fbpx

Kia laddboxar

Vi har samlat de laddboxar och tillbehör som passar din Kia, allt samlat här hos oss på elbilsvaruhuset.se.

Ladda din Kia hemma.

Kia - Ett smartare val

För dig som vill köra med mindre miljöpåverkan är en elbil eller laddhybrid från Kia det bästa valet. Kia ligger bakom ett flertal prisbelönta och populära laddningsbara bilar som e-Niro och Kia e-Soul. Vill du ha en bil som är laddningsbar och högteknologisk är det Kia EV6 som blir det självklara valet, där en lång räckvidd och ofattbar snabb laddning ligger i fokus.

Kia har många år på nacken som biltillverkare och genom åren har de lanserat ett flertal riktigt fina och effektiva laddningsbara bilar. Den första laddningsbara bilen lanserades år 2013 och i dagsläget finns sammanlagt åtta olika bilmodeller som kan laddas i en laddbox. Här ligger fokus på att skapa hållbara och effektiva alternativ som passar så många olika behov som möjligt och där fler människor har möjlighet att ställa om och köra enbart på el.

En variation av Kia laddboxar för hemmabruk

Kias elbilar och laddhybrider är kända för att ha en mycket snabb uppladdning. Tittar vi till exempel på Kia EV6 används en voltteknik på 400-800. Bilen kommer automatiskt att känna av vad det är för laddbox du använder dig av och kan på så vis optimera laddningen. Med hjälp av snabbladdningsuttaget kan du ladda från 10-80 % på endast 18 minuter på en snabbladdningsstation. Denna tid är betydligt längre vid laddning med hjälp av laddbox hemma.

Vi på elbilsvaruhuset.se vet hur viktigt det är att kunna ladda bilen på ett så effektivt och tryggt sätt som möjligt. Därför erbjuder vi högkvalitativa och prisvärda Kia laddboxar från ledande leverantörer. Alla laddboxar kan kompletteras med lastbalanserare och kan installeras på både vägg och laddstolpe.

Kostnad för att ladda hemma

Exempel:

Kia e-Niro har en batterikapacitet på 64 kWh. Under 2021 låg det genomsnittliga elpriset (per kW) på 1,9 kronor för villaägare. Genom att multiplicera 1,9 kronor med 64 kWh får du fram ett ungefärligt pris på 121,6 kronor.

Batterikapacitet

64 kWh

Elpris

1,9 kr / kWh

Kostnad

64 kWh × 1,9 kr = 121,6 kr

KIA Niro

Pålitliga elbilar och laddhybrider från Kia

Kia ligger i framkant när det kommer till att tillverka snygga, moderna och högteknologiska elbilar och laddhybrider. I dagens sortiment kan du hitta renodlade elbilar som går på 100 % el, men du kan också hitta laddhybrider där ett batteri kombineras med en förbränningsmotor. Det sistnämnda passar för dig som vill kunna köra lite längre innan du behöver ladda eller tanka.

I utbudet av laddhybrider hittar du bland annat Kia Niro Plug-In Hybrid, Kia Ceed SW Plug-In Hybrid, Kia Sportage Plug-In Hybrid, Kia Sorento Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid. Kia erbjuder även renodlade elbilar där modeller som Kia e-Soul, Kia e-Niro och Kia EV6 är mycket populära. Oavsett vilken modell du väljer kan vi på elbilsvaruhuset.se hjälpa dig att hitta rätt Kia laddbox för ditt hem.

Installation

Vi hjälper dig att ladda enklare

Hela syftet med en elbil är att du ska få en bättre och mer miljövänlig körupplevelse. Elbilar är kända för att kräva mindre underhåll, men kräver regelbunden laddning för att fungera. På elbilsvaruhuset.se hittar du prisvärda och moderna laddboxar som passar till din Kia. Här kan du även hitta praktiska tillbehör som lastbalanserare, kablar och laddstolpar. När du sedan köper laddbox och installation från ett och samma företag har du rätt att använda dig av Grön Teknik bidraget. Vi hjälper dig att hitta rätt Kia laddbox för dina behov och drar automatiskt av bidraget i samband med ditt köp.

Installation