fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
elbilsvaruhuset logo 500

Bästa laddboxen
för elbil 2024

Laddbox bäst i test 2024  |  13 olika laddboxar  |  Stort test med populära laddboxar

Senast uppdaterad 29 januari 2024

Är du eller funderar du på att bli hybrid- eller elbilsägare? Då har du redan tagit första steget i rätt riktning för miljön och för din plånbok. Nästa steg för dig är att hitta rätt laddbox till din bil. Vilken laddbox är egentligen den bästa? Och vad säger testerna om vilken laddbox du ska köpa? För att få ut bästa upplevelsen av din bil hjälper vi dig att hitta rätt laddbox för just dina behov. Vi har sammanställt en guide vi kallar Laddbox Bäst i Test för att göra det lättare för dig att navigera i laddboxdjungeln.

Testresultatet är baserat på omdömen från våra kunder, dialoger med våra installatörer samt flera oberoende tidigare jämförelser. Vilken laddbox som är bäst i verkligheten är väldigt subjektivt, därför har vi gett satt olika vinnare för olika kategorier.

Vilken är din favorit?

Laddbox i hemmet - ett bra beslut

En laddbox hjälper till att ladda din bil på bästa sätt, med trygg och säker laddning. Det är också ett snabbare och smartare alternativ för dig som har elbil eller laddhybrid. Att ladda elbilen i vanligt vägguttag fungerar, men rekommenderas inte av Elsäkerhetsverket på grund av den höga belastningen på husets elnät. En laddbox garanterar säker laddning och är anpassad för att hantera hög belastning. Vissa laddboxar är även utrustade med lastbalanserare, eller erbjuder det som tillval, som hjälper till att fördela effekt för att ge en bättre balans på den totala elförbrukningen. De flesta leverantörer av laddboxar erbjuder även appar och molntjänster som gör att du kan kontrollera och styra din laddning vart du än befinner dig.

Att ladda sin elbil hemma med laddbox är ett mer ekonomiskt gynnsamt alternativ då du kan välja att ladda när elpriset är som billigast, förutsatt att din laddbox erbjuder schemalagd laddning. Det är ett smidigt alternativ att äga en laddbox då du enkelt kan ladda din bil under de timmar då den är stillastående, exempelvis över natten. Det krävs mindre planering och ansträngning och du kan själv välja laddningseffekten. Välj laddbox utifrån vår Laddbox Bäst i Test guide nedan.

Laddbox Pris Kundnöjdhet Design Kvalitet Användarvänlighet Total Pris* – Köp här
Zaptec Go Zaptec Go 4,5 4,2 4,7 4,5 4,8 4,54 Köp från 5 990 kr
Lektri.co DEFA Power 4 3,9 4,5 4,9 4,5 4,36 Köp från 7 380 kr
Charge Amps Aura Charge Amps Aura 3,8 4 5 5 4 4,36 Köp från 13 480 kr
Charge Amps Halo Charge Amps Halo 3,9 4 4 4,5 4 4,08 Köp från 6 990 kr
Wallbox Pulsar Plus Wallbox Pulsar Max 4 4,2 3,5 4,5 4,2 4,08 Köp från 7 490 kr
go-e Gemini Flex go-e Gemini Flex 4,4 4 2,5 4,8 4,6 4,06 Köp från 6 290 kr
Tesla Wall Connector Tesla Wall Connector 4 3,5 4 3,6 3,8 3,96 Köp från 6 780 kr
GARO Entity Compact GARO Entity Compact 3,5 3,8 3,7 4,8 4 3,96 Köp från 9 985 kr
CTEK Njord Go CTEK Njord Go 4,8 3,8 2,7 4,3 4 3,92 Köp från 5 970 kr
Charge Amps Dawn Charge Amps Dawn 3 3,5 4,8 4,5 3,5 3,86 Köp från 7 990 kr
CTEK Chargestorm Connected CTEK Chargestorm Connected 2,5 3 3 3,5 3 3 Köp från 12 295 kr
Garo GLB GARO GLB 3 3,5 2,5 3,5 2 2,90 Köp från 6 490 kr

*Pris efter Grön Teknik avdrag.

