fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger

ABB laddboxar

ABB är ett världsledande företag när det kommer till innovativ teknik och automationslösningar. Och självklart finns ABB även på marknaden för elbilsladdning.

Laddboxen ABB Terra AC är högkvalitativ med både smarta och säkra funktioner, samtidigt som den levererar hög laddningseffekt.

ABB Terra AC - en robust och smart laddbox för elbilar

ABB Terra AC är en kompakt och smart laddbox för elbilar, utrustad med många funktioner och inbyggda skydd för effektiv, säker och enkel laddning. Med en högsta effekt på 22 kW kan laddboxen leverera snabb laddning för alla laddbara bilar och den kommer med robusta lastbalanseringsfunktioner och tillhörande app för smidig installation och enkel användning. ABB Terra AC passar perfekt att användas vid hemmet, till exempel vid villor och bostadsrättföreningar, men även vid arbetsplatser, hotell, shoppingcenter och i parkeringshus. Helt enkelt en laddbox för alla tillfällen.

Grön bock

Laddbox som passar alla elbilsmodeller

Grön bock

Kraftfull laddning i industriell design

Grön bock

Laddar tio gånger snabbare än vägguttaget

Grön bock

Laddbox som passar alla elbilsmodeller

Grön bock

Kraftfulla och liten laddbox med hög effektivitet

Grön bock

Tio gånger snabbare laddning än med vanligt vägguttag

ABB laddboxen - Snabb & effektiv laddning

ABB Terra AC är en kraftfull laddbox som laddar elbilen 10 gånger snabbare jämfört med att ladda ur ett vanligt vägguttag. Den högsta effekten på 22 kW gör laddboxen framtidssäkrad eftersom den höga effekten kommer hålla högsta standard även för nästa generations elbilar. Laddboxen fungerar med alla laddbara bilar som har ett Typ 2 uttag i bilen och ABB laddboxen har även inbyggda skydd för säker och effektiv laddning.

Det är enkelt att beställa ABB Terra AC laddbox via elbilsvaruhuset.se, där du även kan välja att få installation av laddbox.

På elbilsvaruhuset.se kan du hitta två riktigt fina och bra elbilsladdare från varumärket. Charge Amps Aura på 22 kW passar utmärkt för dig som vill kunna ladda flera bilar samtidigt med en riktigt hög effektivitet då den har två uttag. Är du endast i behov av ett laddningsuttag är Charge Amps Halo laddbox bättre. Den här laddboxen är otroligt smidig i storlek och kommer med både 3,7 kW och 11 kW beroende på ditt behov.

kvinna i röd jacka laddar elbil med ABB terra ac

Smart, smidig & lättanvänd

Med ABB Terra AC laddbox får alla användare en smidig och behaglig laddningsupplevelse, oavsett om det gäller hemmet eller offentliga platser. Laddboxen är enkel att installera och använda och finns i två olika effekter 11kW och 22 kW. Den passar alla laddbara bilar och levereras antingen med ett Typ 2 uttag eller med fast laddkabel. Dessutom erbjuder ABB Terra AC smarta betalningslösningar, ta exempelvis fram underlag för interndebitering eller erbjud RFID-kort med laddkrediter. Alla lösningar hanteras via deras app som kan laddas ned från App Store och Google Play.

ABB Terra AC Mobil

Vi installerar din ABB laddbox

Efter du bestämt dig för att installera laddbox gör du bäst i att kontakta elbilsvaruhuset.se. Vi hjälper dig att se över dina möjligheter och beställa laddbox. När du beställer laddbox via oss hjälper vi dig hela vägen tills laddboxen är installerad där du vill ha den. Efter installationen ser vi till att elektrikern genomför en slutbesiktning och kvalitetskontroll.

När du beställer via elbilsvaruhuset.se ser processen ut så här. Efter att du har lagt din beställning kommer du att få bekräftelse via både SMS och e-post. Bekräftelsen innehåller ett formulär som du behöver fylla i för att kunna fortsätta processen. När du har fyllt i formuläret kommer du att bli kontaktad av en elektriker som kommer att gå igenom hur installationen kommer att gå till. Slutligen kommer ni överens om datum och tid för installationen. Besök fliken “Installation” på elbilsvaruhuset.se för att få mer information om vad som ingår i en standardinstallation.

