fbpx

Polestar laddboxar

Hos oss hittar du laddboxar och tillbehör som passar din Polestar perfekt. Allt under samma tak här på elbilsvaruhuset.se. 

Ladda din Polestar hemma.

Polestar - Ladda din bil med rätt laddbox

När du ska välja en Polestar laddbox har du två alternativ, köpa direkt från Polestar eller välja en högkvalitativ och säker laddbox från elbilsvaruhuset.se. Alla laddningsbara bilar från varumärket är utrustade med det klassiska typ 2 uttaget, vilket gör det möjligt för dig att välja mellan många fina och välfungerande alternativ.

Den första laddningsbara bil som Polestar tillverkade var Polestar 1. Denna bil presenterades först i oktober år 2017 och tillverkades då i Kina. Här har man använt sig av Volvos klassiska SPA-plattform för att kunna skapa en sportig laddhybrid med en VEA-motor på framhjulen. Till bakaxeln valde man istället två stycken elmotorer, vilket gör Polestar 1 till en mycket eftertraktad och optimal laddhybrid för den som inte vill köra en renodlad elbil. Den första versionen av Polestar 2 presenterades år 2019 och började sedan tillverkas år 2020. Den här modellen passar bra för dig som söker en renodlad elbil med en räckvidd på 500 kilometer och 408 hästkrafter. Hösten 2022 väntas även Polestar 3 komma ut på marknaden, vilket blir ytterligare en renodlad SUV med hög prestanda.

Polestar laddbox för enklare laddning i hemmet

På elbilsvaruhuset.se hittar du laddboxar från välkända tillverkare som lämpar sig utmärkt för din Polestar 1 och Polestar 2. Att ladda en Polestar hemma är något som idag är väldigt enkelt och det beror på det stora utbudet av smidiga och lättanvända laddboxar. Här nedan listar vi flera Polestar laddboxar som du kan använda dig av.

Oavsett vilken laddbox från elbilsvaruhuset.se du väljer kan du vara säker på att du får en trygg och praktisk laddstation. Våra laddboxar kan enkelt monteras på husväggen eller i garaget, men lämpar sig precis lika bra för laddstolpar för större flexibilitet. Naturligtvis får du alltid hjälp med installation när du väljer att använda dig av oss, samt Grön Teknik bidrag för lägre kostnader.

Laddningstid för Polestar elbilar och laddhybrider

Det är mycket enklare för dig att kunna ladda din bil i en Polestar laddbox hemma än att du ska behöva söka dig till en publik laddstation. Det blir dessutom mycket billigare, eftersom priset är baserat på det elavtal du har i din bostad. Det enklaste sättet för dig att räkna ut kostnaderna för laddning är genom att multiplicera batterikapaciteten med elpriset (per kWh). Observera att du inte kommer kunna räkna ut priset i förhand om du väljer att ladda din bil vid en allmän laddstation, eftersom elpriset kan variera kraftigt.

Nu är det dock inte priset vi ska dyka djupare i, utan hur lång tid det tar att ladda din Polestar. En av faktorerna som är avgörande för laddningstiden är vilken styrka din Polestar laddbox har. Exemplet vi har räknat på nedan är baserat på en Polestar 2 med long range Dual motor och en laddning på 0-100%.

Laddbox på 3,7kW

24 timmar

Laddbox på 11kW

8 timmar

Laddbox på 22kW

ca. 3 - 4 timmar

Vit Polestar 2 Bredvid Blå Vägg

Vi hjälper dig med installation och montering

En laddbox till Polestar är inget du får installera på egen hand och det är här vi på elbilsvaruhuset.se kommer in i bilden. Hos oss kan du inte bara hitta riktigt högkvalitativa och moderna laddboxar till din elbil eller laddhybrid, utan du kan även få hjälp med montering och installation. Tack vare vårt fina och välfungerande samarbete med certifierade elektriker ser vi till att du får komma i kontakt med en installatör i samband med ditt köp. Du väljer själv om du vill montera laddboxen på husväggen eller om du även vill köpa till en laddstolpe.

Väljer du både Polestar laddbox och installation från oss kan du även använda dig av Grön Teknik bidraget. Detta bidrag är framtaget för att främja elbilsanvändandet, vilket i sin tur bidrar till en mycket bättre miljö. Bidraget sänker dina kostnader för laddbox och installation med 50 % och gäller när du vill installera laddbox hemma. Vi sköter all hantering av bidraget åt sig, så att du slipper hantera ansökningar och kan fokusera på din Polestar istället.

Fördelar med att ladda Polestar hemma

Kör du en elbil eller laddhybrid finns det många fördelar med att ladda hemma. Detta gäller lite extra mycket för dig som har en Polestar laddningsbar bil. Polestar erbjuder inga egna laddboxar eller publika laddstationer i dagsläget, men har ett nära samarbete med företaget Mer. Nackdelen med att använda dessa är att du behöver ha ett medlemskap för att kunna använda dig av de Mer laddningsstationer som finns, samt ett Plugsurfing laddkort. Det blir naturligtvis extra mycket pyssel för något som hade kunnat gå mycket smidigare.

När du laddar din Polestar hemma kan laddningstiden förvisso bli längre, men du får samtidigt möjlighet att ladda när själv du behöver och känner för det. Det gör det möjligt för dig att alltid ha en fulladdad bil när du behöver. Beroende på vilken laddbox och vilken modell av Polestar du har kan du också minska laddningstiden genom att välja en högre kWh.

Polestar 1 Elbil Kör Utomhus

Vi hjälper dig hitta rätt laddbox

Har du svårt att veta vilken Polestar laddbox som passar dig bäst är du alltid välkommen att höra av dig till oss! Vi på elbilsvaruhuset.se har stor erfarenhet och kunskap inom många olika elbilsmodeller och vet precis vilken laddbox som kommer att passa din bil. När du ändå har oss på tråden kan vi berätta mer om hur Grön Teknik bidraget fungerar eller hur våra installatörer går tillväga när det är dags för montering och installation av din valda laddbox.

Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.