Laddboxar som jämförts för vår guide

I vår guide nedan har vi jämfört laddboxar som du kan hitta hos oss på Elbilsvaruhuset. Guiden är baserad på information från Bäst i Test, M3 samt våra egna erfarenheter och kunskaper om laddboxar. Kundrepsons har även vägts in i resultatet. Vi på Elbilsvaruhuset har växt oss stora på marknaden, med bra installationer och mycket kunskap i bagaget. På den snabbt växande marknaden jobbar vi ständigt för att erbjuda bästa möjliga service och kompetens, för så trygga köp som möjligt. Vi samarbetar även med certifierade elektriker som fixar installationen av din laddbox på säkrast sätt. I vår ”Laddbox Bäst i test”-jämförelse har vi utgått från tillgänglig produktdata och vägt erfarenhet, specifikationer och funktionalitet mot varandra. Utgångspunkt för att ge ett helhetsbetyg för varje laddbox i testet har varit fyra olika kategorier. Laddboxarna har tilldelats ett sammanställt betyg för hur högt de uppfyller de olika kategorierna.

Produkterna som jämförts:

Zaptec Go - smälter in perfekt på din uppfart

Zaptec Go är en mycket liten laddbox med hög laddningseffekt upp till 22kW. Med en produktgaranti på fem år är den ett mycket attraktivt val för dig som ska köpa laddbox.

Enkel att använda och med en smidig app, där du får full koll på din elbilsladdning. Laddboxen är prisvinnande i sin design, mycket tack vare den kompakta utformningen som smälter in väl på de flesta parkeringar samtidigt som den håller hög funktionalitet och teknisk komplexitet. Laddboxen ligger i en bra prisklass för vad den levererar och kommer i sex olika färger. I minsta formatet får du alltså allt du kan behöva i en laddbox och mer därtill.

Genom att vara synkad mot den europeiska elbörsen Nord Pool håller sig Zaptec Go ständigt informerad om de kommande elpriserna. Med funktionen Eco Mode laddar du endast under dessa timmar. Funktionen ingår med alla installationer av Zaptec Go för privatpersoner, men förutsätter timprisavtal för att det ska fungera.

Positivt

 • 4G ansluten med kontinuerlig uppdatering om spotpriser
 • Lång produktgaranti
 • Säljs i 6 färger
 • Diskret utseende & liten storlek
 • Laddar när elpriset är som lägst

Negativt

 • Avancerade inställningar kan endast göras direkt vid boxen

Betyg

Pris & Kostnader
4,5
Kundnöjdhet
4,2
Utseende/Design
4,7
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
4,8
Totalt
4,54

Teknisk specifikation

Varumärke

Zaptec

Färg

Svart, Vit, Grå, Mossgrön, Mörkblå, Brun

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi & 4G

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

DEFA Power - Kontrollerad hemmaladdning & mer kraftDefa Power - Kontrollerad hemmaladdning

Många experter har utsett DEFA Power till Årets laddbox 2024 – och vi förstår varför. DEFA Power är laddboxen som är intuitiv och enkel att använda. Laddboxen erbjuder smidig laddning till maximal effekt utan någon effektförlust. Med en mycket smidig display på laddboxen kan du enkelt nyttja de smarta funktioner som DEFA Power erbjuder. Boxen är utformad för att vara säker och klara starka väderförhållanden. Med en 6 meter fast premiumkabel och en snygg design har DEFA Power blivit ett populärt val för många elbilsägare. Spara pengar genom att minska effekttopparna, laddboxen hjälper dig att justera laddningen via appen DEFA Power, PowerSmart funktion, så att du kan ladda när elen är som billigast. Maxladdningseffekten ligger på 22 kW och laddboxen har en produkgaranti på 5 år. 

Materialet som laddboxen är tillverkat i är mycket tunt för att inte stänga in värme, men även mycket tåligt mot regn och smuts. Med DEFA Power behöver du inte längre oroa dig för att inte hänga med i utvecklingen av elbilsladdning. Laddboxen är redan fullt integrerad med bilens system och stödjer kommunikation genom OCPP 2.0.1 och även ISO 15188.

