fbpx
SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          SUPERKAMPANJ - 🔋⚡️ Allt-i-ett fr. 6 990 kr 🛍️ *Gäller de första 500 kunderna. Passa på innan lagret är slut.          

StjärnbetygRing 08-502 350 61 för personlig rådgivning

Våra kunder säger
20 nya elbilar 2023 att hålla utkik efter

20 nya elbilar 2023 att hålla utkik efter

ny elbil under ett skynke

Det nya året är här och med det kommer en uppsjö av nya elbilar 2023. Från lyxigt utformade sportbilar till familjevänliga SUV:ar, kommer det att finnas något för alla som söker ett mer hållbart och effektivt alternativ till bensin- och dieselbilar. Men vad kan vi förvänta oss av dessa kommande elbilar? Vilka tekniska framsteg kommer de att erbjuda och hur kommer de att påverka vår vardag? Låt oss ta en titt på några av de mest spännande elbilarna som släpps under 2023 och se hur de kommer att förändra vägen framåt.

Lista: 20 nya elbilar 2023

I fjol gjordes hela 95 035 st elbilsköp i Sverige, enligt MobilitySweden. De flesta stora biltillverkarna lanserar nya elbilar 2023, bland andra Opel med Astra-e, Jeep med sin första helt elektriska bil, Avenger. Audi utvidgar sitt utbud av elbilar med lanseringen av Audi Q8 e-tron och A6 e-tron. Polestar kommer med sin tredje modell, Polestar 3, en elektrisk SUV med premiumprestanda och skandinavisk minimalism. Även Volvo, Kia, Hyundai, Tesla, Rolls Royce och många fler breddar utbudet på marknaden med spännande nya elbilar 2023.

Nya elbilar 2023

 1. Volvo EX90
 2. Polestar 3
 3. Audi Q8 e-tron
 4. Volkswagen ID. Aero
 5. BMW iX1
 6. Hyundai IONIQ 6
 7. Kia EV9
 8. Jeep Avenger
 9. Tesla Cybertruck
 10. Rolls Royce Spectre
 11. Opel Astra-e
 12. Mercedes EQE SUV
 13. Lotus Eletre
 14. Fisker Ocean
 15. Peugeot e-308 SW
 16. Audi A6 e-tron
 17. Honda e:Ny1
 18. MG Cyberster
 19. BMW i5
 20. Volkswagen ID. Buzz

Volvo EX90

Volvo EX90 nya elbilar 2023
Foto: Volvo

Volvo EX90, också en av alla nya elbilar 2023, är en 7-sitsig SUV med hög komfort och möjlighet för dubbelriktad laddning, vilket gör det möjligt att driva ditt hem och lagra ström. Bilen har också ett högkvalitativt ljudsystem från Bowers & Wilkins och avancerade säkerhetsfunktioner. Volvo utlovar en räckvidd på 600 km, prestanda motsvarande 408 hk som får upp dig från 0-100 km/h på ynka 5,9 sekunder. Den har också förbättrad förarassistans som hjälper till att kontrollera trafik- och körfältsmarkeringar och anpassa hastigheten och avståndet till aktuella körförhållanden. Volvo EX90 har ett pris från 1 085 000 kr.

Läs mer om Volvo laddboxar

Polestar 3

Polestar 3 nya elbilar 2023
Foto: Polestar

Polestar 3 är en elektrisk SUV med premiumprestanda och skandinavisk minimalism. Den är utformad med noggrant utformade ytor, diskreta detaljer och avancerad aerodynamik. Interiören är konstruerad för att stimulera sinnena med ett ljudsystem från Bowers & Wilkins och genomtänkta materialval. Standarddrivlinan är optimerad för räckvidd och bilen är utrustad med en Long Range Dual motor och ett kraftfullt batteri på 111 kWh. Polestar 3 är byggd på en grund av mer än 90 års säkerhetsutveckling, tack vare kunskapsbasen från Volvo Cars, och är utrustad med avancerad sensorteknik för att förebygga kollisioner och skydda sårbara trafikanter. Tillverkaren erbjuder Polestar 3 från 970 000 kr, vilket får ses som en dyr modell bland alla nya elbilar 2023.

Läs mer om Polestar laddboxar

Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron nya elbilar 2023
Foto: Audi

Audi utvidgar nu sitt utbud av elbilar med lanseringen av Audi Q8 e-tron. Den nya modellen, Q8 e-tron, har ökad batterikapacitet och bättre laddningsförmåga och kan köras upp till 582 km på en enda laddning. Bilen har flertalet laddningsalternativ, inklusive hemmaladdning och Plug & Charge på resande fot. Den uppdaterade designen, quattro-arkitekturen och den nya DRL-ljussignaturen ger bilen en progressiv teknisk profil. Interiören är premium med noggrant utvalda material och avancerade digitala funktioner. Bilen är tillverkad i Europa i en koldioxidneutral fabrik i Bryssel och batterierna tillverkas med förnybar el. Audi arbetar även med återanvändning av uttjänta batterier från demonterade elbilar för att bidra till en klimatneutral framtid. Audi Q8 e-tron har en prislapp som börjar på 908 800 kr för modellen Proline. Är det här din favorit bland alla nya elbilar 2023?

Läs mer om Audi laddboxar

Volkswagen ID. Aero

Volkswagen ID. Aero nya elbilar 2023
Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Aero, en av alla nya elbilar 2023, ska bli en eldriven ersättare till storsäljaren Passat. En europeisk version ska börja tillverkas i Tyskland, men det är oklart när under året den kommer och hur den skiljer sig från tidigare konceptmodellen. ID. Aero är nästan fem meter lång med ett sluttande tak i coupé-stil, kraftfullt litiumjonbatteri på 77 kWh och räckvidd på upp till 620 km. Konceptbilen visade också en sportig och aerodynamisk design med tryckkänsliga lysdioder i karossen istället för handtag. Volkswagen har inte gått ut med pris för modellen än.

Läs mer om Volkswagen laddboxar

BMW iX1

BMW iX1 nya elbilar 2023
Foto: BMW

BMW iX1 är en mångsidig och kompakt SUV som är perfekt för både stads- och landsvägskörning. Med en räckvidd på upp till 440 km, fyrhjulsdrift, dragkrok som tillval och innovativa BMW Curved Display med både pekfunktion och röststyrning, är det en bil som förenklar vardagslivet och ger utrymme för spontanitet. Snabbladdning gör det möjligt att ladda upp till 80 procent på under 29 minuter. Pris för BMW iX1 från 640 500 kr. Vad tycker du om denna? Din favorit av alla nya elbilar 2023?

Läs mer om BMW laddboxar

Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6 nya elbilar 2023
Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 6 är en ny elbil som kommer att konkurrera med Tesla Model 3, Polestar 2 och BMW i4 bland andra. Bilen har en aerodynamisk design för att maximera räckvidden och har en unik utformning med en sträckt bakre del och ett utseende som påminner om Porsche 911. Den har en lång kropp på 4,8 m och kommer att erbjudas i fyra färger. Inuti har den en två-skärm layout med Apple CarPlay och Android Auto. Den har också ett stort bagageutrymme och en frontförvaring för laddkablar. Batterikapacitet på 77,4 kWh och en räckvidd på 614 km. Beräknat pris för Hyundai IONIQ 6 är omkring 590 000 kr. Hur högt rankar du Hyundai IONIQ 6 bland alla nya elbilar 2023?

Läs mer om Hyundai laddboxar

Kia EV9

Kia EV9 nya elbilar 2023
Foto: Kia

Kia har visat upp en konceptbil kallad EV9, som ger en inblick i hur en kommande produktionsmodell i den större SUV-klassen kan komma att se ut när serietillverkningen startar under 2023. Den bygger vidare på den framgång som Kias tidigare elbil, EV6, har uppnått och är en nytolkning av begreppet SUV i elektrifieringens era. Bilen har en banbrytande exteriör design, ett modern teknikbaserat interiör. Den kommer bygga på Kias avancerade elbilsplattform E-GMP, som lovar snabb laddning och lång verklig räckvidd. Hur kommer EV9 stå sig mot succémodellen Kia EV6, en av 2022 års bästa elbilar. Eller helt enkelt mot alla andra nya elbilar 2023?

