laddningstiden genom att välja en högre kWh.

Vill du veta hur du kan automatisera ditt elsparande med Zaptec Go? Då rekommenderar vi att du läser “Laddboxen som gör det enkelt att spara pengar”.

Polestar 2 Charge
Polestar 1 Elbil Kör Utomhus

Vi hjälper dig hitta rätt laddbox

Har du svårt att veta vilken Polestar laddbox som passar dig bäst är du alltid välkommen att höra av dig till oss! Vi på elbilsvaruhuset.se har stor erfarenhet och kunskap inom många olika elbilsmodeller och vet precis vilken laddbox som kommer att passa din bil. När du ändå har oss på tråden kan vi berätta mer om hur Grön Teknik bidraget fungerar eller hur våra installatörer går tillväga när det är dags för montering och installation av din valda laddbox.

Vanliga frågor om Polestar laddboxar

Väntar du på, eller kör du redan en eldriven Polestar? Alla elbilar behöver laddas, här nedan svarar vi på några vanligt förekommande frågor om elbilsladdning till din Polestar.

I de flesta fall är det enda som spelar roll vilket behov du har. Ska laddboxen sitta på uppfarten hemma eller kanske på sommarstället? Rimligtvis vill du ha en snygg laddbox som ger snabbast möjliga laddning med smarta funktioner. I så fall rekommenderar vi antingen Easee Home laddbox eller Zaptec Go laddbox. Har du två elbilar rekommenderar vi Charge Amps Aura laddbox.

Här kan du läsa elbilsvaruhusets jämförelse laddbox – bäst i test.

Än så länge erbjuder flera av våra laddboxar en högsta laddningseffekt högre än vad majoriteten av dagens elbilar kan hantera. Det är elbilens ombordladdare som avgör hur snabbt laddningen går. 

Laddtiden påverkas även av bilens batterikapacitet och vilken laddkabel du använder.

Till en Polestar rekommenderar vi antingen Easee Home eller Zaptec Go. För dig med två elbilar är Charge Amps Aura ett bra alternativ.

I dagsläget utlovar Polestar 2 Long Range Single Motor längst räckvidd, upp till 540km på en laddning enligt WLTP.

Här kan du läsa om elbilarna med längst räckvidd.

I Europa är det sen flera år tillbaka standard med så kallad Typ-2 uttag. När det är dags att välja laddkabel till din Polestar ska du alltså leta efter en med det Typ-2 uttag. Du behöver även välja rätt längd och amperestyrka på laddkabeln. Förutsatt att din elbil, och ditt hus klarar av det innebär högre amperestyrka snabbare laddning (men också tyngre kabel).

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +500 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

  • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
  • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
  • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.