fbpx

Bilmärken

Det finns olika boxar som passar olika bilmodeller. Därför har vi här nedan sammansatt de boxar som passar specifik bilmodell. Klicka på respektive biltillverkare för att läsa mer om vilka produkter som passar din bil.

Tesla logotyp

Tesla laddboxar

Tesla är en riktig fena på att skapa högkvalitativa och eleganta elbilar som passar för alla behov. Genom att erbjuda anpassade bilar kan du själv skräddarsy ditt elfordon så att det passar dig och din vardag på bästa sätt. Likaså kan du välja och skräddarsy vilken laddbox du vill ha din till tesla där hemma.

Volvo laddboxar

För att vara säker på att din Volvo laddas på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt bör du välja en laddbox som är lämpar sig för just din model. Alla Volvos elbilar har Typ 2 kablar, vilket är standard i Europa och ger dig en större valmöjlighet mellan olika laddboxar på marknaden.

Audi logotyp

Audi laddboxar

Idag är Audi en storsäljare som erbjuder moderna laddningsbara bilar med lång räckvidd och hållbara batterier anpassade efter nordiskt klimat. Hos oss på elbilsvaruhuset.se hittar du laddboxar som passar din Audi elbil eller laddhybrid.

BMW laddboxar

Letar du efter en laddbox till din BMW? Då kan vi hjälpa dig! I vårt sortiment hittar du ett flertal laddboxar som passar till din bil. Med hjälp av en laddbox passande för BMW från elbilsvaruhuset.se blir det enklare för dig att ladda bilen när du behöver det.

Kia laddboxar

Vi på elbilsvaruhuset.se erbjuder vi högkvalitativa och prisvärda Kia laddboxar från ledande leverantörer. Alla laddboxar kan kompletteras med lastbalanserare och kan installeras på både vägg och laddstolpe.

Škoda laddboxar

Att ladda hemma är det bästa, enklaste och tryggaste valet för dig som vill ha en så smidig vardag som möjligt. Hos elbilsvaruhuset.se kan du köpa Škoda laddbox tillsammans med installationen till ett bra pris.

Toyota laddboxar

Hos elbilsvaruhuset.se kan du hitta snygga och mycket praktiska laddboxar som passar din Toyota. Med en Toyota laddbox hemma blir det enklare för dig att ha din bil redo när du behöver den.

Nissan laddboxar

Att ha en Nissan laddbox kommer med många fördelar och gör vardagen mycket enklare. I vårt breda sortiment av laddboxar kan du hitta flera som passar till din Nissan.

Hyundai logotyp

Hyundai laddboxar

Det enklaste och snabbaste sättet för dig att ladda din Hyundai är genom att installera en egen laddbox i ditt hem. På elbilsvaruhuset.se hittar ett varierat utbud av laddboxar från olika varumärken så som Charge Amps, GARO och Lektri.co passar till bilmärket.

Alla Hyundai bilar som är laddningsbara har ett Typ 2 uttag, vilket är standard i EU.

MG logotyp

MG laddboxar

MGs bilar är designade för att lämpa sig extra bra för européer och det europeiska klimatet.

Med en elbil eller laddhybrid från MG får du en smart, funktionell och mycket hållbar bilar som du kommer ha stor glädje av länge.

Porsche laddboxar

Finns det någon biltillverkare som verkligen har lyckats producera många högkvalitativa och högpresterande elbilar är det Porsche.

En laddningsbar Porsche är ett bra val för dig som söker en riktigt snabb bil med ett sportigt utseende och som samtidigt vill ha en bil med en lång räckvidd.

Polestar logotyp

Polestar laddboxar

När du ska välja en Polestar laddbox har du två alternativ, köpa direkt från Polestar eller välja en högkvalitativ och säker laddbox från elbilsvaruhuset.se.

Alla laddningsbara bilar från varumärket är utrustade med det klassiska typ 2 uttaget.

Mercedes logotyp

Mercedes laddboxar

Oavsett vad det är för typ av livsstil du har kan du hitta en Mercedes-Benz som passar dig.

I deras stora utbud av laddhybrider och renodlade elbilar hittar du bland annat familjevänliga personbilar, men du hittar även sportigare suvar.

Volkswagen logotyp

Volkswagen laddboxar

Oavsett om du väljer en renodlad elbil från Volkswagen eller om du föredrar en laddhybrid kan vi på elbilsvaruhuset.se hjälpa dig med både installation såväl som valet av din Volkswagen laddbox.

Mini logotyp

Mini laddboxar

Ska du köpa en MINI Cooper gör du rätt i att komplettera bilen med en MINI Cooper laddbox från elbilsvaruhuset.se. Vi erbjuder smarta, säkra och högkvalitativa laddboxar som kan monteras på laddstolpe såväl som på din husvägg eller i ditt garage.

Volkswagen logotyp

Volkswagen laddboxar

Oavsett om du väljer en renodlad elbil från Volkswagen eller om du föredrar en laddhybrid kan vi på elbilsvaruhuset.se hjälpa dig med både installation såväl som valet av din Volkswagen laddbox.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.