Läs mer om Kia laddboxar

Jeep Avenger

Jeep Avenger nya elbilar 2023
Foto: Jeep

Jeep lanserar sin första helt elektriska bil, Avenger, med säljstart planerad för första kvartalet 2023. Bilen kommer att ha en unik kombination av stil och förmåga, med distinkta 18″ aluminiumfälgar, muskulösa former och 360° kaross-skydd. Den djärva estetiken återspeglar Jeeps ikoniska personlighet med sin signaturgrill och kontrasterande svarta tak. Interiören är modern och digital med förbättrad ergonomi och uppkopplad upplevelse. Bilen kommer att ha generös markfrigång och avancerade förarassistanssystem. Den kan laddas snabbt och enkelt med 100 kW DC snabbladdning, vilket ger 30 km räckvidd på bara 3 minuter. Selec-Terrain och Hill Descent Control gör att bilen anpassar sig till alla väderförhållanden.  Jeep har inte gått ut med vilket pris man planerar att ta för modellen Avenger. En av de mest spännande modellerna bland alla nya elbilar 2023?

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck nya elbilar 2023
Foto: Tesla

Tesla Cybertruck är en elbil byggd med ett ytterskal som är tillverkat för optimal tålighet och passagerarskydd. Bilen har ett exoskelett gjort av ultrahårt kallvalsat rostfritt stål och armerat glas för överlägsen styrka och hållbarhet. Den har en nyttolast på upp till 1587 kg och justerbar luftfjädring samt 2 830 liter utvändig låsbar förvaring. Cybertruck är utrustad med förmåga att dra nästan oändligt mycket vikt och en släpförmåga på över 6 350 kg. Den har plats för sex personer med ytterligare förvaring under den andra sätesraden och en avancerad 17″ touchskärm med ett anpassat användargränssnitt. En elbil utan spikad prislapp men med extra allt. Antagligen den mest säregna elbilen, var rankar du den bland alla nya elbilar 2023?

Läs mer om Tesla laddboxar

Rolls Royce Spectre

Rolls Royce Spectre nya elbilar 2023
Foto: Rolls Royce

Rolls-Royce släpper nu sin första helt eldrivna bil, Spectre, som ska ta den legendariska biltillverkaren in i framtiden. Bilen bygger på en självbärande aluminiumkonstruktion med ett stort batteripaket som ska räcka till 520 kilometers körning. Totaleffekten ligger på 585 hk och bilen ska kunna accelerera från 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Invändigt ser bilen ut som du förväntar dig en Rolls-Royce, med fluffiga mattor och läderklädda fåtöljer. Priset för Spectre ligger någonstans mellan suven Cullinan och flaggskeppet Phantom, cirka 3,8 respektive 5,5 miljoner kronor. Inte den vardagliga familjeelbilen med andra ord. Troligtvis den dyraste av alla nya elbilar 2023.

Opel Astra-e

Opel Astra-e nya elbilar 2023
Foto: Opel

Opel Astra, en av alla nya elbilar 2023, blir nu tillgänglig som både plug-in hybrid och renodlad elbil vid lanseringen med 100% elbilar 2023. Bilen har senaste Den nya Opel Astra-e kommer med komplett digital interiör och Intell-Drive 2.0 med head-up-display, e-horizon teknik och 360-graders kameror. Opel ambassadör Jürgen Klopp beskriver bilen som tyst och kraftfull, med körningen nästan som i en sportbil. Den nya Opel Astra-e erbjuder 1,250 liter lastutrymme och rymmer upp till fem personer. Opel Astra Plug In Hybrid startar med ett pris på 434 900 kr, den renodlade elbilen har inte fått ett satt pris ännu.

Mercedes EQE SUV

Mercedes EQE SUV nya elbilar 2023
Foto: Mercedes

Den nya elbilen Mercedes EQE SUV erbjuder två olika designversioner, Electric Art Line och AMG Line, med en elegant innovativ estetik i sann Mercedes-EQ-stil. Den har också utrustning som MBUX hyperscreen och digitala färgvärldar i kupén, samt valbar utrustning som säten, klädsel och annat. Bilen har också unika prestanda och effektvärden med full elektrisk drivning. Mercedes förespråkar, som många andra, användningen av el från förnybar energi. Pris från 1 050 000 kr, av alla nya elbilar 2023 är denna en av de dyraste.

Läs mer om Mercedes laddboxar

Lotus Eletre

Lotus Eletre nya elbilar 2023
Foto: Lotus

Eletre är en ny och innovativ elbil som utvecklar det klassiska Lotus-designspråket för en ny generation förare. Med ventiler och kanaler som skickar luft genom och över bilens kaross, får man både ökad räckvidd, hastighet och förbättrad väghållning. Bilen erbjuder en räckvidd på upp till 600 km, med en topphastighet på 260 km/h och 0-100 km/h på bara 2,95 sekunder. Handsfree-öppningen gör det enklare att lasta bilens rymliga baklucka, med 1 532 liter förvaring när baksätena är nerfällda. Dessutom har bilen en infällbar dragkrok som kan fällas ut elektroniskt för med en lastkapacitet på upp till 2 250 kg. Priset för Lotus Eltre är från 1 130 990 kr, en av de dyrare nya elbilarna 2023.