 

Positivt

 • Fast premiumkabel
 • Förberedd för solceller
 • Intuitiv display där du bl.a. kan se laddhastighet och batterinivå i realtid
 • Ladda när elpriserna är som lägst
 • Enkel & användarvänlig app

Negativt

 • Kan ej välja längd på kabel

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
3,9
Utseende/Design
4,5
Kvalitet
4,9
Användarvänlighet
4,5
Totalt
4,36

Teknisk specifikation

Varumärke

DEFA

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

230/400 V (1/3-fas, 50–60 Hz)

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 55 (Bakplatta Ip44)

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, 4G/5G, LAN

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

Charge Amps Aura - för dig med 2 elbilar

Här är laddboxen som är perfekt för dig som har två elbilar. Charge Amps Aura har två uttag så att du kan ladda två bilar effektivt på samma gång. Du behöver inte oroa dig för säkerheten, Aura laddar både snabbt och tryggt. Laddboxen har en hög IP-klassning på IP55 och är mycket tålig för olika väderförhållanden. Joachim Nordwall står bakom den svenskdesignade laddboxen anpassad för vårt hårda nordiska klimat. Laddboxen hanterar ner till -30 grader utan att påverkas. Utöver sin snygga design är Aura tillverkad av miljövänliga material, som återvunnen aluminium. Med Charge Amps app kan du effektivisera och schemalägga din laddning, du får med andra ord full kontroll över din elbilsladdning. Det finns en inbyggd lastbalanserare mellan de två uttagen som optimerar och säkrar laddningen ytterligare. Charge Amps Aura har datakommunikationssystemet ISO15118 som öppnar en rad olika möjligheter för framtiden. Laddboxen är något dyrare i pris men i det långa loppet ekonomiskt smart för dig som har, eller planerar för två eldrivna fordon att ladda upp. Grön Teknik avdraget gäller även för denna laddbox när den köps i samband med installation, vilket också gör priset mer överkomligt.

Positivt

 • 2 ladduttag
 • Hög IP-klassning
 • Miljövänligt tillverkad
 • Tillhörande app

Negativt

 • 4G ingår ej
 • Högt pris
 • Otymplig (10kg)

Betyg

Pris & Kostnader
3,8
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
5
Kvalitet
5
Användarvänlighet
4
Totalt
4,36

Teknisk specifikation

Varumärke

Charge Amps

Färg

Silver

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

2

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 66

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi 

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

Liten med hög säkerhet - multifunktionella Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en laddbox som är kompatibel med de flesta elbilar och laddhybrider och är i en snygg och smidig skandinavisk design. Den eleganta laddboxen kan pryda både laddstolpe och din uppfart utan att påverkas av det hårda klimatet i Norden. Laddboxen har den högsta IP-klassningen på marknaden (IP66) och har inbyggd LED-lampa för att användaren enkelt ska kunna hitta uttag. Halo har en fast kabel på 7,5m som enkelt snurras runt laddboxen när den inte används. Kabeln är mycket tålig och håller sig böjbar ner till temperaturer på -25 grader. Det finns även ett extra schouko-uttag under laddboxen för laddning av andra elprylar, som elcykel eller gräsklippare. Maxladdningseffekten ligger på 11 kW och laddboxen har en garanti på 3 år. Den smarta funktionen My Charge Space som är Charge Amps molntjänst låter användaren ha full kontroll över historik, schemaläggning och mycket mer.

Positivt

 • Högsta IP-klassade laddboxen
 • Fast kabel
 • Extra schuko uttag
 • Smidig & hållbar design

Negativt

 • Lastbalanserare som tillval
 • Lite lägre maxladdningseffekt

Betyg

Pris & Kostnader
3,9
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
4
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
4
Totalt
4,08

Teknisk specifikation

Varumärke

Charge Amps

Färg

Silver

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

11 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 66

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi 

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

Liten men kraftfull - Wallbox Pulsar Max

Denna fjäderlätta laddbox kommer i två olika färger, vitt och svart. Tack vare sin lätta vikt är den smidig och enkel att installera. Trots sin storlek har kan Wallbox Pulsar Max en maxladdnigseffekt på 22kW. Boxen har även 3 års garanti vilket gör den till ett tryggt val.

Den höga effekten i paritet med laddboxens storlek, samt att den fastmonterade laddkabeln gör att priset landar snäppet högre än de billigaste alternativen. Passar alla moderna laddhybrider och elbilar i Europa. Helt enkelt liten men med mycket kraft för din elbilsladdning.

Njut av de pengar du sparar på din elräkning med Eco-Smart Solar EV Charging. Använd den fria, rena energin från dina solpaneler eller vindkraftverk för att ladda din elbil. Smartare, enklare, grönare laddning!

Wallbox Pulsar Max är en uppgraderad version av den tidigare populära Pulsar Plus.

Positivt

 • Hög maxladdningseffekt
 • 2 färgalternativ
 • Väger bara 1kg
 • Perfekt för laddning från solceller

Negativt

 • Mindre attraktiv design

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
4,2
Utseende/Design
3,5
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
4,2
Totalt
4,08

Teknisk specifikation

Varumärke

Wallbox

Färg

Svart, Vit

Kabellängd

5m, 7m

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, Bluetooth

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

Tesla Wall Connector - Snabb och smidig laddning i hemmet

Tesla Wall Connector är laddboxen som erbjuder snabb och trygg hemmaladdning för din Tesla. Med en snygg design och en fast kabel på 7,3 meter är laddboxen ett klockrent val för alla Tesla ägare. Laddboxen väger inte mycket vilket gör installationen ännu smidigare på hus, lägenheter eller arbetsplats. Vid hemmaladdning kan du dra nytta av nattens låga elpriser och ladda upp din elbil i perfekt tid inför morgondagens avfärd. Med appfunktionen från Tesla kan du hålla dig uppkopplad 24/7 under dygnet och kontrollera laddningen och uppdateringar när som helst. Det går även att ansluta flera enheter åt gången så att hela familjens behov kan täckas. Laddboxen har en IP-klassning på 55 och är därför säkrad mot både damm och regn. Tesla Wall Connector laddar din elbil mycket snabbt, den kan leverera upp till 32 ampere i utgående ström. En laddbox perfekt för enkel och snabb hemmaladdning, för alla som har ett Typ 2 uttag.

Positivt

 • Smidig uppkoppling 24/7
 • Snabb laddning
 • Hög IP klass (IP55)
 • Lång kabel
 • Prisvärd
 • Passar inte bara Tesla

Negativt

 • Ingen lastbalanserare
 • Ingen OCPP

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
3,5
Utseende/Design
4,8
Kvalitet
3,6
Användarvänlighet
3,8
Totalt
3,96

Teknisk specifikation

Varumärke

Tesla

Färg

Vit

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 55

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Nej

Lastbalanserare

Nej

Produktgaranti

4 år

GARO Entity Compact - En laddbox för alla med kvalitet i fokus

Laddboxen GARO Entity Compact är laddboxen som passar alla olika användare. Laddboxen består av tre delar för att förenkla installationen och göra användningen smidigare. Den är anpassad för det nordiska klimatet och dess tuffa väderförhållande med en säkerhetsklassning på IP54. Laddboxen kommer med en fast kabel på 5 eller 8 meter. GAROs nya laddbox i Entity serien är utvecklad med V2G och redo för framtidens teknik. Du kan enkelt styra och övervaka din laddning genom GARO Connect för att få full kontroll över din laddning. Laddboxen är användarvänlig och uppfyller alla tekniska säkerhetsbehov. En perfekt laddbox för hemmaladdning i det nordiska klimatet.

Positivt

 • Fast kabel (5 eller 8 meter)
 • Hög säkerhetsklass (IP54)

Negativt

 • Något lägre maxladdningseffekt på standard modellen
 • Något högre pris

Betyg

Pris & Kostnader
3,5
Kundnöjdhet
3,8
Utseende/Design
3,7
Kvalitet
4,8
Användarvänlighet
4
Totalt
3,96

Teknisk specifikation

Varumärke

GARO

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

14 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, Ethernet

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

Wallbox Copper SB - Enkel laddbox med smidig appanslutning

Wallbox Copper SB är laddboxen för dig som vill dela med dig! Laddboxen Wallbox Copper SB går även smidigt att koppla till ett eller flera RFID-kort. RFID-kortet ger dig möjlighet att göra laddningen tillgänglig för utvalda personer. Precis som för Wallbox Pulsar Plus köps RFID-kortet separat. Copper laddbox är snäppet större än Pulsar Plus modellen och har en enkel design. Boxen har ett Typ 2 uttag. Priset för laddboxen ligger förhållandevis högt jämfört med konkurrenterna, även med Grön Teknik avdraget från staten. Fjärrstyrningsfunktion med MyWallbox tjänsten, går att få med WiFi, 4G och Bluetooth.

Ladda din elbil på ett hållbart sätt med Eco-Smart Solar EV Charging. Välj mellan två lägen och bestäm när du vill ladda med 100% förnybar energi eller en kombination av sol- och nätström. Mycket enkelt med myWallbox appen!

