fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.
elbilsvaruhuset logo 500

Bästa laddboxen
för elbil 2023

Laddbox bäst i test 2023  |  8 olika laddboxar  |  Stort test med poulära laddboxar

Senast uppdaterad 21 juli 2023

Är du eller funderar du på att bli hybrid- eller elbilsägare? Då har du redan tagit första steget i rätt riktning för miljön och för din plånbok. Nästa steg för dig är att hitta rätt laddbox till din bil. Vilken laddbox är egentligen den bästa? Och vad säger testerna om vilken laddbox du ska köpa? För att få ut bästa upplevelsen av din bil hjälper vi dig att hitta rätt laddbox för just dina behov. Vi har sammanställt en guide vi kallar Laddbox Bäst i Test för att göra det lättare för dig att navigera i laddboxdjungeln.

Testresultatet är baserat på omdömen från våra kunder, dialoger med våra installatörer samt flera oberoende tidigare jämförelser. Vilken laddbox som är bäst i verkligheten är väldigt subjektivt, därför har vi gett satt olika vinnare för olika kategorier.

Vilken är din favorit?

Laddbox i hemmet - ett bra beslut

En laddbox hjälper till att ladda din bil på bästa sätt, med trygg och säker laddning. Det är också ett snabbare och smartare alternativ för dig som har elbil eller laddhybrid. Att ladda elbilen i vanligt vägguttag fungerar, men rekommenderas inte av Elsäkerhetsverket på grund av den höga belastningen på husets elnät. En laddbox garanterar säker laddning och är anpassad för att hantera hög belastning. Vissa laddboxar är även utrustade med lastbalanserare, eller erbjuder det som tillval, som hjälper till att fördela effekt för att ge en bättre balans på den totala elförbrukningen. De flesta leverantörer av laddboxar erbjuder även appar och molntjänster som gör att du kan kontrollera och styra din laddning vart du än befinner dig.

Att ladda sin elbil hemma med laddbox är ett mer ekonomiskt gynnsamt alternativ då du kan välja att ladda när elpriset är som billigast, förutsatt att din laddbox erbjuder schemalagd laddning. Det är ett smidigt alternativ att äga en laddbox då du enkelt kan ladda din bil under de timmar då den är stillastående, exempelvis över natten. Det krävs mindre planering och ansträngning och du kan själv välja laddningseffekten. Välj laddbox utifrån vår Laddbox Bäst i Test guide nedan.

Laddbox Pris Kundnöjdhet Design Kvalitet Användarvänlighet Total Pris* – Köp här
Zaptec Go Zaptec Go 4,5 4,2 4,7 4,5 4,8 4,54 Köp från 6 475 kr
Charge Amps Aura Charge Amps Aura 3,8 4 5 5 4 4,36 Köp från 14 950 kr
Charge Amps Halo Charge Amps Halo 3,9 4 4 4,5 4 4,08 Köp från 7 495 kr
Wallbox Pulsar Plus Wallbox Pulsar Max 4 4,2 3,5 4,5 4,2 4,08 Köp från 8 390 kr
Wallbox Copper SB Wallbox Copper SB 4 4 3,5 4,5 3,8 3,96 Köp från 7 250 kr
Lektri.co Lektri.co 5 3 4 3,5 3 3,75 Köp från 3 995 kr
CTEK Chargestorm Connected CTEK Chargestorm Connected 2,5 3 3 3,5 3 3 Köp från 12 295 kr
Garo GLB Garo GLB 3 3,5 2,5 3,5 2 2,90 Köp från 6 490 kr

*Pris efter Grön Teknik avdrag.

Laddboxar som jämförts för vår guide

I vår guide nedan har vi jämfört laddboxar som du kan hitta hos oss på Elbilsvaruhuset. Guiden är baserad på information från Bäst i Test, M3 samt våra egna erfarenheter och kunskaper om laddboxar. Kundrepsons har även vägts in i resultatet. Vi på Elbilsvaruhuset har växt oss stora på marknaden, med bra installationer och mycket kunskap i bagaget. På den snabbt växande marknaden jobbar vi ständigt för att erbjuda bästa möjliga service och kompetens, för så trygga köp som möjligt. Vi samarbetar även med certifierade elektriker som fixar installationen av din laddbox på säkrast sätt. I vår ”Laddbox Bäst i test”-jämförelse har vi utgått från tillgänglig produktdata och vägt erfarenhet, specifikationer och funktionalitet mot varandra. Utgångspunkt för att ge ett helhetsbetyg för varje laddbox i testet har varit fyra olika kategorier. Laddboxarna har tilldelats ett sammanställt betyg för hur högt de uppfyller de olika kategorierna.

Produkterna som jämförts:

Zaptec Go - smälter in perfekt på din uppfart

Zaptec Go är en mycket liten laddbox med hög laddningseffekt upp till 22kW. Med en produktgaranti på fem år är den ett mycket attraktivt val för dig som ska köpa laddbox.

Enkel att använda och med en smidig app, där du får full koll på din elbilsladdning. Laddboxen är prisvinnande i sin design, mycket tack vare den kompakta utformningen som smälter in väl på de flesta parkeringar samtidigt som den håller hög funktionalitet och teknisk komplexitet. Laddboxen ligger i en bra prisklass för vad den levererar och kommer i sex olika färger. I minsta formatet får du alltså allt du kan behöva i en laddbox och mer därtill.

Genom att vara synkad mot den europeiska elbörsen Nord Pool håller sig Zaptec Go ständigt informerad om de kommande elpriserna. Med funktionen Eco Mode laddar du endast under dessa timmar. Funktionen ingår med alla installationer av Zaptec Go för privatpersoner, men förutsätter timprisavtal för att det ska fungera.

Positivt

 • 4G ansluten med kontinuerlig uppdatering om spotpriser
 • Lång produktgaranti
 • Säljs i 6 färger
 • Diskret utseende & liten storlek
 • Laddar när elpriset är som lägst

Negativt

 • Avancerade inställningar kan endast göras direkt vid boxen

Betyg

Pris & Kostnader
4,5
Kundnöjdhet
4,2
Utseende/Design
4,7
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
4,8
Totalt
4,54

Teknisk specifikation

Varumärke

Zaptec

Färg

Svart, Vit, Grå, Mossgrön, Mörkblå, Brun

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi & 4G

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

Charge Amps Aura - för dig med 2 elbilar

Här är laddboxen som är perfekt för dig som har två elbilar. Charge Amps Aura har två uttag så att du kan ladda två bilar effektivt på samma gång. Du behöver inte oroa dig för säkerheten, Aura laddar både snabbt och tryggt. Laddboxen har en hög IP-klassning på IP55 och är mycket tålig för olika väderförhållanden. Joachim Nordwall står bakom den svenskdesignade laddboxen anpassad för vårt hårda nordiska klimat. Laddboxen hanterar ner till -30 grader utan att påverkas. Utöver sin snygga design är Aura tillverkad av miljövänliga material, som återvunnen aluminium. Med Charge Amps app kan du effektivisera och schemalägga din laddning, du får med andra ord full kontroll över din elbilsladdning. Det finns en inbyggd lastbalanserare mellan de två uttagen som optimerar och säkrar laddningen ytterligare. Charge Amps Aura har datakommunikationssystemet ISO15118 som öppnar en rad olika möjligheter för framtiden. Laddboxen är något dyrare i pris men i det långa loppet ekonomiskt smart för dig som har, eller planerar för två eldrivna fordon att ladda upp. Grön Teknik avdraget gäller även för denna laddbox när den köps i samband med installation, vilket också gör priset mer överkomligt.

Positivt

 • 2 ladduttag
 • Hög IP-klassning
 • Miljövänligt tillverkad
 • Tillhörande app

Negativt

 • 4G ingår ej
 • Högt pris
 • Otymplig (10kg)

Betyg

Pris & Kostnader
3,8
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
5
Kvalitet
5
Användarvänlighet
4
Totalt
4,36

Teknisk specifikation

Varumärke

Charge Amps

Färg

Silver

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

2

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 66

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi 

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

Liten med hög säkerhet - multifunktionella Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en laddbox som är kompatibel med de flesta elbilar och laddhybrider och är i en snygg och smidig skandinavisk design. Den eleganta laddboxen kan pryda både laddstolpe och din uppfart utan att påverkas av det hårda klimatet i Norden. Laddboxen har den högsta IP-klassningen på marknaden (IP66) och har inbyggd LED-lampa för att användaren enkelt ska kunna hitta uttag. Halo har en fast kabel på 7,5m som enkelt snurras runt laddboxen när den inte används. Kabeln är mycket tålig och håller sig böjbar ner till temperaturer på -25 grader. Det finns även ett extra schouko-uttag under laddboxen för laddning av andra elprylar, som elcykel eller gräsklippare. Maxladdningseffekten ligger på 11 kW och laddboxen har en garanti på 3 år. Den smarta funktionen My Charge Space som är Charge Amps molntjänst låter användaren ha full kontroll över historik, schemaläggning och mycket mer.

