fbpx

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
kr 0

Shopping Cart

0
No products in the cart.

HemNyheter & artiklar /

Framtidens hem med Mälarvillan och Elbilsvaruhuset

Framtidens hem med Mälarvillan och Elbilsvaruhuset

Elbilsvaruhuset.se i samarbete med Mälarvillan

Mälarvillan är en hustillverkare med över 28 års erfarenhet av att bygga skräddarsydda trähus enligt kundens önskemål. De hjälper sina kunder omvandla sina idéer och drömmar till personliga och välfungerande hem med hög kvalitet och låg energiförbrukning. Därför är vi på elbilsvaruhuset så glada att kunna presentera Mälarvillan som samarbetspartner.

Mälarvillan A till Ö – unika nyckelfärdiga hantverk

Mälarvillan grundades 1994 som en del av Sura Bygg & Trä i Surahammar. Idag har de kontor i Västerås, Eskilstuna, Örebro, Arlanda, Stockholm och Göteborg. De har all kompetens från säljare, konstruktörer, projektledare till tillverkning.

I produktionsanläggningen i Karlskoga där de bygger väggblocken i en skyddad miljö från väder och vind. För dig som kund har du en unik möjlighet att besöka produktionen och se ditt unika hem ta form.

Tillsammans med kunden skapar de ett skräddarsytt hus efter deras önskemål och behov, eller utgå från en av många färdiga husmodeller. De tar ansvar för hela processen och säljer deras nyckelfärdiga hus på kontrakt.

Cirka 20 hantverkare och konstruktörer arbetar i produktionen sätter ihop husen för hand. De bygger energisnåla hus med låg energiförbrukning som ger ett jämnare inomhusklimat tack vare väggarnas uppbyggnad och tjockleken på isoleringen. Detta är en investering som ger lägre driftkostnader och minskar miljöpåverkan via fossila energikällor.

Björn Landström Mälarvillan

“Hos Mälarvillan väljer du om du vill vara din egen arkitekt, eller utgå från färdiga husmodeller. Vår specialitet är att omvandla ideér till personliga och välfungerande hem, där du som kund får ett hus med hög kvalitet och som samtidigt har en låg energiförbrukning. Därför är vi stolta över att samarbeta med Elbilsvaruhuset och därmed kunna erbjuda våra kunder Sveriges största sortiment av laddboxar och tillbehör till ett konkurrenskraftigt pris.”

Björn, Säljare på Mälarvillan

Smarta hem för smart fordonsteknik

Personbilsflottan blir grönare för var dag som går. Fler elbilar innebär större efterfrågan på laddning. Det smartaste och billigaste sättet att ladda elbilen är direkt på uppfarten, hemma. Tack vare Mälarvillans miljömedvetenhet i bland annat produktion och materialval hela vägen ner i benmärgen är det ett solklart samarbete för oss på elbilsvaruhuset, för att främja en grönare morgondag.

Cecilia Tran Elbilsvaruhuset.se

“Vi har valt att ingå ett samarbete med Mälarvillan då de likt oss hjälper sina kunder genom hela köpprocessen från början till slut på ett flexibelt, smidigt och kvalitetssäkert sätt. Helt enkelt en enkel helhetslösning som underlättar för samtliga kunder oavsett vart i processen de befinner sig.”

Cecilia Tran, Operations Manager på Elbilsvaruhuset.se
Hus från mälarvillan och laddbox från elbilsvaruhuset.se

Laddinfrastruktur för ett högre värde på din bostad

Inte bara ger laddboxar snabbare och säkrare laddning än vägguttaget och billigare laddning jämfört med de publika stationerna. En smart laddbox som en del av husets gröna infrastruktur kan höja hela bostadens värde. Installerar du även solceller på hustaket finns möjligheten att använda solenergin för att ladda din elbil, och på så sätt bli självförsörjande på drivmedel.  

Energisnåla hus – rätt i tiden

Varför borde du välja Mälarvillan när det är dags att göra verklighet av husdrömmen? De har en väl genomtänkt byggprocess, korta transporter och unika stommar som gör det enkelt för dem att bygga hus enligt kundens önskemål. Med lyhördhet, kvalitet och flexibilitet gör Mälarvillan samskapandet av husen inspirerande från start till mål, oavsett om kunden är privatperson eller ett större företag. Är du redan kund hos Mälarvillan och vill installera en laddbox hemma hos dig? Kontakta oss så guidar vi dig genom hela processen, så du får den optimala laddstationen för dina behov. Eftersom elbilsvaruhuset är rikstäckande spelar det ingen roll var i landet du har din villa.

hugo 500a
Hugo Flygare Content Manager
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Börjessons Bil Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Laddar hemma med zaptec go
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
  • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
  • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Börjessons Bil Wallboxpaket

Wallbox paket vit
Wallbox Pulsar Plus
Wallbox Pulsar Plus är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
  • 7M fast kabel: +555 SEK
  • Endast färgen vit finns i lager

Börjessons Bil Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

  • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
  • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
  • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
  • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

SÅ GÅR DET TILL
Installerad elbilsladdare hemma hos dig
Laddbox ikon

Välj din laddbox

Du beställer en elbilsladdare med installation på vår hemsida.

Bekräftelse & formulär

Du får en orderbekräftelse på din mail med installationsformulär.

Samtal ikon

Samtal med elektriker

Du blir kontaktad av en installatör och bestämmer tid för installation.

Installation ikon

Installation

En elektriker kommer hem till dig för installation på uttalad tid.

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Laddbox snabbköp