Positivt

 • RFID-kort finns
 • Klassisk design
 • Perfekt för laddning från solceller

Negativt

 • Förhållandevis dyr

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
3,5
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
3,8
Totalt
3,96

Teknisk specifikation

Varumärke

Wallbox

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, Bluetooth

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

5 år

Charge Amps Dawn - Komplett & intelligent laddstation

Charge Amps Dawn är inte bara vacker att ha på uppfarten, utan det är även en laddbox med mycket intelligens och användarvänlighet. För den teknikintresserade användaren är Charge Amps Dawn ett klockrent val. Laddboxen har många smarta tekniska lösningar. Med en kraftfull Linux-processor kan laddboxen hantera stora mängder data och erbjuder därför många smarta funktioner. Charge Amps har satsat mycket på enkla och smidiga installationer och deras Charge Amps Dawn har därför utvecklats med en bakplatta som har en förenklad installation gällande både anslutning och kabeldragning.

Med denna laddbox kan du ladda upp elbilen hela tio gånger snabbare än med vägguttaget och laddboxen har även en hög maxladdningseffekt på upp till 22 kW. Till skillnad från en del andra laddboxar erbjuder Charge Amps Dawn en inbyggd MID-mätare. Den ger dig möjligheten att göra enkla uppföljningar på din laddning och se förbrukningen i kW. Laddboxen följer även med smidig uppkoppling via Charge Amps App eller Charge Amps Cloud, så du kan ha full kontroll över hela laddningsprocessen.

Positivt

 • Mycket tekniska fördelar
 • Hög maxladdningseffekt
 • Många uppkopplingsmöjligheter

Negativt

 • Något kortare produktgaranti
 • Något lägre IP klass

Betyg

Pris & Kostnader
3
Kundnöjdhet
3,5
Utseende/Design
4,8
Kvalitet
4,5
Användarvänlighet
3,5
Totalt
3,86

Teknisk specifikation

Varumärke

Charge Amps

Färg

Grå

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 44, IP54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi, 4G, Bluetooth

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, tillval

Produktgaranti

3 år

DEFA Solid™ laddbox hemma

DEFA Solid - för den icke teknikintresserad

DEFA Solid laddbox är en bra laddbox för dig som inte vill krydda till det. Till laddboxen finns ingen app eller teknik för att vara uppkopplad. Passar bra om ditt enda krav är att ladda bilen, utan en massa extrafunktioner. Boxen går att ansluta med hjälp av tillgänglig infrastruktur, och tar bara några minuter för elektriker att installera i hushållsuttag. DEFA Solid har en maxladdningseffekt på 4,6 kW, vilket ger betydligt långsammare laddning jämfört med testets andra laddboxar. Laddboxen är ett säkert val med IP-klassning på IP45. Den är ett bättre alternativ än att ladda direkt ur vägguttaget men också för att slippa avancerad teknologi. Laddboxen blir som en uppgradering på ditt vägguttag hemma. Fungerar bäst för laddhybrider med svag ombordladdare.

Positivt

 • Mycket enkel
 • Liten i storlek
 • Hållbart material & produktion

Negativt

 • Högt pris för lite teknologi
 • Saknar app
 • Mycket låg maxladdningseffekt

Betyg

Pris & Kostnader
4
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
3,5
Kvalitet
3
Användarvänlighet
3
Totalt
3,50

Teknisk specifikation

Varumärke

DEFA

Färg

Silver

Kabel eller uttag

Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas

Maxladdningseffekt

4,6 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 45

Appanslutning

Nej

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Nej

Lastbalanserare

Nej

Produktgaranti

3 år

CTEK CHARGESTORM CONNECTED 2 - Laddboxen för offentliga miljöer

Laddboxen som kanske är mest intressant för dig i BRF eller som ska installera i offentliga miljöer. CTEK Chargestorm är en robust modell och sällan förstahandsvalet som hemmaladdaren. Passar alla elbilar och laddbara hybrider och är tålig för olika väderförhållanden. CTEK har gjort denna modell tillgänglig med antingen ett eller två uttag eller fasta laddkablar. Maxladdningseffekten går upp till 22 kW och det finns praktiska och bra tillval för denna box. Priset är, trots Grön Teknik avdraget, högt i jämförelse med konkurrenterna.