Positivt

 • Högsta IP-klassade laddboxen
 • Fast kabel
 • Extra schuko uttag
 • Smidig & hållbar design

Negativt

 • Lastbalanserare som tillval
 • Lite lägre maxladdningseffekt

Betyg

Pris & Kostnader
3,9
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
4
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
4
Totalt
4,08

Teknisk specifikation

Varumärke

Charge Amps

Färg

Silver

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

11 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 66

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi 

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

Liten men kraftfull - Wallbox Pulsar Max

Denna fjäderlätta laddbox kommer i två olika färger, vitt och svart. Tack vare sin lätta vikt är den smidig och enkel att installera. Trots sin storlek har kan Wallbox Pulsar Max en maxladdnigseffekt på 22kW. Boxen har även 3 års garanti vilket gör den till ett tryggt val.

Den höga effekten i paritet med laddboxens storlek, samt att den fastmonterade laddkabeln gör att priset landar snäppet högre än de billigaste alternativen. Passar alla moderna laddhybrider och elbilar i Europa. Helt enkelt liten men med mycket kraft för din elbilsladdning.

Njut av de pengar du sparar på din elräkning med Eco-Smart Solar EV Charging. Använd den fria, rena energin från dina solpaneler eller vindkraftverk för att ladda din elbil. Smartare, enklare, grönare laddning!

Wallbox Pulsar Max är en uppgraderad version av den tidigare populära Pulsar Plus.

Positivt

 • Hög maxladdningseffekt
 • 2 färgalternativ
 • Väger bara 1kg
 • Perfekt för laddning från solceller

Negativt

 • Mindre attraktiv design

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
4,2
Utseende/Design
3,5
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
4,2
Totalt
4,08

Teknisk specifikation

Varumärke

Wallbox

Färg

Svart, Vit

Kabellängd

5m, 7m

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, Bluetooth

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

Wallbox Copper SB - Enkel laddbox med smidig appanslutning

Wallbox Copper SB är laddboxen för dig som vill dela med dig! Laddboxen Wallbox Copper SB går även smidigt att koppla till ett eller flera RFID-kort. RFID-kortet ger dig möjlighet att göra laddningen tillgänglig för utvalda personer. Precis som för Wallbox Pulsar Plus köps RFID-kortet separat. Copper laddbox är snäppet större än Pulsar Plus modellen och har en enkel design. Boxen har ett Typ 2 uttag. Priset för laddboxen ligger förhållandevis högt jämfört med konkurrenterna, även med Grön Teknik avdraget från staten. Fjärrstyrningsfunktion med MyWallbox tjänsten, går att få med WiFi, 4G och Bluetooth.

Ladda din elbil på ett hållbart sätt med Eco-Smart Solar EV Charging. Välj mellan två lägen och bestäm när du vill ladda med 100% förnybar energi eller en kombination av sol- och nätström. Mycket enkelt med myWallbox appen!

Positivt

 • RFID-kort finns
 • Klassisk design
 • Perfekt för laddning från solceller

Negativt

 • Förhållandevis dyr

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
3,5
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
3,8
Totalt
3,96

Teknisk specifikation

Varumärke

Wallbox

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, Bluetooth

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

Marknadens mest prisvärda laddbox - Lektri.co

Med ett kanonpris och smarta funktioner hamnar Lektri.co laddbox som ett ekonomisk val som håller det den lovar. Laddboxen kommer i ett litet format och lämpar sig för laddhybrider men fungerar även bra för elbilar. Lektri.co laddbox och den fasta tillhörande kabeln är mycket vädertålig och klarar ner mot -25 grader. Enfasboxen har en något lägre laddningseffekt (7.4 kW) men är ett bra alternativ för de som prioriterar ett något lägre pris utan och vill ha en laddbox som får jobbet gjort. Laddboxen lever upp till det den lovar med app, 5 meter fast kabel, IP-klassning på IP54. Den är ett perfekt och mycket prisvärt val för dig med en laddhybrid. Grön teknik avdraget är applicerbart på denna laddbox vid köp av installation i samband.