ABB Terra AC Mobil
ABB Terra AC Produktbild Elbilsvaruhuset.se

ABB Terra AC - Din optimala laddlösning för hemmet

Oavsett om du bor i villa, radhus eller flerbostadshus är det enkelt att installera och använda en laddbox för privat bruk. För bostadsrätts- och hyresrättsföreningar finns det också möjligheter att installera laddboxar. Valet av installationstyp, oavsett om den ska monteras direkt på väggen eller på en stolpe, beror på din boendeform. Med ABB Terra AC laddbox får du enkel och hållbar laddning som du själv styr över. Publika laddstationer längs vägen är också populära för elbilsladdning, men med ABB Terra AC får du billigare och bekväm laddning på dina egna villkor.

Kontakta oss redan idag för att lära dig mer om elbilsladdning.

ABB - Ledande inom innovativ teknik och automation

ABB är ett globalt företag som erbjuder innovativa teknik- och automationslösningar inom en mängd olika industrier. Med en imponerande historia av över 130 år har ABB blivit ett ledande namn inom teknisk utveckling och digital transformation. Företaget är dedikerat till att leverera högpresterande och energieffektiva produkter och tjänster som gör det möjligt för kunderna att optimera sin produktion och minimera miljöpåverkan. Med över 100 000 anställda och verksamhet i över 100 länder, är ABB väl positionerat att driva innovation och hållbarhet i framtiden.

ABB Terra AC

ABB Terra ac laddbox elbilsvaruhuset.se
Varumärke ABB
Kabel eller uttag Uttag, Fast kabel
Antal uttag 1
Antal faser 1-fas & 3-fas
Maxladdningseffekt 11kW, 22kW
Inbyggd energimätning Ja
IP klass IP54
Appanslutning Ja
Uppkoppling WiFi
OCPP Ja
Lastbalanserare Ja, Tillval
Produktgaranti 2 år
Köp Beställ ABB Terra AC laddbox

Vanliga frågor

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att hitta den information du söker. Vi vill också att du ska känna dig trygg med den informationen du får, så hittar du inte vada du söker är du alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning.

ABB Terra AC är en högpresterande laddbox som erbjuder smarta och säkra funktioner, kombinerad med hög laddningseffekt och industriell design. 

Till din ABB Terra AC kan du välja att installera en ABB lastbalanserare. Här kan du läsa mer om lastbalanserare och hur det fungerar.

ABB Terra AC är en pålitlig laddbox som levererar hög laddningseffekt, upp till 22kW. Den är enkel att använda och har inbyggd säkerhet mot överström, överspänning, underspänning, jordfel, inkl. DC-läckströmsövervakning (6mA) och strömtoppar. Därför kan ABB Terra AC vara ett bra val för dig som ska köpa laddbox. Här kan du läsa mer om ABB Terra AC laddbox.

Precis som för alla andra smarta laddboxar installeras den direkt via din elcentral och måste därför installeras av en certifierad elektriker. När du beställer laddbox via Elbilsvaruhuset.se erbjuder vi alltid installation.

Det enkla svaret är att det beror på var i Sverige du bor. Boxen levereras normalt inom några få arbetsdagar. Vår estimerade installationstid är 2-5 veckor. För dig som bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö har du möjlighet att välja till Express installation och få laddboxen installerad inom 5 arbetsdagar.

Häng med i det senaste

Håll dig uppdaterad på allt vad elbil heter. ”Vilka är egentligen årets bästa elbilar?” ”Vad spelar det för roll vilken laddkabel jag väljer?” eller ”Hur drar jag ned på kostnaderna när jag laddar min elbil?” dessa och många andra frågor hittar du svaren på i våra artiklar. Här nedan hittar du våra senaste artiklar.

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :