fbpx

Elbilsvaruhuset.se ingår i nytt partnerskap med Rebel Elhandel

Rebels och elbilsvaruhuset.se

Elbilsvaruhuset.se ingår i nytt samarbete med uppstickaren på elmarknaden Rebel Elhandel. Samarbetet fokuserar på att möjliggöra och underlätta omställningen till fossilfri körning för såväl existerande som nya kunder. Samarbetet är ett steg i ledet mot att kunna erbjuda kunderna en komplett köpprocess för allt vad gäller el och laddning i ett.

2022 har präglats av volatila elpriser och en kraftigt växande elbilsmarknad med avsevärda leveranstider av bilar. Konsumenten möter en instabil marknad samtidigt som de måste navigera bland tekniska termer och ofullständiga tjänsteerbjudande. Därför är det här samarbetet precis rätt i tiden. Elbilsvaruhuset.se såg komplexiteten som kunderna stod inför och skapade därför en unik lösning i form av en ”one-stop-shop” där rådgivning och trygghet i köp prioriteras.

På samma sätt som Rebel strävar efter att göra det enklare och billigare att vara svensk elkund, strävar elbilsvaruhuset.se efter att göra det så enkelt som möjligt för kunderna vad gäller köp och installation av elbilsladdare. Därtill jobbar både Rebel och elbilsvaruhuset.se aktivt med att konstant kunna erbjuda kunderna bästa pris till såväl tjänster som produkter. Av den anledningen uppstod det här samarbetet väldigt naturligt.

Svenska elkonsumenter är ointresserade av sin elleverantör, men är såklart beroende av el, eller närmare bestämt Ren, Enkel, Billig EL och det är därför vi har startat Rebel. Vi har tagit bort allt onödigt tjafs och gjort det enkelt att vara en miljö- och prismedveten elkonsument. Med elbilsvaruhuset lägger vi till en enkel, trygg och bra lösning för våra kunder som är behov av laddlösningar till sitt hem.

Thomas Prim

System & Affärsutvecklare – REBEL ELHANDEL AB

För elbilsvaruhuset.se är detta samarbete i linje med de värderingar man strävar efter att erbjuda sina kunder idag, – prisvärd produkt, förenklad process och transpant i alla led.

Samarbetet med Rebel EL var en självklarhet för oss. Den enkla lösning som de tagit fram med Ren, Enkel och Billig EL gör idén långsiktigt skalbar och vi hoppas kunna växa tillsammans. Vi jobbar bägge parter mot samma mål – att ställa om med utvecklingen av mer hållbar framtid där kunden är i fokus.”

Filip Sernhede
 
VD – elbilsvaruhuset.se
Cecilia Tran Operations Manager
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.