Positivt

 • Marknadens bästa pris
 • Anpassad för nordiskt klimat

Negativt

 • Låg maxladdningseffekt (7,4 kW)
 • Lågt utbud av tillval

Betyg

Pris & Kostnader
5
Kundnöjdhet
3
Utseende/Design
4
Kvalitet
3,5
Användarvänlighet
3
Totalt
3,75

Teknisk specifikation

Varumärke

Lektri.co

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas

Maxladdningseffekt

7,4 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

DEFA Solid™ laddbox hemma

DEFA Solid - för den icke teknikintresserad

DEFA Solid laddbox är en bra laddbox för dig som inte vill krydda till det. Till laddboxen finns ingen app eller teknik för att vara uppkopplad. Passar bra om ditt enda krav är att ladda bilen, utan en massa extrafunktioner. Boxen går att ansluta med hjälp av tillgänglig infrastruktur, och tar bara några minuter för elektriker att installera i hushållsuttag. DEFA Solid har en maxladdningseffekt på 4,6 kW, vilket ger betydligt långsammare laddning jämfört med testets andra laddboxar. Laddboxen är ett säkert val med IP-klassning på IP45. Den är ett bättre alternativ än att ladda direkt ur vägguttaget men också för att slippa avancerad teknologi. Laddboxen blir som en uppgradering på ditt vägguttag hemma. Fungerar bäst för laddhybrider med svag ombordladdare.

Positivt

 • Mycket enkel
 • Liten i storlek
 • Hållbart material & produktion

Negativt

 • Högt pris för lite teknologi
 • Saknar app
 • Mycket låg maxladdningseffekt

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
3,5
Kvalitet
3
Användarvänlighet
3
Totalt
3,50

Teknisk specifikation

Varumärke

DEFA

Färg

Silver

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas

Maxladdningseffekt

4,6 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 45

Appanslutning

Nej

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Nej

Lastbalanserare

Nej

Produktgaranti

3 år

Laddboxen för offentliga miljöer - CTEK CHARGESTORM CONNECTED 2

Laddboxen som kanske är mest intressant för dig i BRF eller som ska installera i offentliga miljöer. CTEK Chargestorm är en robust modell och sällan förstahandsvalet som hemmaladdaren. Passar alla elbilar och laddbara hybrider och är tålig för olika väderförhållanden. CTEK har gjort denna modell tillgänglig med antingen ett eller två uttag eller fasta laddkablar. Maxladdningseffekten går upp till 22 kW och det finns praktiska och bra tillval för denna box. Priset är, trots Grön Teknik avdraget, högt i jämförelse med konkurrenterna.

Positivt

 • Går att få med 1 eller 2 uttag
 • Hög maxladdningseffekt
 • IP-klassning IP54

Negativt

 • Mycket dyr
 • Klumpig design för hemmabruk

Betyg

Pris & Kostnader
2,5
Kundnöjdhet
3
Utseende/Design
3
Kvalitet
3,5
Användarvänlighet
3
Totalt
3,00

Teknisk specifikation

Varumärke

CTEK

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Uttag, Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

4G

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, Tillval

Produktgaranti

2 år

GARO GLB - Laddboxen med mycket tillval

GARO GLB erbjuder funktioner motsvarande konkurrenternas, men vid köp väljer du själv hur du vill att laddboxen ska se ut och vilken effekt den ska kunna ladda med. Laddboxen har många olika valmöjligheter, exempelvis kan du välja mellan en maxladdningseffekt på 7,4 kW eller 22 kW. Du kan också själv bestämma om du vill ha en fast kabel eller ett uttag så att du kan ha en portabel laddkabel. Om utseendet är viktigt för dig så är GARO GLB ett bra alternativ då du kan byta ut frontpartiet till vitt, rött och grått. Jämfört med konkurrenterna ligger laddboxen relativt högt i pris och är aningen otympligare än en del andra.

