fbpx

StjärnbetygRing 031-180 180 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
Snabbaste elbilen – Raketfart på el

Snabbaste elbilen – Raketfart på el

snabbaste elbilen race

Människan har alltid varit intresserad av kraftmätning och det är inget undantag på elbilsmarknaden. Rimac Nevera är elbilen som skapar stora rubriker som den snabbaste elbilen. Modellen har sedan tidigare haft rekordet för kvartsmilen och varit världens snabbaste elbil på 0-402 km/h. Biltillverkaren Rimac Automobili slog sitt egna rekord med modellen Nevera och håller kvar sin plats i toppen genom att nå en topphastighet på 412 km/h.

Rimac Nevera – Snabbast av alla

Världens snabbaste elbil Rimac Nevera 412 km/h
Foto: Rimac

Det kroatiska märket Rimac håller världsrekordet på snabbaste supersportbilen med sin andra modell, Nevera. I Papenburg, Tyskland, nådde bilen 412 km/h. Föraren som satt bakom ratten på den eldrivna bilen när världsrekordet slogs var Miroslav Zrncevic. Elbilen ryktas göra 0-100 km/h på endast 1,85 sekunder.

Den supersnabba sportbilen är passande nog uppkallad efter den oväntade och kraftiga medelhavsstormen Nevera, utanför Kroatiens kust. Den kraftfulla, fullt eldrivna, bilen har fyra motorer, en vid vardera hjul och kan leverera 1914 hästkrafter! Rimac utvecklade även ett ytterst snabbt och effektivt bromssystem i samband med produktionen av Nevera, för att bilen skulle kunna bromsa in ordentligt. Modellen från Rimac Automobili är nu toppfartsbegränsad till 352 km/h och spärren tas endast bort vid specifika tillfällen eller förhållande. Prismässigt ligger Nevera runt 25 miljoner svenska kronor, den konkurrerar inte direkt för platsen som årets mest sålda elbil. Rimacs modell Nevera har en väldigt hög prestanda med sina fyra elmotorer och sitt stora batteri.

Topp 3 snabbaste elbilarna 2023

De 3 snabbaste elbilarna som håller världsrekorden från 0 – 100 km/h.

 • Rimac Nevera – 1,85 sekunder.
 • Pininfarina Battista – 1,86 sekunder.
 • Lucid Air Sapphire – 1,95 sekunder.

Snabb acceleration hos flera modeller

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista snabbaste elbilarna grön
Foto: Automobili Pininfarina

Pininfarina Battista är en elbil som också förflyttar gränserna för acceleration hos produktionsbilar. Elbilen satte rekord på 1,86 sekunder från 0-100 km/h med sina 1900 hästkrafter. Rimacs modell Nevera verkar ännu hålla världsrekordet men Pininfarina Battista är en stark utmanare för titeln. Battista är den snabbaste serieproducerade elbilen men har ännu inte fått titeln som snabbaste elbilen i världen. 

Lucid Air Sapphire

Lucid Air Sapphire en av världens snabbaste elbilar blå
Foto: Lucid

Lucid Air Sapphire är en av de konkurrerande modeller som slåss om att slå världsrekordet. Modellen har gjort 0-100 på 1,95 sekunder och landar kort efter Pininifarina Battista enligt de senaste mätningarna 2022. Prislappen för Lucid Air Sapphire är runt 3,2 miljoner svenska kronor. Modellen har tre motorer, en fram och två bak som ska leverera ca. 1200 hästkrafter och en toppfart på 330 km/h. 

Tesla Model S Plaid

Tesla model S plaid snabbaste elbil
Foto: Tesla

Flera elbilar utvecklas och har allt snabbare acceleration. Teslas Model S Plaid är hack i häl med världsrekordet och når 0-100 km/h på ca. 2,1 sekunder. Elbilen gör 0-60 km/h på ungefär 1,99 sekunder och hamnar därför lite över 2 sekunder för att nå 100 märket. Trots att Model S Plaid inte slår konkurrenten Rimac så är det en av de snabbaste produktionsbilarna någonsin.

De höga hastigheternas nås med hjälp av bilens 1020 hästkrafter. Bortsett från att det är en av de snabbaste produktionsbilarna på marknaden så har Teslas modell även en räckvidd på ca. 63 mil och rymmer upp till 5 personer. Priset för denna supersnabba elbil ligger på ca. 1,5 miljoner svenska kronor. Det fanns även planer på att tillverka en plusmodell av Model S Plaid, men Elon Musk, ledare och medgrundare för Tesla, meddelade via Twitter att den planen inte kommer att genomföras då deras nuvarande modell redan är så bra. 

Läs mer om Tesla laddboxar

Fler elbilar förväntas 2023

Tekniker som bygger elbilar på företag
Foto: Siemens

Tävlingen om vilken bil som är den snabbaste fortsätter och nya resultat och svar kommer för varje år i följetåg av att ny teknik framkommer. Den eldrivna bilen har en teknologi som möjliggör snabb acceleration och allt fler nya elbilar slår rekord. Konstruktionen i elmotorn bidrar till ett omedelbart vridmoment. Elbil accelererar därför oftast snabbare än en fossildriven bil då alla hästkrafter används från start. 

Fler testkörningar kan förväntas i det nya året då fler modeller är påväg ut på marknaden och teknikens utveckling är i full gång. Flera olika biltillverkare har nya elbilar på gång och det förväntas lanseras många nya modeller under 2023. Det återstår att se om 2023 bjuder på ett nytt världsrekord eller en ny modell att toppa listan för världens snabbaste elbilar. 

Även de snabbaste elbilarna behöver laddas

Precis som att traditionella förbränningsmotorer behöver tankas behöver elbilar laddas. Det finns två huvudsakliga sätt att ladda på, antingen via publika laddstationer, ofta så kallad snabbladdning. Eller hemmaladdning med laddbox. Det senare alternativet tar förvisso längre tid, men är betydligt billigare och framförallt smidigare. Hos oss på elbilsvaruhuset.se erbjuder vi en helhetslösning från val av laddbox till färdiginstallerat på din parkering, allt inom ramarna för det statliga Grön Teknik-bidraget så du bara betalar halva priset. Hör av dig redan idag så diskuterar vi fram din perfekta laddlösning.

lisa copywriter
Lisa Persson Copywriter
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.