Positivt

 • Går att få med 1 eller 2 uttag

 • Hög maxladdningseffekt

 • IP-klassning IP54

Negativt

 • Mycket dyr

 • Klumpig design för hemmabruk

Betyg

Pris & Kostnader
2,5
Kundnöjdhet
3
Utseende/Design
3
Kvalitet
3,5
Användarvänlighet
3
Totalt
3

Teknisk specifikation

Varumärke

CTEK

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Uttag, Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

4G

OCPP

Ja

Lastbalanserare

Ja, Tillval

Produktgaranti

2 år

GARO GLB - Laddboxen med mycket tillval

GARO GLB erbjuder funktioner motsvarande konkurrenternas, men vid köp väljer du själv hur du vill att laddboxen ska se ut och vilken effekt den ska kunna ladda med. Laddboxen har många olika valmöjligheter, exempelvis kan du välja mellan en maxladdningseffekt på 7,4 kW eller 22 kW. Du kan också själv bestämma om du vill ha en fast kabel eller ett uttag så att du kan ha en portabel laddkabel. Om utseendet är viktigt för dig så är GARO GLB ett bra alternativ då du kan byta ut frontpartiet till vitt, rött och grått. Jämfört med konkurrenterna ligger laddboxen relativt högt i pris och är aningen otympligare än en del andra.

Positivt

 • Många tillval & valmöjligheter
 • Front i 3 färger

Negativt

 • Ingen app
 • Kort produktgaranti
 • Enbart WiFi
 • Högt pris

Betyg

Pris & Kostnader
3
Kundnöjdhet
3,5
Utseende/Design
2,5
Kvalitet
3,5
Användarvänlighet
2
Totalt
2,90

Teknisk specifikation

Varumärke

GARO

Färg

Svart, vit, röd, grå

Kabel eller uttag

Uttag, Fast kabel

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 54

Appanslutning

Nej

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Ej standard

Lastbalanserare

Ja, Tillval

Produktgaranti

1 år

Portabla laddare som jämförts för vår guide

I vår guide har vi även jämfört några portabla laddare som du kan hitta hos oss på Elbilsvaruhuset. 

Produkterna som jämförts:

Go-e Gemini Flex laddbox – gedigen hemmaladdare som går att ta med

Med Go-e Gemini Flex får du en flexibel laddbox som går att använda både i hemmet och som du kan ta med dig till landstället. Boxen kopplar du in i ditt redan installerade eller nya CEE-uttag. Laddboxen erbjuder en hög maxladdningseffekt på upp till 22 kW och är mycket anpassningsbar till dina behov. Boxen är förberedd för att ladda med energi från solceller och den högpresterande portabla laddboxen från Go-e har fått erkännande från branschexperter och utnämnts till en av de bästa laddboxarna av Auto Bild och P3 Institute. Laddboxen imponerar med sin flexibilitet och sin mycket höga säkerhetklass (IP65). En laddbox som har en kombination av avancerad teknik och användarvänlighet. Med den grymma lösningen att ladda både hemma med full effekt och möjligheten att ta med den gör den boxen till en ultimat schweiziskt armékniv för elbilsägaren.

Positivt

 • Hög maxladdningseffekt, 22kW
 • Enkel installation – koppla in direkt i CEE-uttaget
 • Portabel – plocka med dig enkelt
 • Prisvärd
 • Förberedd för solceller
 • Ladda när elen är som billigast
 • Oerhört liten och smidig

Negativt

 • Något omodern design
 • Kräver ett existerande eller nyinstallerat CEE-uttag

Betyg

Pris & Kostnader
4,4
Kundnöjdhet
4
Utseende/Design
2,5
Kvalitet
4,8
Användarvänlighet
4,6
Totalt
4,06

Teknisk specifikation

Varumärke

Go-e

Färg

Vit

Kabel eller uttag

Uttag

Antal uttag

1

Antal fasser

1-fas & 3-fas

Maxladdningseffekt

22 kW

Inbyggd energimätning

Ja

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 65

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi

OCPP

Ja

Lastbalanserare

 

Produktgaranti

5 år

CTEK NJORD Go - Bärbar och mycket säker laddbox

CTEK NJORD Go är en portabel elbilsladdare som erbjuder stabil och pålitlig laddning. Med en portabel laddbox kan du enkelt ladda på vägen, arbetsplatsen eller i hemmet. Laddboxen har en inbyggd fast kabel på 5 meter och en tillkommande elkabel på 1,5 meter. Med en vikt på 4,5 kg är den portabla laddboxen mycket enkel att flytta och ta med sig vid resa. Med en säkerhetsklassning på IP44 är laddaren utrustad för att klara det nordiska klimatet och olika temperaturskillnader. CTEKs app gör att du enkelt kan följa, schemalägga och kontrollera din elbilsladdning hela tiden. CTEK NJORD Go är en smart lösning för föraren som enkelt vill kunna förflytta sig med en portabel och säker laddbox.  