Fisker Ocean

Fiskar Ocean nya elbilar 2023
Foto: Fisker

Fisker Ocean är en sportig och hållbar SUV med avancerade funktioner som Smart Traction och Park My Car. Smart Traction fördelar rätt vridmoment till rätt hjul för optimal dragkraft och hantering av svängar, samtidigt som det förbättrar stabiliteten och dragkraften på våta och isiga underlag. Park My Car är en automatisk parkeringsassistent som hittar lediga platser och parkerar bilen själv, med möjlighet att upptäcka hinder och bromsa automatiskt. Bilen har också ett premiumljudsystem, med 360-gradersljud och 16 högtalare. Fisker Ocean är också utformad för att vara den mest hållbara SUV:n på marknaden med återvunna och etiskt tillverkade material som Alcantara, Ultrasuede, FeelTek, EcoFabric och återvunna mattor, totalt kommer bilen innehålla mer än 50 kg återvunna polymerer och biobaserade material. Modellen Fisker Ocean Sport startar på 450 000 kr.

Peugeot e-308 SW

Peugeot e-308 SW nya elbilar 2023
Foto: Peugeot

Peugeot presenterar snart en ny elversion av sin populära bilmodell 308, e-308. Den kommer att komplettera Peugeots växande utbud av elbilar. Enligt Peugeot så kommer e-308s nya batteri ha en ny kemisk sammansättning och medför en räckvidd på över 400 km. Elmotorn ger också mer effekt än e-208 och e-2008 med 156 hk och 260 Nm vridmoment. Interiört kommer e-308 att kännas likt dess förbränningsmotorsvariant med Peugeots i-Cockpit med en central 10-tums pekskärm och kompakt ratt. Tar den franska elbilen en plats på din lista med mest spännande nya elbilar 2023?

Audi A6 e-tron

Audi A6 Avant e-tron nya elbilar 2023
Foto: Audi

Audi A6 e-tron Avant kan bli en av de snyggaste elbilarna när den kommer i produktion 2023. Den tidigare presenterade konceptbilen gjorde stor succé med sin snygga design vid premiären på E-carexpo i Sverige. Den kommande produktionsmodellen kommer ha samma tvådelade strålkastare som konceptbilen och en lägre grill för att dra ner på luftmotståndet. Storleksmässigt kommer den vara lika stor som konceptbilen, 4,96 cm lång och 1,96 bred. Den kommer även behålla sina kromlister. Audi A6 e-tron kommer få 476 hk och 800 Nm i den fyrhjulsdrivna Quattro-versionen. Räkna med en räckvidd på omkring 70 mil. Audi har inte gått ut med ett fast pris för den nya modellen.

Läs mer om Audi laddboxar

Honda e:Ny1

Honda e:Ny1 nya elbilar 2023
Foto: Honda

Honda e:Ny1, en ny SUV till elbilsflottan som fortfarande är i prototypform men som ska lanseras under 2023. Den har ett mer konventionellt utseende med ett vassare linjespel jämfört med Honda e. Troligtvis kommer den byggas på en modifierad platta baserad på den tidigare Honda e. Den kommer vara ett utmärkt alternativ för familjer som letar efter sin första elbil enligt Honda. Det finns ännu inte mycket information om hur bilen kommer se ut invändigt, eller vad den beräknas kosta för den delen.

MG Cyberster

MG Cyberster nya elbilar 2023
Foto: MG

MG Cyberster är en helt eldriven sportbil från MG som bygger på en konceptversion skapad av SAIC Design. Bilen kommer ha ett mindre aggressivt utseende jämfört med konceptversionen, men kommer fortfarande ha detaljer som “Magic Eye” strålkastare och Laser Belt linje av LED ljus längs sidan. Interiören skiljer sig mot tidigare modeller och kommer att ha en yoke-style ratt som är liknande Tesla’s Model S och Model X. Fulla specifikationer för bilen är ännu inte tillgängliga men den förväntas ha en imponerande prestanda och räckvidd. Inget pris finns tillgängligt än.