Positivt

 • Många tillval & valmöjligheter
 • Front i 3 färger

Negativt

 • Ingen app
 • Kort produktgaranti
 • Enbart WiFi
 • Högt pris

Betyg

Pris & Kostnader
3
Kundnöjdhet
3,5
Utseende/Design
2,5
Kvalitet
3,5
Användarvänlighet
2
Totalt
2,90

Teknisk specifikation

Varumärke

GARO

Färg

Svart, vit, röd, grå

Kabel eller uttag

Uttag, Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Nej

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Ej standard

Lastbalanserare

Ja, Tillval

Produktgaranti

1 år

Grön Teknik bidraget för dig som privatperson

I januari 2021 lanserades Grön Teknik bidrag för dig som köper solceller eller laddbox. Bidraget är ett skatteavdrag från staten som innebär att du som köper laddbox och installation från samma leverantör, kan få upp till 50% på priset. Vi på Elbilsvaruhuset.se sköter hela processen för dig och du behöver inte själv ansöka om Grön Teknik avdraget vid beställning av installation och laddbox. Med bidraget vill staten uppmuntra till miljövänligare val och därför har du rätt till upp till 50 000kr i bidrag årligen. Grön Teknik bidraget ser ut att stanna även 2023. Skatteavdraget är applicerbart på samtliga laddboxar du hittar på Elbilsvaruhuset och som finns med i vår Bäst i test 2023 guide. Du kan läsa mer om hur Grön Teknik bidraget fungerar på vår hemsida.

Bästa tillbehören - Vad kan mer behövas?

Extra kabel – En laddkabel möjliggör laddning på annan plats än hemma. Det kan vara bra att ha en extra portabel laddkabel som går att ta med så att man kan ladda runt om i landet.

Kabelhållare – för att undvika att backa på din laddkabel eller att kabeln utsätts för oväntade olyckor är det bra att kunna hänga upp sin laddkabel efter laddning. Det är även bra att kunna vira en del av kabel under pågående laddning utifall att kabeln är lång. En kabelhållare skapar ett mer organiserad helhetsintryck.

LastbalanserareLastbalanserare hjälper att fördela effekten på elförbrukningen hemma så att det inte blir en överbelastning på ditt elnät.

RFID kort – RFID kort möjliggör för utvalda personer att ladda på en specifik laddbox. Den känner även igen bilen trådlöst inom ett visst avstånd. RFID-kort går endast att få hos vissa laddboxar. Exemplvis Wallbox och GARO GLB, bland andra.

Uppkoppplings alternativ – Med molntjänst får du full kontroll över din laddning. Det ger uppsikt över historik, möjliggör schemaläggning och gör det enklare att planera och optimera laddningen efter dina behov även långt ifrån laddboxen.

Laddstople – En laddstolpe kan vara en smidig lösning om du inte har en bra plats på uppfarten för att installera en laddbox på väggen.

Enegic lastbalanserare

Lastbalanserare

För att du ska känna dig trygg med att inte överskrida den tillgängliga elförbrukningen i huset hjälper en lastbalanserare att fördela effekten i realtid. Lastbalanseraren installeras vid din elcentral eller elmätare. Lastbalanseraren fördelar effekten jämt, så att när du laddar din elbil och sedan använder hushållets vitvaror, så sänker lastbalanseraren effekten så att det inte blir en överbelastning. Det är inget krav att ha en lastbalanserare men för säkerheten och för att undvika att proppen går rekommenderas det. Läs mer om vilken lastbalanserare som passar dig.

Nya elmätare

I varje bostad finns det en elmätare som mäter och skickar en signal till systemet om elanvändningen och förbrukningen. Elmätaren ger dig information om hur mycket el du använder. Det finns nu nyare elmätare eller portar som installeras och gör det ännu enklare att göra klimatsmarta val och ha koll på hur mycket el man använder. De nya elmätarna ger en mer kontroll och information om elanvändningen och möjliggör också att det blir smidigare att för framtiden producera sin egen el. Det finns många smarta lösningar med det nya elnätet för både samhället och dig som privatperson.

Wallbox Pulsar Plus Svart laddar elbil

Vilken laddbox passar din bil?

Din elbil kan ta emot en maximal laddningseffekt och det är därför bra att ha koll på vilken typ av kontakt din bil har. Är du osäker på vilken typ av kontakt du har kan du öppna laddluckan på bilen och kolla på hur kontakten ser ut. Kontakten för Typ 2 är platt på ovansidan medan Typ 1 är rundad. Det finns Typ 1 och Typ 2 kontakt, men de flesta elbilar idag har Typ-2 kontakt.

När du har valt din laddbox och en laddkabel kan du också välja hur snabbt du vill att din elbil ska laddas. Laddströmmen avgör hur fort du kan ladda din bil. De alternativen som finns är 1-fas (16A & 32A) som fungerar med en laddningseffekt upp till 11 kW. För högre maxladdningseffekt, exempelvis 22 kW, behövs 3-fas (16A & 32A).

Läs mer om vilken laddbox som passar de olika elbilsmärkena bäst.

Wallbox Pulsar Plus Svart laddar elbil
Laddbox Fas Kontakt Maxladdningseffekt
Zaptec Go Zaptec Go 1-fas & 3-fas5 Typ 2 22 kW
Charge Amps Aura Charge Amps Aura 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Charge Amps Halo Charge Amps Halo 1-fas & 3-fas Typ 2 11 kW
Wallbox Pulsar Plus Wallbox Pulsar Max 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Wallbox Copper SB Wallbox Copper SB 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Lektri.co Lektri.co 1-fas Typ 2 7,4 kW
CTEK Chargestorm Connected CTEK Chargestorm Connected 1-fas & 3-fas Typ 2 11 / 22 kW
Garo GLB Garo GLB 1-fas & 3-fas Typ 2 7,4 / 22 kW
Zaptec GO laddbox bäst i test

Vinnare - Laddbox bäst i test 2023

Många olika faktorer har vägts samman för att kunna utse en vinnare i laddbox bäst i test 2023. På första plats hamnar den populära, prisvärda och smidiga Zaptec GO. Det är kanske inte helt förvånande att denna laddbox är en storsäljare då den uppfyller allt man kan önska sig av en laddbox. Zaptec GO är laddboxen som är bäst i test av en anledning. Precis som namnet utlovar är denna laddbox anpassad för användare som vill undvika onödigt krångel. En femårig garanti gör också att du kan känna dig trygg med köpet av Zaptec GO. Zaptec gör laddboxen som passar de flesta. Mixen av en snygg och smidig design tillsammans med bra funktioner och genomtänkt teknologi är det ingen överraskning att det är Zaptec GO som hamnar i toppen.

Charge Amps Aura laddbox 22 kW

Vinnare – Laddbox Bäst i test 2023 för två elbilar

Den klara vinnaren av laddbox bäst i test 2023 för två bilar är ingen mindre än Charge Amps Aura. Laddboxen är smidig att använda och erbjuder dig som privatperson allt du kan behöva när du ska ladda din elbil. Med 50% avdrag genom Grön Teknik bidraget blir laddboxen dessutom mycket prisvärd för dig med två laddbara fordon. Laddströmmen reglerar du själv med den smidiga molntjänsten. Istället för att köpa två laddboxar som tar plats på uppfarten, så dår du en snyggt svenskdesignad laddbox som kan pryda din vägg eller laddstolpe och ändå ladda upp dina båda laddbara fordon på ett tryggt och effektivt sätt.

lektrico laddbox 963

Mest prisvärda laddboxen – Laddbox Bäst i test

Vem vinner loppet om bästa priset på marknaden. Laddboxen Lektri.co är den laddbox som ger dig det du behöver till ett väldigt rimligt pris. Den saknar en del av de tekniska funktionerna som bland andra Zaptec GO har, men har ett mycket lockande pris. I valet av vilken laddbox som är bäst i test när det gäller pris, är det svårt att bedöma mellan dessa två, då alla har olika behov och förväntningar på en laddbox. Lektri.co ger dig det du behöver för en säker laddning till ett mycket bra pris. Lektri.co laddbox är mycket prisvärd.

Beställ laddbox smidigt och enkelt

Beställ din laddbox hos oss på Elbilsvaruhuset så hjälper vi dig genom hela processen. När du köper laddbox hos oss och lägger till installation i samband med köpet drar vi automatiskt av Grön Teknik bidraget så att du inte behöver fundera mer över det. När du valt vilken laddbox som passar dig och dina behov bäst så är det bara att beställa! Gör tillval och lägg till de tillbehör du önskar och lägg din beställning. När vi på Elbilsvaruhuset har mottagit beställningen skickar vi ut ett frågeformulär som du som kund besvarar så att våra certifierade elektriker kan utföra arbetet så snabbt, smidigt och säkert som möjligt. Med vårt ”Laddbox bäst i test” hoppas vi att det blir ännu enklare att hitta rätt laddbox. Har du några som helst frågor så kontakta oss gärna så hjälper vi dig med dina funderingar!

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.