En kostnadseffektiv laddbox som möter alla tekniska säkerhetskrav.

Positivt

 • Lätt vikt
 • Flexibilitet
 • Fast kabel

Negativt

 • Lägre maxladdningseffekt (11 kW)
 • Endast 3-fas
 • Endast 2 års produktgaranti

Betyg

Pris & Kostnader
4,8
Kundnöjdhet
3,8
Utseende/Design
2,7
Kvalitet
4,3
Användarvänlighet
4
Totalt
3,92

Teknisk specifikation

Varumärke

CTEK

Färg

Svart

Kabel eller uttag

Fast kabel (+medföljande)

Antal fasser

3-fas

Maxladdningseffekt

11 kW

 

Berättigad till avdrag

Ja

IP klass

IP 44

Appanslutning

Ja

Uppkoppling

WiFi

Lastbalanserare

Nej

Produktgaranti

2 år

Grön Teknik bidraget för dig som privatperson

I januari 2021 lanserades Grön Teknik bidrag för dig som köper solceller eller laddbox. Bidraget är ett skatteavdrag från staten som innebär att du som köper laddbox och installation från samma leverantör, kan få upp till 50% på priset. Vi på Elbilsvaruhuset.se sköter hela processen för dig och du behöver inte själv ansöka om Grön Teknik avdraget vid beställning av installation och laddbox. Med bidraget vill staten uppmuntra till miljövänligare val och därför har du rätt till upp till 50 000kr i bidrag årligen. Grön Teknik bidraget ser ut att stanna även 2024. Skatteavdraget är applicerbart på samtliga laddboxar du hittar på Elbilsvaruhuset och som finns med i vår Bäst i test 2024 guide. Du kan läsa mer om hur Grön Teknik bidraget fungerar på vår hemsida.

Bästa tillbehören - Vad kan mer behövas?

Extra kabel – En laddkabel möjliggör laddning på annan plats än hemma. Det kan vara bra att ha en extra portabel laddkabel som går att ta med så att man kan ladda runt om i landet.

Kabelhållare – för att undvika att backa på din laddkabel eller att kabeln utsätts för oväntade olyckor är det bra att kunna hänga upp sin laddkabel efter laddning. Det är även bra att kunna vira en del av kabel under pågående laddning utifall att kabeln är lång. En kabelhållare skapar ett mer organiserad helhetsintryck.

Lastbalanserare – Lastbalanserare hjälper att fördela effekten på elförbrukningen hemma så att det inte blir en överbelastning på ditt elnät.

RFID kort – RFID kort möjliggör för utvalda personer att ladda på en specifik laddbox. Den känner även igen bilen trådlöst inom ett visst avstånd. RFID-kort går endast att få hos vissa laddboxar. Exemplvis Wallbox och GARO GLB, bland andra.

Uppkoppplings alternativ – Med molntjänst får du full kontroll över din laddning. Det ger uppsikt över historik, möjliggör schemaläggning och gör det enklare att planera och optimera laddningen efter dina behov även långt ifrån laddboxen.

Laddstople – En laddstolpe kan vara en smidig lösning om du inte har en bra plats på uppfarten för att installera en laddbox på väggen.

Enegic lastbalanserare

Lastbalanserare

För att du ska känna dig trygg med att inte överskrida den tillgängliga elförbrukningen i huset hjälper en lastbalanserare att fördela effekten i realtid. Lastbalanseraren installeras vid din elcentral eller elmätare. Lastbalanseraren fördelar effekten jämt, så att när du laddar din elbil och sedan använder hushållets vitvaror, så sänker lastbalanseraren effekten så att det inte blir en överbelastning. Det är inget krav att ha en lastbalanserare men för säkerheten och för att undvika att proppen går rekommenderas det. Läs mer om vilken lastbalanserare som passar dig.

Nya elmätare

I varje bostad finns det en elmätare som mäter och skickar en signal till systemet om elanvändningen och förbrukningen. Elmätaren ger dig information om hur mycket el du använder. Det finns nu nyare elmätare eller portar som installeras och gör det ännu enklare att göra klimatsmarta val och ha koll på hur mycket el man använder. De nya elmätarna ger en mer kontroll och information om elanvändningen och möjliggör också att det blir smidigare att för framtiden producera sin egen el. Det finns många smarta lösningar med det nya elnätet för både samhället och dig som privatperson.