Läs mer om MG laddboxar

BMW i5

BMW i5 nya elbilar 2023
Foto: BMW

BMW i5, nästa modell i 5-serien, började testas på europeiska vägar under 2021. Bilen kommer att säljas som BMW i5 och är en större variant av BMW i4. 5-serien har varit en högvolymsmodell för BMW under decennier och den kommande elbilen, BMW i5, förväntas också bli en volymdrivande modell när marknaderna öppnar ögonen för. Enligt första bilderna kommer bilen att ha en klassisk silhuett, men med flush-monterade dörrhandtag för en renare design och aerodynamisk fördel. Bilen kommer troligtvis att ha LED-strålkastare, Curved Display, 5G-anslutning, panoramatak och flera andra funktioner från i4 och iX. Den kommer också kunna utföra automatisk körning och parkering och kan ha möjlighet till level 3 självkörning. Än så länge ingen satt prislapp för BMW i5.

Läs mer om BMW laddboxar

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz nya elbilar 2023
Foto: Volkswagen

Volkswagens elektriska minibuss ID. Buzz, en rymlig och säker familjebil med generösa utrymmen för både passagerare och bagage. Den har en räckvidd på över 400 km och kan laddas snabbt, samt har en smart och lättskött interiör med många uppkopplingsmöjligheter. ID.Buzz är en visionär på marknaden som kombinerar kompakta dimensioner med rymlighet och innovativ teknik, gjord delvis av återvunnet material. Den har även många digitala funktioner som en smart ljuslist och erbjuder högklassig komfort. ID.Buzz är en hyllning till den första folkabussen och samtidigt helt unik och kommer att förändra sättet vi förflyttar oss på. Den är klimatmedveten och kan köras lokalt helt koldioxidfritt. ID. Buzz finns tillgänglig från 625 000 kr. 

Läs mer om Volkswagen laddboxar

Nya elbilar 2023 – behöver också laddas

Det börjar synas var fokus ligger för biltillverkarna, eldrift är framtiden. För varje ny modell som lanseras blir tekniken snäppet vassare, men gemensamt för alla elbilar är att de behöver laddas. Det finns två huvudsakliga alternativ, publik snabbladdare eller hemmaladdare. Med snabbladdning får du kraftfullast laddning möjlig, men det är ofta osmidigt och onödigt kostsamt. Hemmaladdning är det enklaste, smartaste och mest kostnadsmedvetna sättet att ladda. Huvuddelen av bilens livstid kommer spenderas stillastående på din parkering, den perfekta laddplatsen. Är du redo att ta klivet över till eldrift? Vi hjälper dig hitta den perfekta laddboxen komplett med installation för just dina behov, du når oss via telefon, chatt och mail. Har du koll på några andra nya elbilar 2023 som vi missat? Hör gärna av dig med dina tankar. 

hugo 500a
Hugo Flygare Content Manager
Kom igång och ladda din bil idag!
Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!
Senaste artiklar
Marknadens mest prisvärda elbilsladdare

Sveriges mest prisvärda elbilsladdare installerad och klar när det passar dig!

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Nav bar

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Form Test

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Få offert – Publik Laddare

Prata med en expert

Gratis rådgiving / Om Oss
greenely-kampanj

Tillsammans med Greenely kan vi på elbilsvaruhuset erbjuda marknadens bästa pris på installerad Zaptec Go. För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

Greenelys timprisavtal baseras på de faktiska priserna på elmarknaden, vilket innebär att du får du en laddningsplan som visar hur mycket du sparar, när ditt fordon kommer att laddas och när den kommer att vara pausad. Det vill säga vi optimera din energianvändning för att spara pengar

Genom att ansluta din elbil med Greenelys smarta elbilsladdning kan du spara upp till 50 % på dina laddningskostnader.

Ta del av dagens och morgondagens spotpriser och se din estimerade faktura direkt i appen.

Vi säger upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely

Villkor för kampanjen:

För att ta del av erbjudandet krävs det att man är eller blir en aktiv kund hos Greenely och kopplar upp laddboxen i Greenely-appen inom 30 dagar från installation.

I vår checkout fyller du i om du är ny eller befintlig Greenely-kund.

 • Vill du registrera dig som ny Greenely-kund kan du enkelt registrera dig till Greenely i kassan när du beställer laddbox.
 • För befintliga Greenely-kunder anger man sitt kundnummer i kassan.

Efter installation är genomförd kopplar du upp laddboxen mot Greenelys app och kan börja ladda smart. I samband med installation kommer du få instruktioner om hur du kopplar upp laddboxen. I samband med att du väljer att byta till Greenely säger Greenely upp ditt gamla elavtal och fixar ett smidigt byte till Greenely.

Kampanjpriset innebär en rabatt på 3 000 kr innan avdrag, (1 500 kr efter avdrag). Om din laddbox inte har blivit uppkopplad mot Greenelys app 30 dagar efter installationen anses rabatten ogiltig och du blir fakturerad mellanskillnaden till vårt ordinarie pris för Zaptec Go med installation. Detta skulle innebära att den totala kostnaden blir 3 000 kr mer. För att anses vara kvalificerad för rabatten krävs att den installerade laddboxen ska ha blivit uppkopplad mot Greenely-appen någon gång inom 30 dagar från installationsdatumet.

Erbjudandet på Zaptec Go gäller endast med installation.

anslutning till nyhetsbrev elbilsvaruhuset

Koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på nyhetsbrevet och ta del av alla nyheter och få personliga erbjudenden.

Zaptecpaket

Mälarvillans Enkla Elbilspaket
Kvinna laddar elbil hemma med Zaptec Go laddbox
Zaptec Go är en av de mest sålda laddboxarna på marknaden och passar alla typer av elbilar och hus. Detta paket passar för dig som vill ha en prisvärd och snygg laddbox som passar till din laddningsbara bil.
Tillägg
 • Förläng till 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 10M kabel: +500 SEK
 • Färgalternativ: svart, vit, mossgrön, mörkblå, brun

Wallboxpaket

Wallbox paket
Wallbox Pulsar Max
Wallbox Pulsar Max är den laddbox som passar bäst för hus med solceller med hjälp av Eco-Smart Solar EV Charging. Vi har då tagit fram ett paket för om du har både laddningsbar bil och solceller.
Tillägg
 • 7M fast kabel: +500 SEK
 • Endast färgen vit finns i lager

Charge Ampspaket

Rebels dubbla paketet
Charge Amps Aura

Om du har fler än en elbil är det självklart att ni vill kunna ladda båda elbilarna samtidigt. I produkten finns en inbyggd dynamisk lastbalanserare som gör att den reglerar effekten två uttagen laddar på beroende på om det är en eller två bilar som laddar. Därför har vi tagit fram ett standardpaket för om ni har två elbilar:

Tillägg

 • Förläng till 1x 7M kabel: +150 SEK
 • Förläng till 1x 10M kabel: +500 SEK
 • Förläng till 2x 7M kabel: +300 SEK
 • Förläng till 2x 10M kabel: +1000 SEK

Regeringen eller Skatteverket har ännu inte informerat om hur framtiden för det gröna skatteavdraget kommer se ut. Vi har således ingen information om det kommer fortsätta under 2023 eller inte. Det finns en risk att avdraget tas bort, vilket skulle innebär att avdraget inte är berättigat och fulla priset behöver betalas.
 
Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 31 januari 2023. För att kunna ta del av bidraget gäller det att din installation är betald innan den 31 december 2022.

För våra kunder ska känna sig trygga garanterar vi att om en order inkommer till oss senast 12:00 den 9 december 2022, kan vi säkerställa att vi hinner installera din laddbox innan sista ansökningsdag.

Det är viktigt att notera att nuvarande bestämmelser visar att privatpersoner bär ansvaret för betalningen och behöver själva se till att betalningen sker innan tidsfristen om det förmånliga skatteavdraget vill utnyttjas.
 
Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag. Görs det inte kan det innebära att ditt köp blir dyrare då skatteavdraget inte längre kommer kunna nyttjas ifall installationen sker efter den 31 januari 2023.

Priset för vår standardinstallation inkluderad i priset. Denna kostnad täcker över 90% av alla våra installationer.

Alla delar av standardinstallation ovan ingår även i uppgraderingen till 22kW.

Du har möjlighet att uppgradera och framtidssäkra din laddbox till 22 kW (32 A trefas). Vid en uppgradering behövs det en grövre kabel som kostar mer än den som ingår i vår standardinstallation.

Det är alltså inte ett måste att ha 35 A huvudsäkring för att öka din effekt över 11kW. 35A är nödvändigt för att få ut 22 kW laddningseffekt men även med en huvudsäkring på 25 A kommer du att märka en skillnad med detta paket.

Du väljer till denna uppgradering i samband med ditt köp av laddbox.

När du väljer att även köpa till installation så får du möjlighet att ta del av ett statligt bidrag för grön teknik. Bidraget motsvarar 50% av det totala beloppet och appliceras automatiskt på din beställning.

Då vi vet att många av våra kunder har tidspress och kan få oväntad leverans av sin elbil tidigare än beräknat har vi nu valt att kunna erbjuda en express leverans och installation för de som önskar få sin box installerad snarast möjligt.

Express leverans innebär att våra installatörer måste lägga om sitt veckoschema och prioritera denna installation före andra. Därav den extra kostnaden för att snabbt få den installerad. Express innefattar i nuläget enbart Stockholm, Göteborg och Malmö regionen och innebär att du har en box installerad inom 5 arbetsdagar från det att ordern är lagt (innan 07:00 samma dag)

En lastbalanserare är en liten säkerhetsenhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att den känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset.

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedan går in i huset och startar tvätt- och diskmaskin, så sänker laddboxen laddeffekten. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till dina övriga energibehov.

Utan en lastbalanserare hade laddboxen fortsatt att ladda på samma effekt vilket hade riskerat ett överbelastat elsystem, oftast är det då ”proppen går”, men i värsta fall kan det leda till brand. Med en lastbalanserare behöver du inte tänka på att sätta i eller dra ut laddsladden när du gör olika hushållsaktiviteter, utan det räcker med att sätta in den direkt när du kommer hem.

Läs mer om lastbalanserare här

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar det alltid av säkerhetsskäl.

Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

De flesta hem i Sverige är säkrade mellan 16 – 25 Ampere. Med lastbalansering behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som din bil laddar så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.

Elförbrukning utan lastbalansering

Graf över total elförbrukning utan lastbalansering

Elförbrukning med lastbalansering

Graf över total elförbrukning med lastbalansering
Easee lastbalanserare Enegic

Lastbalanserare Enegic

Easee lastbalanserare Equalizer

Lastbalanserare Equalizer

Viktigt att känna till kring Kamstrup Elmätare

Har du en elmätare som har märket Kamstrup så fungerar lastbalanserare Equalizer om man lägger till en Kamstrup-Modul. Observera att det måste stå ”omnipower” på din Kamstrup-Elmätare för att det ska fungera. Se bild.

Kamstrup omnipower

Har du en Kamstrup-Elmätare där ”omnipower” INTE står med så kommer du att behöva välja en lastbalanserare Enegic.

Så kollar du om du har RJ12 eller RJ45-port

1. Kontakta din elleverantör

Ring din elleverantör och fråga om du har porten HAN RJ12 eller RJ45. Och om du har, bekräfta att den är/blir aktiverad. Detta brukar ta 2-3 dagar att få utfört.

2. Titta på din elmätare

Du kan själv kolla i ditt fasadskåp om du har någon av dessa två portar. Ofta finns de bakom en liten gummiflärp som skyddar dem. Porten ser ut som en vanlig nätverkskabel (sådan som du har till din router till ditt WI-FI hemma). Ofta sitter den dock bakom ett litet gummilock.

HAN port RJ12 RJ45

Exempel på elmätare och dess HAN-port placering :

En lastbalanserare är en liten enhet som installeras vid din elcentral alternativt din elmätare. I korthet innebär det att laddboxen den  känner av elförbrukningen i realtid och fördelar effekten till laddboxen så att du inte överstiger vad du har tillgängligt i huset. 

Detta innebär att om du exempelvis startar elbilsladdningen och sedna går in i huset och sätter igång tvättmaskinen och diskmaskinen, så sänker laddboxen laddeffekten. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringar löser ut pga överbelastning. Det gör också att du lättare kan styra laddningen till när det passar dig och ditt hus andra energibehov.

Det är inget krav med lastbalaserare. Men vi rekommenderar alltid att installera en lastbalanserare av säkerhetsskäl.
Elbilsladdning är väldigt kraftfullt och det är av den anledningen det krävs en certifierad elektriker för installationen. Av samma anledning rekommenderar vi att du installerar en lastbalanserare och säkerställer att din huvudsäkring inte går medan du laddar bilen.

Dessutom behöver du inte höja din huvudsäkring och betala ett onödigt dyrt elabonnemang varje år samtidigt som du ser till att du laddar din bil så snabbt som möjligt vid varje givet tillfälle.