Wallbox Pulsar Plus Svart laddar elbil

Vilken laddbox passar din bil?

Din elbil kan ta emot en maximal laddningseffekt och det är därför bra att ha koll på vilken typ av kontakt din bil har. Är du osäker på vilken typ av kontakt du har kan du öppna laddluckan på bilen och kolla på hur kontakten ser ut. Kontakten för Typ 2 är platt på ovansidan medan Typ 1 är rundad. Det finns Typ 1 och Typ 2 kontakt, men de flesta elbilar idag har Typ-2 kontakt.

När du har valt din laddbox och en laddkabel kan du också välja hur snabbt du vill att din elbil ska laddas. Laddströmmen avgör hur fort du kan ladda din bil. De alternativen som finns är 1-fas (16A & 32A) som fungerar med en laddningseffekt upp till 11 kW. För högre maxladdningseffekt, exempelvis 22 kW, behövs 3-fas (16A & 32A).

Läs mer om vilken laddbox som passar de olika elbilsmärkena bäst.

Wallbox Pulsar Plus Svart laddar elbil
Laddbox Fas Kontakt Maxladdningseffekt
Zaptec Go Zaptec Go 1-fas & 3-fas5 Typ 2 22 kW
DEFA Power DEFA Power 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Charge Amps Aura Charge Amps Aura 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Charge Amps Halo Charge Amps Halo 1-fas & 3-fas Typ 2 11 kW
Wallbox Pulsar Plus Wallbox Pulsar Max 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Wallbox Copper SB go-e Gemini Flex 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Wallbox Copper SB Tesla Wall Connector 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Wallbox Copper SB GARO Entity Compact 1-fas & 3-fas Typ 2 14 kW
Wallbox Copper SB Wallbox Copper SB 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
Lektri.co CTEK Njord Go 1-fas & 3-fas Typ 2 11 kW
Lektri.co Charge Amps Dawn 1-fas & 3-fas Typ 2 22 kW
CTEK Chargestorm Connected CTEK Chargestorm Connected 1-fas & 3-fas Typ 2 11 / 22 kW
Garo GLB Garo GLB 1-fas & 3-fas Typ 2 7,4 / 22 kW
Zaptec GO laddbox bäst i test

Vinnare - Laddbox bäst i test 2024

Vår undersökning av de bästa laddboxarna placerar Zaptec Go som det ultimata valet för elbilsladdning. Med sin smarta och kompakta design erbjuder Zaptec Go bekväm och pålitlig laddning för ditt fordon. Även rankar Charge Amps Aura, DEFA Power och Wallbox Pulsar Max högt bland våra rekommendationer för bästa laddboxar.

Charge Amps Aura laddbox 22 kW

Vinnare – Laddbox Bäst i test 2024 för två elbilar

Den klara vinnaren av laddbox bäst i test 2024 för två bilar är ingen mindre än Charge Amps Aura. Laddboxen är smidig att använda och erbjuder dig som privatperson allt du kan behöva när du ska ladda din elbil. Med 50% avdrag genom Grön Teknik bidraget blir laddboxen dessutom mycket prisvärd för dig med två laddbara fordon. Laddströmmen reglerar du själv med den smidiga molntjänsten. Istället för att köpa två laddboxar som tar plats på uppfarten, så dår du en snyggt svenskdesignad laddbox som kan pryda din vägg eller laddstolpe och ändå ladda upp dina båda laddbara fordon på ett tryggt och effektivt sätt.

Beställ laddbox smidigt och enkelt

Beställ din laddbox hos oss på Elbilsvaruhuset så hjälper vi dig genom hela processen. När du köper elbilsladdare hos oss och lägger till installation i samband med köpet drar vi automatiskt av Grön Teknik bidraget så att du inte behöver fundera mer över det. När du valt vilken laddbox som passar dig och dina behov bäst så är det bara att beställa! Gör tillval och lägg till de tillbehör du önskar och lägg din beställning. När vi på Elbilsvaruhuset har mottagit beställningen skickar vi ut ett frågeformulär som du som kund besvarar så att våra certifierade elektriker kan utföra arbetet så snabbt, smidigt och säkert som möjligt. Med vårt ”Laddbox bäst i test” hoppas vi att det blir ännu enklare att hitta rätt laddbox. Har du några som helst frågor så kontakta oss gärna så hjälper vi dig med dina funderingar!